Gouden Putter Weesp 3

​Wedstrijd 3 van de Gouden Putter 2022 - Aansluitend Winter BBQ

Aanvang : 15:00 uur

Einde : 19:00

Kosten

 • 2 BO GFK voor alle drie de wedstrijden incl. borrel. Kan je een keer niet kan je een vervanger sturen.
 • Gasten kunnen deelnemen kosten 2 BO GFK of € 87,50 voor alle drie de wedstrijden.
 • Deelname aan één wedstrijd kan ook. Eén BO GFK voor twee personen (dan kan je een gast meenemen).
 • Gasten betalen € 35,- per wedstrijd incl. borrel.
 • Winter BBQ € 17,50.

Gouden Putter Weesp 2

​​Wedstrijd 2 van de Gouden Putter 2022

Aanvang : 15:00 uur

Einde : 18:00

Kosten

 • 2 BO GFK voor alle drie de wedstrijden incl. borrel. Kan je een keer niet kan je een vervanger sturen.
 • Gasten kunnen deelnemen kosten 2 BO GFK of € 87,50 voor alle drie de wedstrijden.
 • Deelname aan één wedstrijd kan ook. Eén BO GFK voor twee personen (dan kan je een gast meenemen).
 • Gasten betalen € 35,- per wedstrijd incl. borrel.

Business Open Gouden Putter Weesp

​Een unieke kans om te winnen, én de eerste te zijn die hem in huis heeft! De Gouden Business Open Putter!

Graag willen wij jullie via deze weg uitnodigen om deel te nemen aan de battle voor de Gouden Putter!

Om de samenwerking tussen de beide Weesp clubs te versterken, en om elkaar uiteraard beter te leren kennen, is deze competitie in het leven geroepen.

De bedoeling is om 3 wedstrijden te spelen op de baan waarin we team Weesp 1 en team Weesp 2 zullen hebben. De flights zullen ingedeeld worden met 2 leden van beide clubs en eventuele gasten (zijn van harte welkom!)

De wedstrijden staan gepland op de volgende data:

20 januari 2022 start 14:00 zonsondergang 17:11 : Geef je op!

24 februari 2022 start 15:00 zonsondergang 18:08 : Geef je op!

24 maart 2022 15:00 zonsondergang 19:00 (aansluiten winter BBQ) : Geef je op!

Geef je snel op om zeker te zijn van een plekje om deze unieke prijs te winnen!

Want zeg nou eens eerlijk? Jij wil toch de eerste gouden putter winnen?

Kosten

 • 2 BO GFK voor alle drie de wedstrijden incl. borrel. Kan je een keer niet kan je een vervanger sturen.
 • Gasten kunnen deelnemen kosten 2 BO GFK of € 87,50 voor alle drie de wedstrijden.
 • Deelname aan één wedstrijd kan ook. Eén BO GFK voor twee personen (dan kan je een gast meenemen).
 • Gasten betalen € 35,- per wedstrijd incl. borrel.
 • Winter BBQ 17,50

Amsterdamse UIT

​Op vrijdag 17 juni 2022 golfen we bij de Amsterdamse Golfclub. Vanaf 15.30 uur zijn er flights gereserveerd en aansluitend drinken we gezellig een borrel.

Introducés zijn van harte welkom.


Programma

15.00 uur - Ontvangst

15.30 uur - 1e starttijd

17:30 uur - Borrel


Locatie

Amsterdamse Golfclub

Bauduinlaan 3

1047 HK Amsterdam


Kosten

De deelnamekosten voor een Business Open UIT bedragen 35 euro, deze kan middels factuur of Business Open GFK worden voldaan.

Ben jij nog geen lid van Business Open en wil je graag meedoen? Stuur dan een e-mail met jouw aanmelding naar: events@businessopen.nl. Je bent van harte welkom!

Business Open UIT

Het golfseizoen is weer begonnen! Ga samen met je club en regio genoten de baan in! Hier volgt binnenkort de volledige agenda.

Wij kunnen niet wachten, en kijken er naar uit jullie weer op de banen te mogen verwelkomen!


Agenda 2022


20 mei 2022 - Business Open Weesp UIT : Geef je op!

17 juni 2022 - Business Open de Amsterdamse UIT : Geef je op!


Business Open UIT

Elke Business Open club organiseert eenmaal per jaar een Business Open UIT waarbij relaties en leden van de omliggende Business Open clubs worden uitgenodigd om te golfen (9 holes) en te netwerken. Spelvorm en prijzenpakket worden door de organiserende club bepaald.

Aansluitend is er gelegenheid tot borrelen, waarbij Buisness Open de eerste drankjes aanbiedt. Introducees zijn van harte welkom.


Programma

15.00 uur - Ontvangst

15.30 uur - 1e starttijd

17.30 uur - Borrel


Kosten

De deelnamekosten voor een Business Open UIT bedragen 35 euro, deze kan middels factuur of Business Open GFK worden voldaan. Dit is inclusief twee consumptiebonnen en borrelhappen.

Business Open MVO

Robbert Trimbos over Business Open en MVO :

“Goede doelen hebben we allemaal wel maar je er ook daadwerkelijk voor inzetten voor een goed doel is een ander ding. Vaak kregen we de vraag of wij goede doelen wilden ondersteunen. Voor ons werd dat op een gegeven moment lastig omdat er zoveel zijn door het hele land. Zodoende zette dit ons aan het denken met als gevolg dat we met een mooi idee kwamen wat een win-win situatie is voor de goede doelen, de leden en voor Business Open zelf. Iedere club heeft met zijn leden de gelegenheid om zelf een goed doel te omarmen. Dit houdt in dat een goed doel een jaar (of langer) lid mag zijn van een club van Business Open. En de win-win zit hem in het feit dat de goede doelen vaak ook al een netwerk hebben met leuke ondernemers die ook weer bij BO kunnen netwerken.”

Goede doelen

De volgende goede doelen zijn inmiddels aangesloten bij Business Open! Neem vooral een kijkje op hun website om te kijken waar zij zich mee bezig houden, of wellicht donateur te worden.

BO Crayestein - Autisme Experience www.autismeexperience.nl

BO De Keppelse - Stichting Sravana (Hospice Doetinchem) www.sravana.info

BO De Pettelaar - Quiet Den Bosch www.quiet.nl/den-bosch

BO De Woeste Kop - Vrienden van Zorgsaam www.zorgsaam.org

BO Golfclub Albatross - Stichting Beschermde Wieg www.beschermdewieg.nl

BO Kralingen - Excelsior4All www.excelsior4all.nl

BO Kralingen II - Rotterdammers4rotterdammers www.rotterdammers4rotterdammers.nl

BO Kralingen III - Stichting Zero Foodwaste Rotterdam www.zerofoodwaste.nl

BO Kromme Rijn - Stichting Pole Position www.stichtingpoleposition.nl

BO Ockenburgh - Golf voor Gehandicapten (GvoorG) www.gvoorg.nl

BO The Links Valley - Stichting Langs de Zijlijn www.langsdezijlijn.com

BO Weesp - Bart de Graaff Foundation www.bartfoundation.nl

BO Weleveld - Leger des Heils www.legerdesheils.nl

BO Zwolle - Het 8ste Werk www.het8stewerk670656944.wordpress.com

BO Zwolle Lunch club - Autisme Huis www.autismehuis.nl

Wat zeggen de goede doelen over hun lidmaatschap bij Business Open?

“Stichting Langs de zijlijn zet zich in om aandacht en ondersteuning voor kinderen te vragen waarvan hun ouder getroffen is door kanker. We zijn enorm blij met het netwerk van de Business Open. Binnen het BO netwerk kunnen we de missie en activiteiten van Langs de zijlijn verspreiden. We houden ons graag aanbevolen voor nieuwe contacten en waarderen de actieve bijdrage vanuit het Business Open netwerk.” Aldus Ingeborg Lups -Dijkema, Stichting Langs de Zijlijn www.langsdezijlijn.com

“Om onze doelen te realiseren zijn we altijd op zoek naar nieuwe donateurs, want als donateur van R4R sponsor je indirect een variëteit van maatschappelijke projecten in Rotterdam. Samen met deze ondernemers steken wij meerdere malen per jaar onze handen uit de mouwen om ons in te zetten voor een ander! Naast deze maatschappelijke verbinding met de stad, zorgen we ook voor een verbinding met elkaar. Tot nu toe heeft BO ons nieuwe en nuttige contacten opgeleverd, maar ook twee nieuwe donateurs. Hier zijn wij erg blij mee!” Aldus Robin Wolf-Westerveld, Rotterdammers4Rotterdammers www.rotterdammers4rotterdammers.nl

“Stichting Pole Position vervult de mooiste sportwens van mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen wij door het realiseren van de liefste wens van onze helden en door onze helden op speciale “heldendagen” met elkaar en met topsporters te laten sporten. Business Open is voor ons de ideale manier om ons netwerk te vergroten en partners te vinden die onze doelstelling ondersteunen. Zo hebben wij vanuit het netwerk recent een kledingpartner kunnen verwelkomen die onze vrijwilligers van herkenbare shirts heeft voorzien welke zij tijdens de heldendagen zullen dragen.” Aldus Wilco van Gelder, Stichting Pole Position www.stichtingpoleposition.nl

“Quiet Community Den Bosch verzacht armoede door mensen, die leven in armoede, om beurten iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen. Netwerken bij Business Open maakt dat wij een groep lokale ondernemers om ons heen hebben verzameld die ons een warm hart toedragen. Die, wanneer zij dat kunnen, voor ons klaar staan met sponsoring, hulp, kennis, om te sparren over diverse onderwerpen en het delen van hun netwerk.” Aldus Yvette Hurkens, Quiet Den Bosch www.quiet.nl

“De leden geven ons tips, handvaten en delen hun netwerk. Ons netwerk is enorm gegroeid en we hebben er zoveel waardevolle connecties aan over gehouden. Dankzij Business Open heeft onze stichting zoveel kansen gekregen en hulp ontvangen waar nodig. Ondernemers uit alle hoeken van het land schoten te hulp voor onze specifieke zoekvragen. Het voelt echt als een krachtige community en wij hebben er ontzettend veel uitgehaald.” Aldus Ella Roelfsema, Zero Foodwaste Rotterdam www.zerofoodwaste.nl

Gedurende ons lidmaatschap hebben we geleerd dat de B.O. ondernemers willen helpen, mee willen denken en enthousiast zijn. Als je de verbinding hebt gevonden met die ondernemers is dat hét vliegwiel voor verder hulp en ondersteuning. No nonsens, handen uit de mouwen, begripvol en als buddy met je oplopen en brainstormen.Juist de enorme diversiteit, humor en gezelligheid maakt dat wij ons steeds meer thuis voelen bij BO.” Aldus Gea Overweg, Het 8ste werk Zwolle, www.het8stewerk670656944.wordpress.com

coronacompensatieregelingII

​​Woensdag 24 november hebben we onze Corona Compensatie Regeling II kenbaar gemaakt.

Wanneer je hieronder jouw email en wachtwoord invult, kun je jouw keuze kenbaar maken. Het is onze wens deze gelden het komende jaar te
inversteren in de ontwikkeling en groei van ieders netwerk, maar we respecteren het als je toch liever wilt afrekenen of andere wensen hebt.

Indien je niks laat weten, kies je automatisch voor optie 1.

1. Investeer in je relatie en doe proeflidmaatschap cadeau.Gedurende de eerste 6 maanden van 2021 mag elk lid één gratis proeflidmaatschap cadeau doen aan een relatie.

2. Even bellen

Wil je toch liever een andere oplossing, dan kun je dat ook aangeven. Dan bellen we je graag om de mogelijkheden te bespreken.

Geef hier je keuze door voor 11 december en wij gaan ermee aan de slag!

Coronoiacompensatieregeling II

​Woensdag 24 november hebben we onze Corona Compensatie Regeling II kenbaar gemaakt.

Wanneer je hieronder jouw email en wachtwoord invult, kun je jouw keuze kenbaar maken. Het is onze wens dezwe gelden het komende jaar te inversteren in de groei van ieders netwerk, maar we respecteren het als je toch liever wilt afrekenen of andere wensen hebt. Indien je niks laat weten, kies je dus voor optie 1.

1. Investeer in je relatie en doe een proeflidmaatschap cadeau. Gedurende de eerste 6 maanden mag elk lid één gratis proeflidmaatschap vergeven aan een relatie. Op die manier versterken we elkaars netwerk en zorgen we voor vele nieuwe contacten voor iedereen.

2. Even afrekenen/even bellen

Leden die toch liever willen afrekenen of een andere oplossing willen kunnen dat ook aangeven. Dan bellen we je om de mogelijkheden te bespreken.

Geef hier je keuze door voor 11 december en wij gaan ermee aan de slag!

Aangenaam netwerken

Het ziet er naar uit dat we nog even niet op de golfclubs terecht kunnen voor onze netwerkontbijten en lunches. Dat is natuurlijk vervelend, maar we gaan er wel het beste van maken. Het zoomen is wel effectief, maar een deel van onze leden haakt helaas regelmatig af bij deze bijeenkomsten en daardoor missen we hun betrokkenheid. Erg jammer, want andere leden kunnen hun netwerk juist nu goed gebruiken.

Ideeën voor Online/Offline

We stellen daaorm voor om het zoomen af te wisselen met leuke creatieve manieren om elkaar toch (veilig) fysiek te ontmoeten of om een andere leuke manier elkaar beter te leren kennen.

Hieronder geven we een aantal gekke ideeën om zowel de offline- als de onlinebijeenkomsten zo aangenaam en effectief mogelijk te maken.

Doe het samen

We vragen daarom alle leden om samen leuke initiatieven te ontpooien. Laat het niet allemaal over aan de voorzitters.

Ideeën Offline-bijeenkomsten

Par 3 kampioenschappen
Het voordeel van de par 3 baan is dat ook beginnende golfers mee
kunnen doen.

Organiseer een par 3 toernooi, waarbij op elke hole een of twee pitches plus zoekvraag van een van de leden liggen. De deelnemers kunnen de pitch dan hardop voordragen aan elkaar en bespreken. Zoekvragen worden achteraf verzonden.

Leden rally

Zet een tourrit uit langs de (werk)adressen van de leden. Elk lid hangt bij de deur een A4 met zijn of haar pitch en zoekvraag op. Eventueel vergezeld door een versnapering. Het lid is zelf natuurlijk niet thuis/op kantoor, want doet mee aan de rally, maar wellicht kan een huis of kantoor genoot voor een klein ontvangst zorgen.

Eventueel kun je met twee in een auto deelnemen. Iedereen mailt zijn zoekvraag afzonderlijk naar de voorzitters, zodat die verzonden kunnen worden

Puzzeltocht op golfclub

Zet een puzzeltocht op de golfclub uit om de historie van de baan te leren kennen. Denk aan de volgende stops: Driving range, putting green, caddiemaster, directeur/baanmanager, pro, shop, etc.

Leg eventueel op elke stop een pitch van een van de leden neer en een vraag die daarop aansluit.

Putting challenge

Variatie op de par 3 baan, waarbij je (om de deelnemers te spreiden) naast de putting green ook de driving range bezoekt.

9 holes met caddie

Je kunt natuurlijk ook 9 holes lopen, waarbij de niet-golfers kunnen meelopen als caddie, fotograaf of verslaggever.

Stadwandeling

Wellicht is het leuk om een stadswandeling uit te zetten, of is er een lid in de club die bij een leuke activiteit (Boerengolf, natuurwandeling, strandwandeling, puzzelroute) betrokken is en dat eenvoudig kan faciliteren.

Drive – In meeting

Spreek af op een (ruime) parkeerplaats en pitch buiten de auto of via Zoom (op je telefoon), ga aansluitend de baan in.

Verzin zelf iets leuks

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere morgelijkheden om elkaar op een leuke en veilige manier te ontmoeten, zonder dat we daarvoor de grenzenhoeven op te zoeken. We laten het ook graag over aan jullie (clubgenoten) omzelf met ideeën te komen. Die kunnen we dat ook weer delen met andere clubs.

Ideeën online- bijeenkomsten

3 sheet pitch

Geef de leden van tevoren aan dat ze 3 sheets mogen laten zien om hun pitch te presenteren. Ze kunnen dit zelf doen via share screen of vooraf de sheets aan de voorzitter sturen die alles achter elkaar zet:

Pitch tombola

Laat de leden de pitch houden voor een ander. Tip: Ook als leden er niet bij zijn, wordt hun pitch gehouden door iemand. Dat maakt waarschijnlijk dat meer mensen erbij willen zijn. Kan ook hele leuke momenten opleveren

Externe spreker/presentatie

Nodig een externe spreker uit of ruim tijd in voor een speciale presentatie. Hiermee kun je (online) extra gasten aantrekken.

Kahoot quiz

Organiseer een quiz via Kahoot over de club, de leden of over netwerken in het algemeen.

BO Cards

Maak gebruik van de BO cards (zitten in het kratje) en laat elke deelnemer antwoord geven op een speciale vraag.

Gebruik break-out rooms

Zoom biedt de mogelijkheid gebruik te maken van break out Rooms. Hierin kun je leden in kleine groepjes over een bepaald onderwerp laten discussiëren (bijvoorbeeld leuke ideeën verzinnen), waarna ze hun bevindingen kunnen delen met de hele groep.

Interessante vragen:

· Hoe blijf jij zichtbaar tijdens een lockdown?

· Waar liggen de grootste kansen voor 2021?

· Hoe vul jij je funnel voor 2021?

· Wat is het beste dat 2020 jou gebracht geeft?

· Etc.


Zet je club in de spotlight

Je netwerk is altijd gebaat bij nieuwe contacten en nieuwe leden voor de club. Online is het zowel voor de leden als voor gasten interessant om aan te sluiten. Hoe leuk is het om elke bijeenkomst tenminste 3 of 4 nieuwe gezichten ‘aan tafel’ te hebben? Vraag je leden om juist in deze tijd relaties uit te nodigen.

Doe daarnaast verslag van alle club activiteiten via LinkedIn, facebook, Instagram en andere kanalen. Zo presenteert Business Open zich als een leuk en actief netwerk dat open staat voor iedereen.

Laten we nu de zaadjes planten voor een zakelijk succesvol 2021!

Coronaprotocol Business Open

Coronaprotocol Business Open

Om voor iedereen het netwerken op een zo veilig mogelijke manier te laten verlopen hanteren wij het volgende protocol:

Indien het antwoord op een van de vragen ‘ja’ is, kun je niet deelnemen aan de live bijeenkomst. Je kunt mogelijk wel via Zoom deelnemen.

· Hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten. Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?

· Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?

· Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

· Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

· Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Daarnaast gelden nog de volgende gedragsregels:

· Blijf thuis als je je niet lekker voelt;

· Zorg zelf voor een uitgeprinte deelnemerslijst en pen

· Schud geen handen;

· Houd 1,5 meter afstand;

· Draag een gezichtsmasker als je je daar prettig bij voelt;

· Zit niet met je handen aan het buffet, koffie- of theekan. Business Open zal één persoon aanwijzen die hier verantwoordelijk voor is.

· Nies in de ellenboog of zakdoek (eenmalig gebruik)

· Volg de aanwijzingen op van het personeel.

· Spreek bij het pitchen zo veel mogelijk in de vrije ruimte.

Houd je liever nog even afstand?· Mocht je vanwege persoonlijke redenen voorlopig liever nog niet naar de bijeenkomsten gaan, dan kun je op de meeste locaties via Zoom blijven deelnemen. Geef dit uiterlijk 48 uur voor de bijeenkomst door aan de voorzitter van de club.

Wachtwoord wijzigen

Caddie

​Beste Business Opener,

Leuk dat jij de rol van Caddie op je neemt. Bij Business Open bieden we elk lid een tas vol mogelijkheden. Het biedt veel kansen. Eigenlijk zo veel dat het soms lastig is om door de bomen het bos te zien.

Aan jou de eer om het nieuwe (proef)lid, jouw buddy, te helpen zijn of haar slag te slaan. En niet onbelangrijk, te zorgen dat die zo enthousiast raakt over Business Open, dat hij of zij lid blijft.

Je kunt dit het best doen aan de hand van het ledenhandboek. Daar staan alle mogelijkheden op een rijtje. Denk aan: pitchen, zoekvraag, ambassadeurs maken, relaties meenemen, andere clubs bezoeken, 1 op 1’s plannen en natuurlijk samen (leren) golfen!

Spreek snel met elkaar af om dit samen door te nemen. Leer je elkaar meteen beter kennen. Ook leuk!

Gedurende het (proef)lidmaatschap kun je hem of haar blijven coachen en je zult zien dat je buddy waarschijnlijk al gauw op eigen benen staat.

Succes en veel dank!

Robbert en Rein

FAQ

Het proeflidmaatschap is driemaal aaneengesloten. Wat als ik een keertje niet kan?

Net als bij een vast lidmaatschap kun je dan een vervanger in jouw plaats laten gaan. Leuk om aan een relatie cadeau te geven. Deze kan dan naast zijn eigen pitch ook jouw pitch en zoekvraag stellen. Ben je twee keer onverwachts verhinderd, neem dan even contact op met de voorzitter om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Mag ik als proeflid ook andere clubs bezoeken?

Ja, tijdens je proeflidmaatschap mag je eenmaal een andere Business Open club bezoeken. Je moet daar dan wel 15 euro afrekenen voor ontbijt.

Hoe vaak mag ik als vast lid andere clubs bezoeken?

Volgens de regels mag je elke andere club tweemaal per jaar bezoeken, maar Business Open moedigt je juist aan om vaker te gaan. Maar als je elke 14 dagen bij dezelfde club aanschuift kun je wel een belletje verwachten, want dan wordt het een soort tweede lidmaatschap.

Mag ik het lidmaatschap delen met een collega?

Ja, dan mag. Jij bent dan hoofdlid komt op de deelnemerslijst. Je collega wordt dan co-lid en mag komen wanneer jij verhinderd bent. Spreek wel goed af wie er komt en geef dit door aan de voorzitter.

Moet ik verplicht golfen?

Nee, Business Open gebruikt het golf als instrument om ondernemers met elkaar in contact te brengen. Dit werkt enorm goed. Maar als je niet wilt golfen kun je er ook voor kiezen om een Strategische Netwerktraining te volgen. Meer informatie en data via leden@businessopen.nl of op de website.

Kan ik ook lid worden zonder het netwerkpakket (golf, leskaart of netwerktraining)?

Dit kan helaas niet. De eerste twee jaar is de afname van dit pakket verplicht. Dat is vanwege afspraken met de golfclubs waar we te gaste zijn en omdat Business Open je wel wilt aanmoedigen om dit te leren en samen de baan in te gaan.

Zijn er geen uitzonderingen?

Jawel, wanneer je om medische redenen niet kunt golfen of wanneer je al lid bent van de baan waar jouw Business Open club zit, mag het zonder.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat kan. In 4 termijnen. Dit kost 430 euro per kwartaal (25 euro extra) wanneer je dit met automatische incasso doet en anders is het 440 euro per kwartaal.

Overige vragen

Mocht je nog andere vragen hebben? Vraag het je voorzitter of neem dat contact op me Business Open via 010 452 57 25 of leden@businessopen.nl.

FAQ

​Hoe vaak mag ik als gast langskomen?

Als gast ben je tweemaal welkom om kennis te maken. Daarna kun je besluiten proeflid of direct lid te worden.

Als ik lid word. Moet ik mij dan bij een club aansluiten of kan ik overal aanschuiven?

Je wordt lid van één specifieke Business Open club. Dat worden je vaste netwerkmaatjes met wie je elke 14 dagen bijeenkomt. De formule is er op gericht dat je met hen een goede band opbouwt en elkaars ambassadeur wordt. Daarnaast mag je, onder voorbehoud van branche-exclusiviteit, ook aanschuiven bij andere clubs.

Wat houdt Branche-exclusiviteit in?

Business Open hanteert branche-exclusiviteit om concurrentie aan tafel te voorkomen. Dus vanuit elke branche kan er maar één persoon lid zijn. Hoe een branche precies gedefinieerd wordt, is aan de personen die lid zijn. Die moeten de aanvrager toestemming geven zich aan te sluiten. Voorbeeld: Een online reclamebureau en een bureau in promotieartikelen kunnen natuurlijk prima samen ook al zitten ze beide in de marketing. Twee ondernemingsrechtadvocaten, dat gaat zeer waarschijnlijk niet.

Maar als gast ben je sowieso welkom om een keer kennis te maken, dan kan op basis daarvan bekeken worden of er plaats is.

Mag ik als lid van Business Open ook andere clubs bezoeken?

Ja, dat mag. Business Open biedt jou zo de gelegenheid zowel lokaal, als regionaal, als landelijk te netwerken.

Hoe vaak mag ik als vast lid andere clubs bezoeken?

Volgens de Algemene Voorwaarden mag je elke andere club tweemaal per jaar bezoeken, maar Business Open moedigt je juist aan om vaker te gaan. Maar als je elke 14 dagen bij dezelfde club aanschuift kun je wel een belletje verwachten, want dan wordt het een soort tweede lidmaatschap.

Mag ik het lidmaatschap delen met een collega?

Ja, dan mag. Jij bent dan hoofdlid en komt op de deelnemerslijst. Je collega wordt dan co-lid en mag komen wanneer jij verhinderd bent. Spreek wel goed af wie er komt en geef dit door aan de voorzitter.

Moet ik verplicht golfen?

Nee, Business Open gebruikt golf als instrument om ondernemers met elkaar in contact te brengen. Dit werkt enorm goed. Maar als je niet wilt golfen kun je er ook voor kiezen om een Strategische Netwerktraining te volgen. Meer informatie.

Kan ik ook lid worden zonder het netwerkpakket (golf, leskaart of netwerktraining)?

Dit kan helaas niet. De eerste twee jaar is de afname van dit pakket verplicht. Dat is vanwege afspraken met de golfclubs waar we te gast zijn en omdat Business Open je wel wil aanmoedigen om dit te leren en samen de baan op te gaan.

Zijn er geen uitzonderingen?

Jawel, wanneer je om medische redenen niet kunt golfen of wanneer je al lid bent van de baan waar jouw Business Open club zit, mag het zonder.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat kan. In 4 termijnen. Dit kost 440 euro per kwartaal (65 euro extra) onder voorwaarde van automatische incasso.*


Overige vragen

Mocht je nog andere vragen hebben, neem dan contact op met Business Open via 010 452 57 25 of info@businessopen.nl.

*Prijspell januari 2020

Business Open Belgie

Business Open is een zakelijk netwerk gebaseerd op vertrouwen en vriendschap. We brengen ondernemers op een aangenaam effectieve manier met elkaar in contact met als doel bij te dragen aan elkaars succes. Belangrijk uitgangspunt is dat je elkaar beter leert kennen, zodat je het vanzelfsprekend vindt om elkaar te inspireren, te helpen en aan te bevelen.

Wij zijn al ruim acht jaar actief in Nederland en hebben op dit moment één succcesvolle club in België; Business Open Spiegelven bij Genk. Wij willen dit netwerk graag versterken en bruggen slaat tussen ondernemers in Belgie. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste ondernemers die samen met ons Business Open België willen opzetten.

Wat kenmerkt Business Open?

Belangrijk uitgangspunt is dat Business Open er voor zorgt dat je elkaar beter leert kennen. Zo wordt het vanzelfsprekend om elkaar te inspireren, te helpen en aan te bevelen. Het golfspel is één van de middelen die we inzetten om dit proces te versnellen. Het biedt de gelegenheid om elkaar op ontspannen wijze beter te leren kennen en gemeenschappelijke zienswijzen of gezamenlijke interesses te ontdekken. Zo leggen we de basis voor langdurige zakelijke en vriendschappelijke relaties die op termijn voor alle partijen winstgevend zijn.

Zakelijke vriendschappen zijn ook heel belangrijk tijdens de ups en downs die we allemaal als ondernemer kennen. Wanneer je met elkaar een vriendschapsband onderhoudt, is het onderling vertrouwen groot, net als de bereidwilligheid elkaar te steunen. In die onderlinge verbondenheid schuilt de kracht van Business Open. Dat is wat ons onderscheid van andere netwerkclubs.

Wat is Business Open?

Business Open is een internationaal netwerk en staat voor aangenaam effectief netwerken. Kenmerken hiervan zijn:

 • Gastvrij
 • Strak concept
 • Ondernemersvrijheid
 • Vriendschap
 • Sportiviteit
 • Exclusiviteit

Per club is wordt elke 14 dagen een ondernemersontbijt (of lunch) georganiseerd. Daarnaast is er de mogelijkheid bij andere Business Open-clubs aan te schuiven. Zo biedt Business Open toegang tot ruim 600 leden (waarvan het meerendeel nu nog in Nederland) en hun netwerk! Daarnaast verzorgt Business Open netwerktrainingen, advies en organiseert het tal van (golf)events om leden van verschillende clubs met elkaar in contact te brengen. Tot slot is er een business app (Speakap), die alle leden (online) verbindt.

Door branche-exclusiviteit ontstaat een heel divers netwerk. Het rijke en diverse netwerk stelt de leden als geen ander in staat om anderen te kunnen helpen. De bijeenkomsten vinden altijd plaats op een golfclub. Dit zijn gastvrije en prettige locaties omgeven door natuur. De vaak makkelijke en goede bereikbaarheid is een pré. Het golfspel is een ideale manier om leden met elkaar te verbinden en tot zaken te komen.

Business Open België

Interesse om lid te worden of mee te helpen deze aangenaam effectieve manier van netwerken in België te stimuleren? Stuur dan een email naar Annemarie@businessopen.be.

Spice up your meeting

Op deze pagina hebben we een aantal ideeën verzameld om de bijeenkomsten van variatie te voorzien.

Appeltaart challenge (Kondig dit twee tot vier weken van te voren aan)

Spreek met de hele club af dat iedereen de volgende bijeenkomst een gast bij zich heeft. Iedereen die het niet lukt een relatie mee te nemen moet een appeltaart meenemen. Gevolg: veel gasten en voor iedereen ook een stuk appeltaart (er zijn immers altijd leden die geen gast bij zich hebben) Het is wel belangrijk dat de club zich op voorhand hieraan committeert en er plezier in schept.

Pitch Tombola (Zonder voorbereiding)

Doe de pitch van het lid dat links (of rechts) van jou zit. Gasten kunnen hun eigen pitch houden. Het werkt vaak op een positieve manier heel confronterend omdat het duidelijk maakt welk beeld je clubgenoten van jou hebben. Zoekvraag eerst (zonder voorbereiding) Laat iedereen zijn pitch beginnen met het stellen van de zoekvraag en in de pitch ingaan op hetgeen hij of zij voor deze persoon of dit bedrijf wil betekenen. Dit leidt vaak tot veel sterkere pitches Geef de pitch door (zonder voorbereiding) Laat leden zelf aangeven wie de volgende is die mag pitchen. Dat geeft ene hel verrassende en leuke dynamiek

Denkbeeldige aanbeveling (Zonder voorbereiding)

De voorzitter leest het volgende voor aan de leden: Peter Gerritsen en Annabel Smit gaan trouwen. Ze zijn van plan om vandaag over 10 maanden te trouwen. Ze zijn net begonnen om hun trouwdag te plannen, maar hebben nog niets vastgelegd. Ze willen twee weken op huwelijksreis, maar weten nog niet waarheen.Hun gezamenlijk jaarinkomen bedraagt € 90.000. Richard werkt als inkoper voor een grote fabrikant in de stad. Voor zijn werk moet hij verschillende aanbiedingen voor gereedschappen en professionele diensten binnen de organisatie beoordelen. Lieneke is kledingontwerper en -producent en heeft een eigen bedrijf. Haar bedrijf bestaat jaar. Zij neemt alle beslissingen op het gebied van administratie en marketing binnen haar bedrijf. Zowel Richard als Lieneke hebben veel hobby’s. Ze houden allebei van sneeuw- en waterskiën, wandelen, uit eten gaan en golfen. Ze willen zo snel mogelijk een gezin stichten en ze willen gaan sparen om de studies van hun kinderen te kunnen bekostigen. Hiervoor willen ze na hun trouwen gezamenlijk gaan investeren. Welke diensten of producten kunnen jullie, als Business Open-leden, leveren om Richard en Lieneke persoonlijk of zakelijk te helpen? Geeft tijdens je pitch aan hoe je dit stel kunt helpen.

Kaarten in een mandje (Zonder voorbereiding)

Vraag bij binnenkomst van ieder lid een visitekaartje en doe deze in een mandje of bak. Eén van de voorzitters of ander lid van het bestuursteam gaat vervolgens tijdens de bijeenkomst met het mandje rond en vraagt iedereen een kaart uit het mandje te halen. De aanwezigen moeten vervolgens de pitch houden voor de persoon wiens kaartje zij getrokken hebben. Deze oefening helpt de leden op twee manieren. In de eerste plaats helpt het hen om te bepalen hoe goed ze hun boodschap over weten te brengen aan de andere leden. In de tweede plaats geeft het hun de mogelijkheid om hun boodschap door een nieuw persoon te laten overbrengen, wat de bijeenkomst interessant maakt en vaak ook grappig is.

Papieren-zak-presentatie (Zonder voorbereiding)

De voorzitter begint de papieren-zak-presentatie door een bruine papieren zak omhoog te houden en het volgende aan te kondigen: Betrek de inhoud van deze zak in je pitch van deze week. Werp een blik in de zak en vertel ons op welke manier het betrekking heeft op jouw unieke product of service. Op het moment dat iemand in de zak kijkt, hoor je hem/haar waarschijnlijk lachen. Terwijl de zak rondgaat, zullen degenen die nog niet weten wat er in de zak zit, zich afvragen wat er in vredesnaam in zit. Het geheim? In de zak bevindt zich een spiegel, met de spiegelkant naar boven! Alle leden die in de zak kijken, zullen ontdekken dat zij zelf “het object” zijn dat zij zien!! Het enige dat je ter voorbereiding nodig hebt, is een papieren zak een klein make-up spiegeltje.

Waar/Niet-waar-quiz-presentatie (Twee weken van te voren aan te kondigen)

De voorzitter kondigt het volgende aan voor de bijeenkomst van de volgende bijeenkomst: Bereid voor je pitch voor volgende week een Waar/Niet-waar-quiz over je bedrijf voor, bestaande uit 3 vragen. De vragen kunnen betrekking hebben op feiten over je diensten of over je beroep in het algemeen. Tijdens de volgende bijeenkomst zal je deze vragen stellen tijdens je pitch en van de andere leden horen of het antwoord op de vraag ‘waar’ of ‘niet waar’ is. Dit kan een bijzonder leerzame en informatieve vorm van presentatie zijn om minder bekende feiten over je leden te leren kennen.

Presentatie-inleidingen (Twee weken van te voren aan te kondigen)

Hieronder volgen een aantal inleidende openingszinnen. Selecteer er eentje om als openingszin van de presentaties te dienen tijdens de bijeenkomst van volgende week. Alle leden moeten hun presentatie beginnen met de zin die voor deze bijeenkomst is geselecteerd en deze op zichzelf betrekken. Dit kan worden opgeslagen en nog veel weken gebruikt worden. Voorbeelden:

 • Het type aanbeveling dat voor mij werkt is .....
 • Het type aanbeveling dat niet voor mij werkt is .....
 • Ik doe mijn beste werk met .....
 • Ik ben vooral geïnteresseerd in het type klant dat .....
 • De drie belangrijkste voordelen van wat ik doe, zijn .....
 • Wat ik het beste doe, is .....
 • Klanten waar ik voor werk zijn onder meer .....
 • De mensen waarmee ik het beste samenwerk, zijn .....
 • De bedrijven waarmee ik het beste samenwerk, zijn .....
 • Ik heb besloten om dit te doen, omdat .....
 • Wat mij anders maakt dan een ............... is .....
 • Mijn speciale kwalificaties zijn onder meer .....

Vak gereedschap (Twee wekenvan te voren aan te kondigen)

Breng voor je pitch van volgende week iets mee dat je in jouw beroep gebruikt en verwerk dit in je presentatie. Dit voorwerp kan net zo groot of klein zijn als je zelf wilt. Laat de leden tijdens de volgende bijeenkomst het meegebrachte vak gereedschap gebruiken om de anderen te laten zien wat zij doen.

Dances with Wolves (Twee wekenvan te voren aan te kondigen)

Luister alsjeblieft naar de volgende aanwijzingen en bereid je thuis voor om dit tijdens je pitch van volgende week toe te passen. In de film Dances with Wolves, kreeg Kevin Costner deze naam omdat de Indianen
gezien hadden hoe hij een wolf achterna zat. Als de Indianen jou tijdens je dagelijkse zakelijke bezigheden zouden gadeslaan, hoe zouden zij je dan noemen en waarom?

Trends in je vakgebied (Zonder voorbereiding)

We willen graag dat je ons tijdens je pitch van vanmorgen deelgenoot maakt van de nieuwste trends die in opkomst zijn binnen jouw vakgebied of je vakgebied beïnvloeden. Vertel ons welke invloed dit kan hebben op de mensen voor wie je werkt en wat we voor de toekomst kunnen verwachten.

Kleinste Gemeenschappelijke Noemers (KGN’s) (Al dan niet voorbereid)

Breek je bedrijf/beroep op in essentiële elementen (speciale producten of diensten, geselecteerde doelgroepen, bijzondere voordelen, enz.). Neem hierbij het ondersteunend materiaal op (brochure, brieven, referenties, voorbeelden, afbeeldingen, enz.) dat elke KGN ondersteunt. Laat de leden dit uitwerken in drie delen, één deel voor elk van de komende drie weken.

1. Selecteer ÉÉN aspect van je bedrijf.
2. Leg dat aspect in detail uit.
3. Gebruik visuele ondersteuning, indien mogelijk (afbeeldingen, brochures, lectuur,enz.).

Meest ongebruikelijk ding dat je tijdens je werk gedaan hebt. (Zonder voorbereiding)

We willen dat je tijdens je pitch beschrijft welk meest ongebruikelijk ding je ooit hebt gedaan, of hebt moeten doen, tijdens je werk en waarom.

De gekke hoed (Twee weken van te voren aan te kondigen)

Draag tijdens de pitch van volgende week een hoed die te maken heeft met je bedrijf, hobby of je persoonlijk leven en verwerk dit in je presentatie.
Nadat iedereen een presentatie heeft gehouden, neem je je hoed af en geeft deze door aan de derde persoon aan je linkerkant. Om je hoed terug te krijgen, moet je het lid dat je hoed heeft, mee uit lunchen nemen!!

Hoe goed is jouw geheugen (Zonder voorbereiding)

Ieder lid moet zijn presentatie beginnen met een bijvoeglijk naamwoord dat begint met de eerste letter van de eigen voornaam (bijvoorbeeld: Dynamische Daniël, Positieve Paula, Fantastische Freek, enz.). Probeer het bijvoeglijk naamwoord toe te passen op het werk dat bij jouw beroep hoort. Waarom ben jij dynamisch, positief of fantastisch? Wanneer het tweede lid klaar is met zijn pitch, vraag dat lid dan om de naam te herhalen van de vorige spreker. Tegen de tijd dat je bij het 5e lid bent gekomen, zou deze in staat moeten zijn om zich de namen van de vier voorgangers te herinneren en deze te herhalen (Dynamische Daniël, Positieve Paula, Fantastische Freek, enz.)

Bolletje wol (Twee weken van te voren aan te kondigen)

Vertel de leden dat ze voor volgende week een 0-seconden-testimonium over BUSINESS OPEN
moeten voorbereiden. Breng ter voorbereiding een bolletje wol mee naar de bijeenkomst. De leden dienen hun 0-seconden-testimonium over BUSINESS OPEN te geven, terwijl ze het uiteinde van het garen vasthouden. Wat staat jou het meest aan in de organisatie, hoe veel werk heeft het voor jou gegenereerd en/of hoe heb jij geprofiteerd van je lidmaatschap? Gooi de bol vervolgens naar een ander, willekeurig, lid, terwijl de vorige spreker de draad blijft vasthouden. Dit lid zal dezelfde procedure volgen terwijl hij de draad vasthoudt. Aan het eind van dit proces zullen leden zien hoe de draden aangeven hoe alle leden binnen de afdeling met elkaar in wisselwerking staan. Alsvoorzitter moet je uitleggen hoe individueel deze onderlinge relaties zijn voor elk van de leden.

Uitzonderingspositie (Twee wekenvan te voren aan te kondigen)

Vertel ons tijdens je pitch van volgende week wat jou onderscheidt van alle anderen in jouw beroep. Leg aan de groep uit wat jou speciaal, uniek, en/of anders maakt dan de concurrentie. Geef voorbeelden. Leden kunnen hulpmiddelen of gereedschappen meenemen die ze in de uitoefening van hun beroep gebruiken.

Verrassingsmand (Zonder voorbereiding)

Grijp voordat je van huis gaat om naar de bijeenkomst te gaan, een mand en vul deze met willekeurige huishoudelijke artikelen, zoals: kinderspeelgoed, kookgerei en andere dingen die je tegenkomt terwijl je de deur uitgaat. Laat de mand rond gaan tijdens de pitch en vraag de leden om er één ding uit te halen en dit ding te verwerken in hun presentatie. Bijvoorbeeld: Een loodgieter haalt een theezeefje uit de mand en zegt: “Als je wc verstopt zit, bel mij dan.” Een architect koos een Mickey-Mouse-pop en zei: “We bouwen geen poppenhuizen.” De psycholoog pakte een speelgoedtrein en zei: “Ik kan u helpen uw leven weer op de rails te zetten.”

Woordenboekspel (Zonder voorbereiding)

De voorzitter neemt een woordenboek mee naar de bijeenkomst en kondigt het volgende aan: Ik heb vanochtend een woordenboek meegenomen naar de bijeenkomst en ik zal de pitch beginnen door het woordenboek te openen en een willekeurig woord te selecteren. Vervolgens moet de eerste spreker dit woord gebruiken en verwerken in diens pitch. Nadat een spreker zijn/haar presentatie heeft gehouden, selecteert deze een nieuw woord dat dan weer door de volgende spreker moeten worden verwerkt in de 0 seconden presentatie. Het woordenboek gaat zo de hele kring rond en iedereen volgt dezelfde procedure.

Olympische winterspelen (Zonder voorbereiding)

Stel onderstaande vraag en laat de leden het antwoord daarop verwerken in hun 0- seconden presentaties. Als jij in het Nederlands Olympisch Team zou zitten voor de winterspelen, welke sport zou jij dan beoefenen en waarom? Verwerk dit in je pitch (leden kunnen dezelfde sport kiezen, zolang ze maar verschillende redenen aangeven.) Voorbeeld: Een haarstylist zou een schansspringer kunnen kiezen en zeggen: “Mijn haren zouden daar van overeind gaan staan.” Een bloemist zou een kunstschaatser kunnen kiezen en zeggen: “Omdat het artistiek, fris en altijd van goede kwaliteit is.”

Ken je netwerker (Twee weken van te voren aan te kondigen)

De voorzitter heeft een mandje met daarin de visitekaartjes van alle leden en kondigt het volgende aan: Over twee weken, op (datum), zullen we het vervolg houden van de bijeenkomststimulans waar we vandaag mee zullen beginnen. Ik zal zo een mandje rond laten gaan met de visitekaartjes van alle leden. Neem er allemaal één visitekaartje uit (niet je eigen). We willen graag dat jullie in de komende twee weken een afspraak maken met degene wiens kaartje je hebt gepakt om een kijkje te nemen bij het bedrijf van die persoon en meer te leren over zijn/haar beroep of activiteiten. Op (datum) wordt er van jullie verwacht dat jullie de pitch van die andere persoon doen. Dit is een geweldige manier om je medeleden te leren kennen. Ik raad jullie vooral ook aan om hulpmiddelen te gebruiken tijdens deze pitches. Bijvoorbeeld, als je met een aannemer hebt gesproken, zou je een gereedschapsriem mee kunnen nemen.

Goede voornemens voor het nieuwe jaar (Twee weken van te voren aan te kondigen)

Vraag je leden om voor de volgende bijeenkomst hun goede voornemens voor het nieuwe jaar te verwerken in hun pitch. Laat hen in ieder geval één zakelijk en persoonlijk doel aangeven. Vraag hun om aan te geven hoe ze dit goede voornemen waar zullen maken en hoe de medeleden hen eventueel kunnen helpen dit doel te bereiken.

Olympische zomerspelen (Zonder voorbereiding)

Stel onderstaande vraag en laat de leden het antwoord daarop verwerken in hun pitch. Als jij in het Nederlands Olympisch Team zou zitten voor de zomerspelen, welke sport zou jij dan beoefenen en waarom? Verwerk dit in je pitch. Voorbeeld: Een verhuisbedrijf koos boxen en zei: “Met onze verhuisservice ben je in één ronde klaar!” Een loodgieter koos duiken en zei: “We vinden het niet erg om in ons werk te duiken”.

Schoencadeautje (Zonder voorbereiding)

Stel onderstaande vraag en laat de leden het antwoord daarop verwerken in hun pitches. Als jij een cadeautje in de schoen van een klant of cliënt zou stoppen, wat zou dit dan zijn? Het cadeau moet iets zijn dat gerelateerd is aan jouw bedrijf of dienst en dat alleen jij kunt geven. Voorbeeld: Een haarstylist zou een of andere haarborstel in de schoen van de klant kunnen stoppen.

Carrière dag (Zonder voorbereiding)

Wanneer je gaat staan om je pitch te houden, stel je dan voor dat je tegen een klas eindexamenscholieren zit te praten tijdens een carrièredag. Je zult hen moeten voorlichten over de kenmerken van jouw functie en over de vaardigheden en training die specifiek nodig zijn voor jouw bedrijf of beroep.

Testimoniums (Twee weken van te voren aan te kondigen)

Breng voor de pitch van volgende week een aanbevelingsbrief mee die je hebt ontvangen van een klant, cliënt of patiënt. Als je er geen hebt, heb je een week de tijd om je beste klant, cliënt of patiënt om een aanbevelingsbrief te vragen.

Het favoriete T-shirt (Twee weken van te voren aan te kondigen)

Vraag iedereen van de groep om volgende bijeenkomst hun favoriete T-shirt mee te nemen naar de bijeenkomst en deze eventueel te dragen. Vraag alle leden om tijdens de pitches het shirt te laten zien aan de groep en aan te geven hoe het T-shirt hun persoonlijkheid weergeeft.

Positief bombardement (Zonder voorbereiding)

Geef iedereen een vel papier en geef ieder lid de opdracht om zijn of haar naam bovenaan te schrijven. Vraag iedereen om het papier door te geven aan het lid dat rechts van hem of haar zit. De leden moeten vervolgens één positief commentaar opschrijven over de persoon wiens naam op het papier staat. Geef het papier steeds door naar rechts totdat ieder lid zijn of haar eigen vel weer voor zich heeft. Laat vervolgens alle leden hun eigen lijst hardop voorlezen tijdens de pitch.

Het jaar van de eurocenten (Zonder voorbereiding)

Leg een eurocent op de stoel van elk lid. Vraag de leden om naar de datum van de eurocent te kijken en in hun presentaties in te gaan op iets zeer belangrijks dat hun in dat jaar is overkomen. Dit kan zowel iets persoonlijks als iets zakelijks zijn. Bijvoorbeeld: als de datum op het muntstuk 2001 is, bedenk dan iets dat je tijdens dat jaar overkwam, zoals:
· Dit is het jaar waarin je je grootste klant binnenhaalde
· De geboorte van je kind
· De start van je eigen bedrijf
MWS – Meest Waardevolle Speler (zonder voorbereiding)
Leg aan je medeleden uit waarom JIJ als “MWS” (Meest Waardevolle Speler) bent gekozen (of bent) binnen jouw bedrijf of vakgebied. Laat je medeleden weten hoe zij je kunnen helpen om nog een niveau hoger te komen (je te helpen om je bedrijf uit te breiden).

Algemene bijeenkomst-stimulansen

Kies een partner (Zonder voorbereiding)

Vraag je bezoekersgastheren om voor de volgende afdelingsbijeenkomst naamparen op te stellen (zie onderstaande voorbeelden). Individuele namen (op stickers die op de kleding worden geplakt) worden aan de leden en bezoekers gegeven wanneer zij aankomen bij de bijeenkomst. Alle leden moeten hun partner zoeken en met hen netwerken. Aan het einde van het vrije-netwerkgedeelte van de bijeenkomst gaan de ontmoetingsparen naast elkaar zitten. Het is de bedoeling dat zij vóór de volgende bijeenkomst een ontmoeting hebben om meer te weten te komen over hoe zij aanbevelingen voor elkaar kunnen verzorgen. (Als de partner een bezoeker is, is de ontmoeting optioneel.) Je kunt besluiten om het vrije netwerkgedeelte voor deze oefening iets langer te laten duren. Hieronder staan een paar voorbeelden van “partners”:

 • Starsky & Hutch
 • Richard & Daphne
 • Bill & Hillary
 • Laurel & Hardy
 • Mickey & Minnie
 • French & Saunders
 • Snip & Snap
 • Adam & Eva
 • Tom & Jerry
 • Willem-Alexander & Maxima
 • Lennon & McCartney
 • Koot & Bie
 • Fokke & Sukke

De afspraakkaart

Laat je bezoekersgastheer tijdens de volgende bijeenkomst de aandacht van ieder lid vestigen op de afspraakkaarten die op een tafel moeten zijn uitgestald. Laat de leden tijdens de eerste 15 minuten van het vrije netwerken een afspraakkaart invullen door de namen van leden met wie ze graag een ontmoeting willen hebben, op te schrijven, inclusief het tijdstip waarop. Nadat een lid een afspraakkaart heeft ingevuld, moet hij/zij de komende week de gelegenheid aangrijpen om een vervolg te geven aan de genoteerde afspraken. Dit is weer een andere manier voor leden om meer te weten te komen over het bedrijf van een ander. Als de leden begrijpen welke diensten ze allemaal te bieden hebben, zal dit hen helpen om voor elkaar opdrachten te verwerven.

Kun je het raden? (Algemeen, in plaats van de 10-minutenpresentatie)

Geef elk lid van je afdeling een vel papier. Vraag de leden om:
1) Te schrijven over iets waar ze goed in zijn en waarvan de rest van de groep niet op de hoogte is.
2) Het papier op te vouwen en in een papieren zak te stoppen.
Laat de leden één voor één een papier uit de zak halen, de tekst hardop voorlezen en raden wie de persoon is met een toelichting voor de gemaakte keuze. Ga het rijtje af en geef iedereen een kans om te raden.

Proeflidmaatschap

Business Open is een aangename effectieve netwerkclub waarvan de leden elke 14 dagen bijeenkomen om kennis en contacten uit te wisselen. Daarnaast treffen we elkaar op de golfbaan om elkaar nog beter te leren kennen. We willen je graag de mogelijkheid bieden om op een plezierige manier te ontdekken of deze vorm van netwerken bij jou past. Daarom bieden wij ondernemers, die serieus overwegen toe te treden tot het netwerk van Business Open, de mogelijkheid gebruik te maken van een proeflidmaatschap.

Ben jij op zoek naar een aangename en effectieve netwerkclub, maar ben je nog niet volledig overtuigd van onze aanpak? Dan nodigen we je graag uit gebruik te maken van het proeflidmaatschap.

Dit proeflidmaatschap bestaat uit:

- Drie aaneengesloten bijeenkomsten


- Je eigen Business Open Caddie; begeleiding door één van de vaste leden van Business Open.

- Toegang tot Speakap, het online communicatieplatform van Business Open.

- De mogelijkheid éénmaal een andere Business Open club te bezoeken tegen de betaling van de lunch of het ontbijt.

Spelregels

- Het proeflidmaatschap geldt als een volwaardig lidmaatschap.

- Je bepaalt zelf wanneer je het proeflidmaatschap laat ingaan.

- De periode wordt niet opgeschort wanneer je één of meerdere bijeenkomsten niet aanwezig kunt zijn.

- Bij afwezigheid kun je wel een vervanger sturen om jouw plaats in te nemen. Dit kan een collega of zakenrelatie zijn. Deze hoeft dan geen ontbijtkosten af te rekenen. De vervanger kun je vooraf aanmelden bij de voorzitter van de club.

- Proefleden kunnen geen aanspraak maken op branche-exclusiviteit.

- Bij het omzetten van een proeflidmaatschap naar een jaarlidmaatschap worden de kosten van het proeflidmaatschap in mindering gebracht op het lidmaatschap.

- De startdatum van het jaarlidmaatschap valt daarmee gelijk met die van het eerder afgenomen proeflidmaatschap. Indien het jaarlidmaatschap niet direct aansluitend ingaat, wordt de startdatum even redig opgeschoven.

Kosten

De kosten voor het proeflidmaatschap bedragen 49,50 euro excl. 21% btw voor drie aaneengesloten bijeenkomsten inclusief ontbijt.

Business Open Congres 2019

​Op donderdag 17 oktober 2019 organiseren we de zevende editie van ons jaarlijkse congres: Kennis, Kennissen en Inspiratie.

INSCHRIJVING GESLOTEN

Op het Business Open Congres:

- kun je je kennis vergroten en je laten inspireren door de een aantal bijzondere presentaties,

- kun je je netwerk uitbreiden door gericht leden van andere clubs te ontmoeten,

- kun je kennismaken met één van de meest duurzame bedrijven ter wereld, onze gastheer Interface.

En natuurlijk gaan we ook veel lol hebben met elkaar. Het programma is toegankelijk voor leden van Business Open en hun introducés. Het volledige programma kun je hier downloaden. De workshops en presentaties worden hierin nader toegelicht. Schrijf je snel in, voordat de workshops van jouw voorkeur vol zitten en ook voor de rondleiding is beperkt plek.

Programma

12.00 uur - Ontvangst met lunch (van Land Lunch)

12.15 uur - Start rondleiding Interface VOL

13.15 uur - Opening & Welkomstwoord

13.30 uur - Keynote spreker George Parker over Het Pippi Langkous Effect: Disruptieve Innovatie

14.30 uur - 1e workshopronde

- Mission Climate Take Back - John Haenen & Elvin de Rooij (Interface)

- Pure Passie - Dennis Mijssen (The Native Chef)

- Vitaal Leiderschap - Rick Berkhout, Collin Oosthof & Eric de Jong (Enforce)

- Pensioen in Beweging - Francis van Hout (pensioen deskundige)

15.15 uur - 2e workshopronde

- On-Nederlands ondernemerschap, wereldwijde aandacht - Michiel Stokman (RevenYOU)

- Gastvrijheid, de sleutel tot het hart van de klant - Bob van Wieren (Horecaheld)

- Droompartner, workshop voor singles - Alexia Robbemont (Matchmaker, Datingcoach en Single-Events)

- Cybercrime, Booming Business - Pim ten Pierick (TPM Groep)

16.00 uur - Afsluiting door Roel Pot & George Parker

16.30 uur - Start netwerkborrel

18.00 uur - Einde

Kosten

Voor leden van Business Open is deelname kosteloos*. Proefleden*, gasten en introducées betalen 89,95 excl btw.

Aanmelden via het formulier hieronder of per mail naar events@businessopen.nl Geef dan wel je programmavoorkeur door.

Heb je nog vragen? Stuur ons dan een bericht via events@businessopen.nl.

Industrielaan 15, 3925 BD te Scherpenzeel

* Kom je zonder afmelding niet opdagen, dan zijn wij genoodzaakt de waarde van de inschrijving (89,95 euro per persoon) in rekening te brengen.

** Indien je als proeflid overgaat tot een vast lidmaastchap heb je recht op resitutie.

Weesp UIT

​Op vrijdag 20 mei 2022 golfen we bij Golfbaan Weesp. Vanaf 15.30 uur zijn er flights gereserveerd en aansluitend drinken we gezellig een borrel.

Introducés zijn van harte welkom.


Programma

15.00 uur - Ontvangst

15.30 uur - 1e starttijd

17:30 uur - Borrel


Locatie

Golfbaan Weesp

Basisweg 2

1383 NC Weesp


Kosten

De Greenfee kan er per cash, pin of met een Business Open greenfeekaart voldaan worden.

Ben jij nog geen lid van Business Open en wil je graag meedoen? Stuur dan een e-mail met jouw aanmelding naar: events@businessopen.nl. Je bent van harte welkom!

Netwerktipsvoorleden

​​Leuk dat je nog meer netwerktips wilt ontvangen. Je ontvangt elke 14 dagen drie tips. Probeer ze direct in de praktijk te brengen en je zult zien dat je daarmee sneller tot resultaten komt.

We wensen je heel veel succes!

Het Business Open Team

Feedback

​Leuk dat je ons feedback wilt geven. We hebben drie vragen voor je.

Netwerktips

​Leuk dat je nog meer netwerktips wilt ontvangen. Je ontvangt elke 14 dagen drie tips. Probeer ze direct in de praktijk te brengen en je zult zien dat je daarmee sneller tot resultaten komt.

We wensen je heel veel succes!

Het Business Open Team

Business Open Almere

Wil jij jouw business laten bloeien? Kom dan eens langs bij Business Open Almere.

Business Open is een internationaal netwerk van ondernemende professionals die zich graag voor elkaar inzetten voor meer zakelijk succes. Onze belangrijkste kenmerken: de ongedwongenheid, de gezelligheid maar wel met de focus op zaken doen. Met ruim 600 leden en 40 business clubs in de Benelux is Business Open het snelst groeiende netwerk in de Benelux en onze leden groeien met ons mee. We zijn nu ook een club gestart in Almere en zouden het leuk vinden als jij binnenkort eens langskomt om kennis te maken met onze leden en onze formule. Wij zijn ervan overtuigd dat we ook jou kunnen helpen jouw bedrijf te laten groeien!

Programma

07.30 uur: Inloop & ontvangst
08.00 uur: Start ontbijt
08.10 uur: Voorstelronde met ‘zoekvraag’
08.50 uur: Presentatie door één van de vaste leden
09.00 uur: Resultatenronde: Wat kunnen we voor elkaar betekenen?
09.30 uur: Afsluiting

Einde ontbijt : ± 09.30 uur
Aanvang golf(les): 10.00 uur (optioneel)

Wil je een keertje meedoen met booming Business Open?

Meld je dan aan via deze link voor een gezellige kennismaking met onze club in Almere en laat geen business lopen.


Privacy statement Business Open

Privacy statement Business Open

Business Open is een netwerkorganisatie. Het doel van Business Open en de aangesloten personen is om met elkaar in contact te komen. Hiertoe verzamelt en distribueert Business Open persoonlijke gegevens van u, als lid of als gast. Persoonlijke gegevens worden verzameld en gedistribueerd via de website, Speakap en via hard-copy formulieren tijdens de bijeenkomsten.

Soort gegevens

Business Open verwerkt uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, profielfoto, foto’s van evenementen, bedrijfsnaam, branche, aanwezigheid of u al dan niet lid bent en uw zoekvraag ten behoeve van de netwerkbijeenkomsten.

Daarnaast verwerkt Business Open uw (bedrijfsmatige) betaalgegevens ten behoeve van de financiële administratie.

Doelen van de verwerking

Wij gebruiken uw gegevens voor 4 doelen:

1. Uitwisselen van contactgegevens zodat leden onderling contact kunnen leggen en elkaar kunnen voorstellen bij derden om zo business opportunity’s te genereren.

2. Voeren van een financiële administratie met betrekking tot de verschuldigde lidmaatschaps- en abonnementsgelden.

3. Het informeren over evenementen, nieuwtjes en veranderingen in de organisatie.

4. Het opzetten en beheren van een community.

Wie hebben inzage in uw gegevens?

Leden kunnen van elkaar, zowel in de web applicatie, als in Speakap en op de hardcopytijdens de bijeenkomsten, de contactgegevens van elkaar en eventuele gasten inzien.

Voorzitters, clubbeheerders, clubstarters en regiodirecteuren kunnen bovendien de contactgegevens van leden en gasten inzien en muteren.

Alleen de directie en de administratief medewerker van Business Open kunnen daarenboven de financiële gegevens van de leden inzien en muteren.

Bewaartermijnen

 • Leden: de gegevens worden bewaard tot drie jaar na beëindiging van het lidmaatschap.
 • Gasten: de gegevens worden tot maximaal drie jaar na de laatste bijeenkomst waaraan de gast heeft deelgenomen bewaard.

Privacy maatregelen

Business Open beschermt de privacy van haar leden en gasten door:

 • de systemen waarin de gegevens worden opgeslagen te beveiligen en
 • door zowel leden als gasten actief te laten tekenen voor dan wel akkoord te geven op hun verantwoordelijkheid om gepast met de aan hen toevertrouwde gegevens om te gaan.

Uw privacy rechten

U heeft recht op inzage in uw persoonsgegevens en het recht op correctie of verwijdering van uw persoonsgegevens.

Daarnaast kunt u verzet aantekenen tegen het gebruik van uw gegevens. U heeft het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

Contactgegevens Business Open

Telefoon: 010-452 57 25

Adres: Haringvliet 92, 3011 TH Rotterdam

E-mail: info@businessopen.nl

Start je eigen businessclub

Ben jij ondernemer?
Help je graag andere ondernemers?

Heb jij een groot netwerk?
Hou je van golf?
Wil jij jouw bedrijf laten groeien?

Dan komen we graag met jou in contact.

Business Open wil je hierbij graag helpen. Onze aangename effectieve netwerkformule biedt ondernemers een platform om optimaal gebruik te maken van het netwerk van jouw netwerk. Jouw netwerk kan je veel werk uit handen nemen. Denk aan samenwerkingsverbanden, introducties bij prospects, selectie van toeleveranciers of het vinden van het juiste personeel. Bovendien is het prettig om als ondernemer te kunnen klankborden met gelijk gestemden.

Op dit moment telt Business Open bijna 40 Business businessclubs en meer dan 500 leden. Ook Business Open wil groeien en gelooft dat je samen verder komt dan alleen. Graag gaan we daarom met jou in gesprek over het oprichten van een Business Open club in jouw regio.

Jouw voordelen

- Directe aansluiting bij landelijk netwerk.

- Bewezen aangename en effectieve netwerkformule.

- Training & begeleiding.

- Ondersteuning om het gebied van marketing, adminsitratie, organisatie, events en doorontwikkeling van het format.

- Vergoeding per lid en bonusregeling.

- Jij bepaalt het DNA van de club!

Voor meer informatie: neem cotact op met Robbert Trimbos of Rein Korthals Altes via 010 452 27 25.

Agenda

Workshops

Business Open Academy is gericht op kennisdeling en ontwikkeling. We bieden in samenwerking met onze partners diverse trainingen aan om effectiever te netwerken. Daarnaast bieden we onze leden de mogelijkheid hun eigen trainingen en/of workshops onder de aandacht te brengen in het netwerk. Met voorkeur tegen een gereduceerd tarief.

Wil jij een training of workshop op Business Open Academy plaatsen? Neem dan contact op met beate@businessopen.nl of bel met 010 452 57 25.

BO Academy

Business Open Cup

​​Op dinsdag 30 augustus organiseren we de eerste wedstrijd om de Business Open Cup. Wie mag zich in 2016 de beste golfer van Business Open Nederland kronen?

De Business Open Cup wordt gehouden op Het Rijk van Nunspeet, een schitterende baan op de Veluwe. We spelen strokeplay met handicapverrekening. Dus enkel spelers met gvb/handicap 54 kunnen deelnemen. We spelen in twee divisies. Spelers onder handicap ±21* en spelers met een hogere handicap.

* waar de splitsing exact bvalt, wordt bepaald als alle aanmeldingen binnen zijn.

Programma

11:30 uur - Ontvangst met koffie & lunchpakket

12:00 uur - Inslaan

12:30 uur - Afslag 1e flight

17:00 uur - Aankomst flight 1/start borrel

18.00 uur - Prijsuitreiking

19.00 uur - Diner (optioneel/ voor eigen rekening)

Kosten

De kosten voor dit evenement bedragen €120,- p.p.

Te kan hiervoor tot 2 greenfeekaarten inleveren, de kosten zijn dan 85 euro (bij 1) of 50 euro (bij 2).

Bovengenoemde prijzen zijn excl. btw. Graag zo snel mogelijk aanmelden. Het aantal plaatsen is beperkt.

Locatie

Rijk van Nunspeet

Plesmanlaan 30

8072 PT Nunspeet

Aanmelden via: Events@businessopen.nl

Succesvol doelgroep benaderen

​Elke ondernemer heeft klanten nodig. Maar hoe kom je daaraan?

Wie is jouw doelgroep en waarom?
Met welk verhaal benaderen je die doelgroep?
Wat is jouw onderscheidende waarde en hoe houdt je die vast?
Hoe sta jij in de markt en wat doe je daaraan?

Deze vragen en anderen komen aan bod in de workshop “Succesvol Doelgroepen benaderen”. Jij krijgt inzicht dan wel je scherpt jouw beeld aan van wat klanten van je hebben en je weet nauwkeurig hoe je jouw doelgroep kunt benaderen en met welke boodschap.

De workshop wordt verzorgd door Laurens van den Bosch, bedrijfsadviseur & coach.

Datum: 8 juli 10.00 - 12.00 uur
Kosten: 50 euro (100 euro voor niet-leden)
Locatie: Prise d’eau

Aanmelden via: info@affetto.nu

Nut en noodzaak van een jaarplan

M​aak jij elk jaar een jaarplan? Niet? Succesvolle ondernemers/bedrijven hebben altijd een concreet (jaar)plan om de komende periode acties uit te voren om hun doelen te halen. Zonder dat is als vliegen zonder flightplan en niet weten waar je uitkomt. In deze workshop gaan we in op het maken van een jaarplan en het stellen van concrete haalbare doelen en de daarbij behorende acties om die doelen te halen.

De workshop wordt verzorgd door Laurens van den Bosch, bedrijfsadviseur & coach.

Datum: vrijdag 14 oktober 10.00 - 12.00 uur
Kosten: 50 euro (100 euro voor niet-leden)
Locatie: Prise d’eau

Aanmelden via: info@affetto.nu

LinkedIn voor Ondernemers

Workshop LinkedIn voor Ondernemers

LinkedIn effectief inzetten is meer dan alleen een bijgewerkt profiel.

 • Benut jij de mogelijkheden van LinkedIn?
 • Zet jij LinkedIn in als acquisitietool?
 • Heb jij een LinkedIn bedrijfspagina?

Herken je deze vragen? Heb je andere LinkedIn vragen? Meld je dan aan voor de workshop LinkedIn. In een ochtend leer je hoe je LinkedIn effectief kunt inzetten. Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor MKB-ondernemers, zzp’ers, freelancers en interimmers.

LinkedIn

In Nederland zijn er zo’n 6 miljoen LinkedIn-accounts actief. Volgens NewCom is het dagelijkse gebruik van LinkedIn met 4% gestegen ten opzichte van 2014. LinkedIn is hét zakelijke netwerk om contacten te onderhouden, nieuwe contacten te maken, acquisitiedoeleinden of profilering van jezelf en je organisatie.

De workshop

LinkedIn effectief inzetten is meer dan alleen een bijgewerkt profiel. De workshop is geen zit- en luistersessie, want je gaat actief aan de slag. Wat je leert is direct toepasbaar. Daarom ga je aan de slag met:

 • Jouw profiel optimaliseren
 • Contacten onderhouden
 • Aanmaken of compleet maken bedrijfspagina
 • Relevante groepen inzetten

Data:

> dinsdag 28 juni @ Zaltbommel bij FSV Accountants & Adviseurs

08:30 Ontvangst

09:00 – 12:30 uur Workshop

Neem een laptop of tablet mee!

Voor Business Open-leden geldt een speciaal tarief van Euro 125,- excl. btw.

Hiermee krijg je 20% korting op de normale prijs van Euro 155,-.

Deze workshop wordt verzorgd door Diana Pluut van DiCompass.

Aanmelden via: diana@dicompass.nl

Presentatietraining

​Business Open Nederland biedt in samenwerking met Hans Jansen van Open Doors Academy en Diana Pluut van DiCompass presentatietrainingen aan. Leden van Business Open kunnen hier tegen een scherp tarief van 35 euro (of een greenfeekaart) aan deelnemen en zo hun presentatievaardigheden verbeteren. Gasten vragen we 50 euro voor deze interactieve workshop.

Deze training worden na het netwerkontbijt georganiseerd, dus het is een uitgelezen kans om beide zaken te combineren.

Data:

Binnenkort maken we nieuwe data bekend.

—————————————————————————————————————

Aanmelden kan per email: events@businessopen.nl

LInkedIn & Speakap workshop

​Op de volgende data verzorgen we een LinkedIn & Speakap workshop:

Donderdag 13 juli - Prise d’eau 10.00 - 12.00 uur

Donderdag 8 september - Sluispolder 10.00 - 12.00 uur

Donderdag 16 september - Amsteldijk 10.00 - 12.00 uur

Woensdag 21 september - De Haenen10.00 - 12.00 uur

Vrijdag 7 oktober - Kralingen 10.00 - 12.00 uur

Vrijdag 21 oktober - De Scherpenbergh 10.00 - 12.00 uur

Woensdag november - De Tongelreep 10.00 - 12.00 uur

Vrijdag 17 november - Welderen 10.00 - 12.00 uur

Woensdag 23 november - Leeuwenbergh 10.00 - 12.00 uur


Wat gaan we doen?

- LinkedIn: Advanced Search, zoeken naar prospects in het netwerk van je clubgenoot

- Speakap: Hoe zorg ik voor de juiste zichtbaarheid, waar kan ik uitnodigingen voor mijn club vinden en wat kan er allemaal nog meer mee?

Benodigdheden: Laptop met wifi en je paswoorden.

Aanmelden via: events@businessopen.nl o.v.v. LinkedIn Workshop

Kosten: Gratis

Deze bijeenkomsten vinden plaats aansluitend het reguliere netwerkontbijt van de betreffende clubs. Indien je ook het ontbijt wilt bijwonen dien je je daar apart voor op te geven. Let daarbij wel op de branche-exclusiviteit en neem het anders vooraf ven op met je branchegenoot. Dat is het meestal geen probleem.

Workshop LinkedIn- & Speakap

​Binnen Business Open Nederland zijn LinkedIn en Speakap twee geweldige tools om je business uit te breiden en zo je omzet te verhogen.

Met LinkedIn kun je het netwerk van je clubgenoten in kaart brengen. Speakap geeft je direct toegang tot alle leden van Business Open. Hoe je hier effectief gebruik van kan maken komt aan bod in onze workshop “LinkedIn & Speakap”.
Deze workshop duurt 2 uur en wordt aansluitend op een netwerkontbijt gegeven tussen 10 en 12 uur. De volgende zaken komen aan bod:

LinkedIn

- Open stellen van je netwerk

- Prospecting

- Advanced Search

- Zoeken binnen je regio

- Zoeken op beroepsgroep

- Zoeken op keyword

Speakap

- Profiel aan maken

- Berichten plaatsen

- PM berichten

- Belangrijke groepen

- Documenten

Agenda

De eerstvolgende workshops zijn:

- Donderdag 18 februari - Spaarnwoude

- Donderdag 10 maart - Prise d’eau

- Vrijdag 11 maart - Rotterdam (10.30-12.30 uur, locatie tba)

- Woensdag 16 maart - Kromme Rijn

- Vrijdag 18 maart - Welderen

Wil je hieraan deelnemen stuur dan een mail naar events@businessopen.nl. Geef duidelijk aan voor welke locatie en datum je je opgeeft en of je ook aan het ontbijt die ochtend wilt deelnemen. Indien er sprake is van branche-overlap, bespreek dat dan op voorhand even met je vakbroeder. Als je het goed afstemt, is dat meestal geen probleem.

Business Open Academy

​Vanuit de Business Open Academy organiseert Business Open in samenwerking met ervaren professionals diverse trainingen en workshops.

Deze workshops zijn erop geselecteerd dat ze je ondernemersvaardigheden versterken, waardoor je succesvoller wordt. We kiezen onze samenwerkingspartners zorgvuldig. Al onze samenwerkingspartners hebben jarenlange ervaring en een
indrukwekkende track record.

Voor de trainingen profiteren onze leden van een aantrekkelijk tarief. Daarnaast bieden we onze trainers een mooi podium om zich binnen het Business Open netwerk te profileren.

Kortom het is een duidelijke win-win situatie, waarbij de toegevoegde waarde van Business Open mooi tot uiting komt.

Meer informatie over:

- Strategische Netwerktraining

- Strategische Netwerktraining (vervolg)

- Pitch training

- Training salesvaardigheden

Pitchtrainingen

​Business Open Nederland biedt in samenwerking met Hans Jansen van Open Doors Academy en Diana Pluut van DiCompass pitchtrainingen aan. Leden van Business Open kunnen hier tegen een scherp tarief van 35 euro (of een greenfeekaart) aan deelnemen. Gasten vragen we 50 euro voor deze interactieve workshop.

Waar ga je ondermeer mee aan de slag?

- Bepaal je why

- Benoem je trigger

- Leer je propositie helder over te brengen

- Geef en krijg feedback van andere ondernemers

Deze training worden na het netwerkontbijt georganiseerd, dus het is een uitgelezen kans om beide zaken te combineren.

Data:

Binnenkort maken we nieuwe data bekend.

—————————————————————————————————————

Aanmelden kan per email: events@businessopen.nl

Salesvaardigheden

​Business Open Nederland heeft in samenwerking met Kenneth Smit de ééndaagse maatwerktraining “Salesvaardigheden” ontwikkeld. Deze training wordt verzorgd door Dick Bentveld, trainer/consultant bij Kenneth Smit.

Korte omschrijving

Goede salesvaardigheden opent deuren en creëert kansen. Uit de praktijk blijkt dat ondernemers daar (nog) niet het maximale rendement uit halen. In de ééndaagse training salesvaardigheden leer je structuur aan te brengen in verkoopgesprekken. Je leert hoe je bezwaren kunt overwinnen en je commerciële slagkracht kunt vergroten door het verkrijgen van relevante informatie. Uiteindelijk ben je beter in staat de klant met de juiste argumenten te overtuigen, zodat de order kan worden afgesloten.

Onderwerpen

* Communicatie
* Professionele gespreksopening
* Aansluiting vinden en vertrouwen opbouwen
* Gesprekstechnieken
* Bezwaren, verwijten en beweringen
* Argumenteren
* Afsluittechnieken

Methodiek

De trainingen van Kenneth Smit zijn interactief. De combinatie van rollenspelen, praktijkcases en theorie staan borg voor een training met onmiddellijke toepassingsmogelijkheden in de praktijk. In deze resultaatgerichte training is de praktijk leidend en de theorie ondersteunend.

Investering

De kosten voor de ééndaagse maatwerktraining bedragen 495* euro (excl. BTW) per persoon en geldt exclusief voor leden van Business Open Nederland. Het tarief is inclusief deelnemersmaterialen, audiovisuele middelen, alsmede gebruik van lunch, koffie, thee en frisdranken tijdens de training.

Data

Woensdag 18 november - Mainport Design Hotel Rotterdam
Dinsdag 2 februari 2016 - Prise d’eau (Tilburg)

* Hiervoor kunnen tot 5 greenfeekaarten (35 euro korting per kaart) worden ingewisseld.

BO Academy

Vanuit de Business Open Academy organiseert Business Open in samenwerking met ervaren professionals diverse trainingen en workshops.

Deze workshops zijn erop geselecteerd dat ze je ondernemersvaardigheden versterken, waardoor je succesvoller wordt. We kiezen onze samenwerkingspartners zorgvuldig.
Al onze samenwerkingspartners hebben jarenlange ervaring en een indrukwekkende track record.

Voor de trainingen profiteren onze leden van een aantrekkelijk tarief. Daarnaast bieden we onze trainers een mooi podium om zich binnen het Business Open netwerk te profileren.

Kortom het is een duidelijke win-win situatie, waarbij de toegevoegde waarde van Business Open mooi tot uiting komt.

Meer informatie over:

- LinkedIn- & Speakap workshop (gratis)

- Pitch training

- Presentatietraining

- Nut en noodzaak van een jaarplan: 14 oktober

- Strategische Netwerktraining

- Strategische Netwerktraining (Vervolg & Borging)

Netwerktraining

​Business Open Nederland organiseert in samenwerking met Jochem Klijn van Netwerken.nl netwerktrainingen. Leden van Business Open kunnen hier tegen een gereduceerd tarief van 295 euro (normaal 350 euro) aan deelnemen. (Deze netwerktraining kan ook als onderdeel van het lidmaatschap worden gekozen ipv een leskaart of greenfeekaarten.)

Deze training wordt voor leden die het niet als onderdeel van hun lidmaatschap hebben gekozen op no cure no pay-basis* aangeboden.

Datum:

Dinsdag 27 september Efteling (Noord-Brabant), 9.30 - 17.30 uur

Dinsdag 18 oktober Kromme Rijn (Utrecht), 9.30 - 17.30 uur

Dinsdag 22 november Efteling (Noord-Brabant), 9.30 - 17.30 uur

—————————————————————————————————————

Tijdens deze interactieve training gaan we aan de slag met:

- Hoe je aan meer klanten en meer omzet kan komen door effectief te netwerken

- Hoe je kunt stoppen met verkopen en beginnen met gekocht te worden

- Hoe je onafhankelijk wordt van koude acquisitie

Zo ga je onder andere:

- je netwerk in kaart brengen

- je zakelijke doelen formuleren

- aan de slag met je succes pitch

- leren hoe je een goede aanbeveling vraagt en kan geven

- een groep potentiële ambassadeurs ontmoeten waar je direct mee aan de slag gaat

- doelgroep bepalen

- netwerk van de doelgroep inzichtelijk maken

- en nog veel meer…

Over Jochem Klijn

Jochem Klijn verzorgt 1 tot 4-daagse netwerktrainingen voor ondernemers, salesmanagers en accountmanagers. Daarnaast is hij als netwerkexpert actief voor ING en geeft hij als gastdocent college op verschillende Hogescholen.

* Voorwaarden:

- Actie geldt voor de trainingen op 27 september, 18 oktober en 22 november

- Actie geldt niet voor leden die het als onderdeel van hun lidmaatschap voor de strategische netwerktraining hebben gekozen.

- De deelnemer dient de gehele training te hebben bijgewoond.

- De deelnemer zal dit aan het eind van de dag, direct na de bijeenkomst aan Jochem Klijn kenbaar maken dat hij of zij aanspraalk maakt op teruggave.

- De deelnemer zal onderbouwen waarom hij of zij de training niet waardevol vond.

- De teruggave betreft enkel de kosten van de training. Kosten voor het vergaderarrangement a 65 euro vallen hier niet onder.

Bedankt voor uw inschrijving

Inschrijving

Lidmaatschap

Wij bieden ondernemers een platform om aangenaam en effectief te netwerken. We verbinden ondernemers tijdens kleinschalige bijeenkomsten. Zo leert met elkaar goed kennen met aanbevelingen en introducties in elkaars netwerk als gevolg.

Lid worden van Business Open betekent lokale, regionale & landelijke netwerkkansen. Een standaard lidmaatschap bevat onderstaande faciliteiten.

 • Tweewekelijkse, gemodereerde netwerkontbijten
 • Branche-exclusiviteit
 • Directe groei van je netwerk
 • 10 Golf/eventvouchers, golflessen of netwerktraining ter waarde van € 350,-
 • Uitnodiging voor meer dan 20 regionale golfevents (Business Open UIT)
 • Uitnodiging voor 4 landelijke golfevents (The Special Four)
 • Uitnodiging voor een landelijk congres
 • Gebruik van ons interne communicatieplatform Speakap, met directe toegang tot 300+ bedrijven
 • De mogelijkheid om andere Business Open clubs te bezoeken
 • Een voor Google geoptimaliseerd bedrijfsprofiel

Lidmaatschapsvormen

Optie 1. Lidmaatschap Netwerken

Een lidmaatschap voor 1 jaar à € 955,-

Ontbijtbijdrage voor 1 jaar à € 390,-

1-daagse strategische netwerktraining à € 350,-

Kosten totaal: € 1.695,- per jaar excl. btw.


Optie 2. Lidmaatschap Golf/Events

Een lidmaatschap voor 1 jaar à € 955,-

Ontbijtbijdrage voor 1 jaar à € 390,-

10 golf/eventvouchers à € 350,-

Kosten totaal: € 1.695,- per jaar excl. btw.


Optie 3. Lidmaatschap Golfles

Een lidmaatschap voor 1 jaar à € 955,-

Ontbijtbijdrage voor 1 jaar à € 390,-

Golfles prepaid tegoed à € 350,-

Kosten totaal: € 1.695,- per jaar excl. btw.


Optie 4. Bedrijfslidmaatschap

Indien er sprake is van vestigingen over het hele land, kun je in aanmerking komen voor een bedrijfslidmaatschap. Vanaf vier abonnementen doen we graag een aanbieding op maat. We lichten dit graag toe in een persoonlijk gesprek.

Interesse? Neem contact met ons op: 010 452 57 25.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btwDownload hier onze brochure

Wachtwoord aanvragen

​Vul hieronder het e-mailadres in waarmee je bij Business Open bekend bent. Vervolgens krijg je de mogelijkheid een wachtwoord te kiezen en je profiel in te vullen.

Veel succes!

Business Open

Netwerken en zakelijke relaties blijven de sleutels voor continuïteit en een succesvolle toekomst voor je bedrijf. De basis van een goed netwerk is dat men elkaars business door en door kent, dan wordt het vanzelfsprekender elkaar te introduceren bij de eigen relaties.

Vanuit die filosofie startten Robbert Trimbos en Rein Korthals Altes eind 2010 hun eerste Business Open club op Golfclub Kralingen. Vanwege de ‘branche-exclusiviteit’ was er al snel een wachtlijst om lid te worden. In de lente van 2011 werd er een tweede en een derde club in de regio Rotterdam geopend. Dat was het startschot voor uitbreiding naar de rest van Nederland en België.

Golfevents

Door naast de nertwerkontbijten ook golfevents te organiseren, ontstond er een leuke interactie tussen de leden van de verschillende Business Open clubs. Zo kon men zowel lokaal als op regionale en uiteindelijk ook landelijke schaal met elkaar netwerken. Een gedeelde interesse (voor golf) zorgt ervoor dat de ondernemers elkaar snel weten te vinden. In de baan leer je elkaar snel beter kennen, waardoor er tijdens de netwerkbijeenkomsten gemakkelijk onderlinge contacten worden uitgewisseld en zaken worden gedaan.

Netwerkbijeenkomsten

De netwerkontbijten (en lunches), eigenlijk een soort salesbijeenkomsten, kennen een vast verloop:

- Eerst krijgt elke deelnemer kort de tijd op zichzelf voor te stellen en aan te geven met wie of welk bedrijf hij of zij graag in contact komt of op welke manier hij anders als ondernemer geholpen wil worden.

-Vervolgens krijgt een van de vaste leden de mogelijkheid zichzelf wat uitgebreider te presenteren.

-Tot slot volgt er nog een ronde waarbij gekeken wordt of men elkaars ‘zoekvragen’ uit de eerste ronde invulling kan geven.

-Aansluitend is er gelegenheid 1 op 1 verder te praten of de golfbaan in te gaan.

Door deze aanpak kenmerken onze clubs zich als zakelijke vriendenclubs, waarbij op aangename en effectieve wijze relaties worden opgebouwd en op een leuke manier zaken wordt gedaan.

Benieuwd? Kom dan eens kennismaken op een club bij jou in de buurt.

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Business Open B.V.

Business Open B.V. bestaat uit netwerkclubs, zogenaamde Business Open Clubs (BOC’s) die gevestigd zijn op verschillende golfclubs. Er kunnen meerdere BOC’s gevestigd zijn op één golfclub.

1.0 Algemene Regels

* Iedere BOC heeft zich te houden aan de regels op de golfbaan van de golfclub waar de desbetreffende BOC is gevestigd.

* Business Open B.V. is niet aansprakelijk voor schade opgelopen, op of rond de golfbaan, toegebracht door leden van Business Open B.V. Business Open B.V. adviseert zijn leden om een golfverzekering af te sluiten.

2.0 Lidmaatschap

* Men wordt lid van een BOC als bedrijf binnen één specifieke vakdiscipline. Wel wensen we een vast contactpersoon (het lid), maar men kan zich door meerdere medewerkers binnen het bedrijf laten vertegenwoordigen bij de BOC waar men lid van is.

* Per BOC kan er per vakdiscipline maar één bedrijf lid zijn (branche-exclusiviteit). Zijn er per vakdiscipline meerdere classificaties, dan is het aan de leden en de voorzitter (als eindverantwoordelijke) van de desbetreffende BOC of iemand wel of geen lid kan worden.

* Een lid mag elke andere BOC maximaal twee maal per jaar bezoeken, maar enkel als zijn vakdiscipline daar niet vertegenwoordigd is. In dat laatste geval enkel na toestemming van de branchegenoot.

* In vakantieperiodes of in verband met feestdagen, kan Business Open B.V. ertoe besluiten clubs incidenteel samen te voegen. In dat geval kan men geen aanspraak maken op branche-exclusiviteit.

* Een bedrijf of persoon kan lid zijn van meerdere BOC’s. Dit wordt gezien en berekend als een op zichzelf staand lidmaatschap. Wel is men vereist de verschillende BOC’s regelmatig te bezoeken.

* Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd met steeds een jaar. Opzeggen kan tot een maand van tevoren door dit per brief of e-mail (naar leden@businessopen.nl) kenbaar te maken aan Business Open B.V..

* Wil een lid overstappen naar een andere BOC dan moet hij/zij dit aanvragen bij de voorzitter van de BOC waar hij/zij naartoe wil. Bij goedkeuring wordt het lid overgedragen naar de “nieuwe” BOC. Als dit is goedgekeurd, loopt het lidmaatschap gewoon door. Bekeken wordt of een eventuele leskaart kan worden meeverhuisd. Voor het overstappen wordt € 50,00 excl. btw aan administratiekosten in rekening gebracht.

* Business Open B.V. kan besluiten een BOC te verplaatsten naar een andere dag of golfclub. Indien de nieuwe locatie binnen een straal van 25 kilometer van de oude locatie ligt, wordt het lid geacht mee te verhuizen. Indien de locatie verder weg ligt of er van dag veranderd wordt, wordt gekeken of het lid voor wie het bezoeken van de netwerkbijeenkomsten daardoor niet meer mogelijk is, bij een andere club kan worden ondergebracht. Mocht dat ook niet kunnen, dan wordt het lidmaatschap gepauzeerd tot de mogelijkheid zich wel weer voordoet. Slechts in hoge uitzondering kan het lidmaatschap beëindigd worden met teruggave van een deel van de lidmaatschapskosten. Er is geen recht op schadevergoeding.

3.0 Bijeenkomsten

* De bijeenkomsten zijn om de twee weken. De tijden kunnen variëren per netwerkclub. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de desbetreffende golfclubs. De voorkeurstijden vanuit Business Open B.V. zijn van 07.45 uur tot 09.30 uur daarna is er de mogelijkheid tot golfen (9 holes) of een golfles via de pro van de desbetreffende club. Bij een lunchclub zijn de voorkeurstijden 13.00 uur tot 14.30 uur voor de bijeenkomst.

* Mocht een bijeenkomst door bijvoorbeeld feestdagen of beschikbaarheid niet op de geplande datum gehouden kunnen worden, dan wordt getracht de bijeenkomst op een ander moment of op een andere locatie te laten plaatsvinden. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de voorzitter van de BOC.

4.0 Bezoekers & Proefleden

* Bezoekers mogen maximaal twee keer een netwerkbijeenkomst bijwonen, waarna zij moeten aangeven of ze lid willen worden of niet. De kosten voor het ontbijt bedragen €15 en zijn voor rekening van de gast of voor degene die de gast heeft uitgenodigd (dit mag de uitnodiger zelf bepalen).

* Bezoekers die voor het eerst bij een Business Open bijeenkomst aanwezig zijn kan een proeflidmaatschap worden aangeboden. Dit bestaat uit 4 aaneengesloten bijeenkomsten, waarvan de bijeenkomst waarop dit wordt aangeboden de eerste is. Kosten hiervoor bedragen 49,50 euro. Men heeft als proeflid geen recht op branche exclusiviteit en mag in die periode ook slechts eenmaal een andere Business Open club bezoeken.

5.0 Golf

* Leden zijn er zelf verantwoordelijk voor om een flight te bespreken of aan te geven dat men les wil volgen. De flights bespreekt men rechtstreeks bij de golfclub o.v.v. de eigen naam en Business Open B.V. Deze kunnen op elk moment van de week besproken worden. Eventueel kan er een toeslag gelden als men in het weekend of op feestdagen e.d. wil golfen. Indien men wil lessen dient men dit uiterlijk twee dagen voor de bijeenkomst aan te geven bij de golfpro. Bij te late afmelding kan de pro de lessen in rekening brengen. Lessen zijn in de regel aansluitend op de BOC bijeenkomsten.

* Mochten er problemen ontstaan met een lid met betrekking tot de golfclub en golfactiviteiten dan is het aan de desbetreffende golfclub om daar actie op te ondernemen. Dit behoort niet tot de verantwoordelijkheid van Business Open B.V. of de desbetreffende BOC.

6.0 Dispuut

* Mochten er problemen ontstaan met een lid dan is het aan de voorzitter en de desbetreffende BOC om het lid hierop aan te spreken. Leidt dit tot onenigheid, dan wordt in overleg met het landelijk bestuur van Business Open B.V. naar een oplossing gezocht. Zij zullen bekijken of zij het desbetreffende lid kunnen herplaatsen bij een andere BOC. Is dit niet mogelijk dan wordt het lidmaatschap ingetrokken. In de regel vindt er geen restitutie van het lidmaatschapsgeld plaats.

* Business Open B.V. behoudt zich het recht voor het lidmaatschap niet te verlengen zonder opgaaf van redenen met inachtneming van een maand opzegtermijn.

* De beleidsregels van Business Open B.V. zijn onderhevig aan veranderingen en wijzigingen. Ingediende voorstellen worden aangepast indien goedgekeurd door Business Open B.V..

* Op rechtsverhoudingen tussen Business Open B.V. en zijn leden, althans op alle door Business Open B.V. verrichte handelingen waaronder de door hem gesloten overeenkomsten, is Nederlands recht van toepassing.

7.0 Financiële en administratieve regels

* De contributie bestaat uit drie delen; Het lidmaatschap van Business Open
à €955, 26 maal ontbijt à €390 en een netwerkpakket à €350, samen €1695 excl. btw is jaarlijks verschuldigd, ingaande op de dag van aanmelding. Men kan in vier termijnen betalen a 440 euro per kwartaal. Bij toestemming tot automatische incasso wordt dit bedrag verlaagd naar 430 euro per kwartaal. Deze termijnen worden per direct en op de 1e januari, april, juli of oktober afgeschreven of op de eerst volgend werkdag, wanneer deze datum in het weekend of op een feestdag vallen.

* Leden 24 die maanden of langer lid zijn, kunnen bij een volgende verlenging van het lidmaatschap afzien van het netwerkpakket à €350. In dat geval is men voor het komend jaar €1345 excl. btw. verschuldigd. Men dient dit dan wel meer dan een maand voor die verlengingsdatum schriftelijk, per brief of e-mail, kenbaar te maken.

* Bij niet tijdige betaling wordt er €35 administratiekosten in rekening gebracht.

* Contributie kan niet gedeeld worden door meerdere personen van verschillende bedrijven of als persoon die meerdere bedrijven vertegenwoordigt.

* Indien een lid na goedkeuring overstapt naar een ander BOC, dan is diegene eenmalig €50 excl. btw administratiekosten verschuldigd.

* Business Open B.V. kent verschillende lidmaatschapsvormen.

7 .1 Standaard Lidmaatschap Netwerken : Kosten €1695 excl. btw. Dit lidmaatschap bestaat uit ± 26 netwerkbijeenkomsten inclusief ontbijt. Daarnaast kan het lid binnen het jaar dat men lid is een Strategische Netwerktraining twv €350 volgen. Data en locaties worden bekend gemaakt via de website van Business Open B.V. (www.businessopen.nl).

7.2a Standaard Lidmaatschap Golfles : Kosten €1695 excl. btw. Dit lidmaatschap bestaat uit ± 26 netwerkbijeenkomsten inclusief ontbijt. Daarnaast krijgt het lid een leskaart t.w.v. €350, enkel te gebruiken op de golfclub waar men lid is.

7.2b Standaard Lidmaatschap Golf & Events : Kosten €1695 excl. btw. Dit lidmaatschap bestaat uit ± 26 netwerkbijeenkomsten inclusief ontbijt. Daarnaast krijgt het lid 10 greenfeekaarten (9 holes) te gebruiken op alle bij Business Open B.V. aangesloten golfbanen. Tevens zijn deze greenfeekaarten te gebruiken om korting te krijgen op bepaalde (golf)events.

7.3 Bedrijfslidmaatschap: Vanaf 4 standaardlidmaatschappen. Kosten en voorwaarden op aanvraag.

* Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd met steeds een jaar. Opzeggen kan tot een maand van tevoren door dit per brief of e-mail naar leden@businessopen.nl kenbaar te maken aan Business Open B.V..

* Indien een lid een persoon in het netwerk van Business Open introduceert, dan ontvangt het introducerende lid 1 maand extra lidmaatschap of 3 Business Open Greenfeekaarten bij eigen lidmaatschap indien:

- De introducé het ontbijt daadwerkelijk bijwoont,

- De introducé binnen 3 maanden na deze eerste introductie lid wordt,

- De introducé kiest voor een standaard lidmaatschap van een jaar.

8.0 Annuleringvoorwaarde Events

* Naast de netwerkbijeenkomsten organiseert Business Open B.V. ook trainingen, congressen, (Golf)events, etc. * Bij annulering korter dan 7 dagen voor de bijeenkomst is 50% verschuldigd.

* Bij annulering korter dan 2 dagen voor de bijeenkomst is 100% verschuldigd.

* Indien de events worden (mede)georganiseerd door een derde partij gelden de annuleringsvoorwaarde van die partij.

Golf

Netwerken verbindt, golf verbroedert

Golf is geen verplichting, maar het speelt wel een belangrijke rol binnen Business Open. Het golfspel bied je een ideale manier om elkaar als mens en ondernemer beter te leren kennen. Door samen te (leren) golfen kom je eerder tot samenwerking en stelt men sneller het eigen netwerk voor jou open.

Om de leden van de verschillende Business Open clubs met elkaar in contact te brengen, organiseren we op jaarbasis een groot aantal regionale golfevents, zogenaamde Business Open UIT’s. Eenmaal per jaar organiseren we een landelijk event: De Business Open Cup.

Leren golfen?

Kun je nog niet golfen, dan bestaat er de mogelijkheid dit, als onderdeel van je lidmaatschap, samen met andere ondernemers te leren. Ontzettend leuk en het biedt je ook buiten Business Open tal van zakelijke kansen.

Wachtwoord herstellen

Kies een nieuw wachtwoord en klik op ‘opslaan’.

Wachtwoord vergeten

Vul hieronder je e-mailadres in en klik op ‘Versturen’.

Disclaimer

Privacyverklaring

Privacy statement Business Open

Business Open is een netwerkorganisatie. Het doel van Business Open en de aangesloten personen is om met elkaar in contact te komen. Hiertoe verzamelt en distribueert Business Open persoonlijke gegevens van u, als lid of als gast. Persoonlijke gegevens worden verzameld en gedistribueerd via de website, Speakap en via hard-copy formulieren tijdens de bijeenkomsten.

Soort gegevens

Business Open verwerkt uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, profielfoto, foto’s van evenementen, bedrijfsnaam, branche, aanwezigheid of u al dan niet lid bent en uw zoekvraag ten behoeve van de netwerkbijeenkomsten.

Daarnaast verwerkt Business Open uw (bedrijfsmatige) betaalgegevens ten behoeve van de financiële administratie.

Doelen van de verwerking

Wij gebruiken uw gegevens voor 4 doelen:

1. Uitwisselen van contactgegevens zodat leden onderling contact kunnen leggen en elkaar kunnen voorstellen bij derden om zo business opportunity’s te genereren.

2. Voeren van een financiële administratie met betrekking tot de verschuldigde lidmaatschaps- en abonnementsgelden.

3. Het informeren over evenementen, nieuwtjes en veranderingen in de organisatie.

4. Het opzetten en beheren van een community.

Wie hebben inzage in uw gegevens?

Leden kunnen van elkaar, zowel in de web applicatie, als in Speakap en op de hardcopytijdens de bijeenkomsten, de contactgegevens van elkaar en eventuele gasten inzien.

Voorzitters, clubbeheerders, clubstarters en regiodirecteuren kunnen bovendien de contactgegevens van leden en gasten inzien en muteren.

Alleen de directie en de administratief medewerker van Business Open kunnen daarenboven de financiële gegevens van de leden inzien en muteren.

Bewaartermijnen

Leden: de gegevens worden bewaard tot drie jaar na beëindiging van het lidmaatschap.

Gasten: de gegevens worden tot maximaal drie jaar na de laatste bijeenkomst waaraan de gast heeft deelgenomen bewaard.

Privacy maatregelen

Business Open beschermt de privacy van haar leden en gasten door:

· de systemen waarin de gegevens worden opgeslagen te beveiligen en

· door zowel leden als gasten actief te laten tekenen voor dan wel akkoord te geven op hun verantwoordelijkheid om gepast met de aan hen toevertrouwde gegevens om te gaan.

Uw privacy rechten

U heeft recht op inzage in uw persoonsgegevens en het recht op correctie of verwijdering van uw persoonsgegevens. Daarnaast kunt u verzet aantekenen tegen het gebruik van uw gegevens. U heeft het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

Contactgegevens Business Open

Telefoon: 010 452 57 25

Adres: Haringvliet 92, 3011 TH Rotterdam

E-mail: info@businessopen.nl

Cookies

Gebruik van permanente cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij je herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw
voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie
onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Gebruik van sessie cookies

Met behulp van een sessiecookie kunnen wij zien welke onderdelen vand e website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser
afsluit.

Trackingcookies van onszelf

Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt.
Hierdoor kunnen wij te weten komen of je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest.

Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst
om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien
Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben
Google toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt, wordt zoveel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google
opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het SafHarbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Social media

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en
Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van
deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke
regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te
voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie,
dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in dinstellingen van je browser.”

In- en uitschakelen van cookies en verwijderen daarvan

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden met behulp van de Help-functie van jouw browser.

BO in sociale media

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en activiteiten op onderstaande social media kanalen.

#Follow #Like #Share

​Facebook : https://www.facebook.com/BusinessOpen/

Twitter : @Business_Open

LinkedIn : https://www.linkedin.com/company/business-open/

Sitemap

Site

Inloggen

Ik ben al bekend bij Business Open

Ben je lid bij Business Open? Gebruik dan je e-mailadres en wachtwoord om in te loggen, of klik op Wachtwoord vergeten? om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Ik ben nieuw bij Business Open

Wil je graag met ons netwerken? Registreer je dan snel voor een bijeenkomst bij een van onze Netwerkclubs.

Bedankt voor je aanmelding

Bedankt voor je aanmelding!

Aanmelden

Leuk dat je met ons komt netwerken!

Vul hieronder je gegevens in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om je deelname te bevestigen.

Home

Lidmaatschap

​Netwerken en zakelijke relaties blijven de sleutels voor continuïteit en een succesvolle toekomst voor je bedrijf. De basis van een goed netwerk is dat men elkaars business door en door kent, dan wordt het vanzelfsprekender elkaar te introduceren bij de eigen relaties.

Vanuit die filosofie startten Robbert Trimbos en Rein Korthals Altes eind 2010 een eigen netwerkclub op Openbare Golfbaan Kralingen. Al gauw ontstond er een wachtlijst aangezien er werd uitgegaan van ‘branche-exclusiviteit’. In de lente van 2011 werd er een tweede club geopend. Dat was het startschot voor uitbreiding naar de rest van Nederland. Dankzij de diverse golfevents die Business Open voor haar leden organiseerde, ontstond er veel interactie tussen de leden van de verschillende clubs. Zo kon men zowel lokaal als op regionale en uiteindelijk ook landelijke schaal met elkaar netwerken. De gedeelde interesse voor golf zorgt ervoor dat de ondernemers elkaar snel wisten te vinden en er zowel tijdens de ontbijtsessies als in de baan veel onderlinge contacten werden uitgewisseld en zaken werden gedaan.

Nieuws

Agenda

Aanmelden

Meld je aan door een bijeenkomst te kiezen die je wilt bijwonen.

Indien je nog niet weet welke club bij jou in de buurt is, kijk dan bij netwerkclubs en selecteer je regio.

Leden

Business Open leden hebben elk een profielpagina met daarop bedrijfsgegevens. Niet alle informatie is zichtbaar voor bezoekers van de website.

Netwerkclubs

​Netwerken en zakelijke relaties blijven de sleutels voor continuïteit en een succesvolle toekomst voor je bedrijf. De basis van een goed netwerk is dat men elkaars business door en door kent, dan wordt het vanzelfsprekender elkaar te introduceren bij de eigen relaties.

Special events

Netwerkbijeenkomst

Doel

De bijeenkomsten zijn er op gericht ondernemers te ondersteunen in hun groei en de ontwikkeling van hun bedrijf. Denk hierbij aan het verkrijgen van nieuwe klanten, maar ook het aangaan van partnerships en betrouwbare inkoopkanalen behoren tot de mogelijkheden. Wat dacht je van sparren of te klankborden over het ondernemerschap?
Jij bepaalt zelf wat je nodig hebt en maakt dit kenbaar door het stellen van een ‘zoekvraag’. De club zal je helpen deze wens te verwezenlijken.

Netwerkbijeenkomst

Iedere bijeenkomst krijg jij een paar minuten de tijd om te vertellen wie je bent, voor welk bedrijf je werkt en naar welke introductie of conact jij op zoek bent. Een paar minuten lijkt misschien kort, maar het houdt de bijeenkomsten dynamisch en effectief.

Elke 14 dagen krijgt één van de leden de gelegenheid een bedrijfspresentatie te verzorgen. Zo kom je minimaal een keer per jaar aan de beurt om meer van jezelf en jouw bedrijf te laten zien. Zo leren je clubgenoten je beter kennen, waardoor het voor hen eenvoudiger en leuker wordt om jou te helpen.

Dezelfde bijeenkomst worden er afspraken gemaakt en contacten uitgewisseld. De zoekwensen uit de eerste ronde vormen hierbij de basis. Je zult versteld staan hoeveel resultaat er tijdens zo’n korte bijeenkomst geboekt wordt.

Aansluitend is er de gelegenheid om te gaan golfen of om een golfles te nemen. Nergens leer je elkaar sneller kennen dan in de baan. Dit is echter optioneel.

Agenda

07.45 uur ontvangst

08.00 uur start bijenkomst

08.10 uur voorstelronde

08.45 uur bedrijfspresentatie

09.00 uur uitwisseling leads, introducties, aanbevelingen & successen

09.30 uur einde bijeenkomst

10.00 uur golf of golfles (optioneel)

Bezoekers

Je bent van harte welkom om geheel vrijblijvend kennis te maken. Vervolgens kun je besluiten lid te worden en je netwerk struktureel te laten groeien.

Branche-exclusiviteit

Wij bieden onze leden branche-exclusiviteit. Dit betekent dat elke vakdiscipline maar eenmaal vertegenwoordigd kan zijn binnen een Business Open club. Mocht je een club willen bezoeken waar jouw vakdiscipline al ingevuld is, neem dan eerst even contact met ons op, dan onderzoeken we de mogelijkheden.

Bijeenkomst bijwonen

Wil je een effectief netwerkontbijt van Business Open bijwonen? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking of neem contact met ons op via e-mail of telefoon: 010-4525725.

Visie & Info

Visie

Op een leuke manier zaken doen.
Business Open biedt ondernemers een zakelijk netwerk gebaseerd op vertrouwen en vriendschap. We brengen je op een aangenaam effectieve manier in contact met als doel bij te dragen aan elkaars succes. Belangrijk uitgangspunt is dat je elkaar beter leert kennen, zodat je het vanzelfsprekend vindt om elkaar te inspireren, te helpen en aan te bevelen.

Het golfspel is één van de middelen die we inzetten om dit proces te versnellen. Het bied je de gelegenheid om elkaar op ontspannen wijze beter te leren kennen en gemeenschappelijke zienswijzen of gezamenlijke interesses te ontdekken. Zo leg je de basis voor langdurige zakelijke en vriendschappelijke relaties die op termijn voor alle partijen winstgevend zijn.

Zakelijke vriendschappen zijn ook heel belangrijk tijdens de reis die we als ondernemer afleggen. In die onderlinge verbondenheid schuilt de kracht van Business Open. Dat is wat ons onderscheid van andere netwerkclubs.

En dat vinden wij: ‘Op een leuke manier zaken doen’.

Missie

Wij willen alle ondernemers in Nederland een platform bieden om op een leuke manier zaken te doen op een golfbaan bij hen in de buurt.
Binnen deze missie zien wij het begrip ‘ondernemer’ ruim. Het gaat om een ‘ondernemende mindset’ waardoor jij je actief inzet voor je club en clubgenoten. Ook komt hier onze ambitie naar voren dat we in heel Nederland clubs willen hebben waar iedereen op een leuke manier tot zaken komt. Tot slot spreken we onze verbondenheid met de golfsport uit.

Ons waarom

Wij vinden het leuk om samen te ondernemen.
Samen kom je veel verder dan alleen. Samen ondernemen betekent ook, kennis, kennissen en inspiratie opdoen en ook zeker delen. Bovendien is het ook plezierig om zaken samen op te pakken. Bij Business Open zoeken we actieve en enthousiaste ondernemers, leden die het leuk vinden om andere ondernemers te helpen. Zo krijg je een veel krachtiger netwerk en samen ook veel meer voor elkaar.

Wat is Business Open?

Business Open is een landelijk netwerk en staat voor aangenaam effectief netwerken.
Kenmerken hiervan zijn:

 • Gastvrij
 • Strak concept
 • Ondernemersvrijheid
 • Vriendschap
 • Sportiviteit
 • Exclusiviteit

Als lid heb je elke 14 dagen een georganiseerd ondernemersontbijt (of lunch). Daarnaast is er de mogelijkheidbij ruim 40 andere clubs aan te schuiven. Zo biedt Business Open je toegang tot ruim 600 leden en hun netwerk! Bovendien verzorgt Business Open netwerktrainingen, advies en organiseert het tal van (golf)events om leden van verschillende clubs met elkaar in contact te brengen. Tot slot is er een business app (Speakap), die alle leden (online) verbindt.

Door branche-exclusiviteit ontstaat een heel divers netwerk. Het rijke en diverse netwerk stelt de leden als geen ander in staat om anderen te kunnen helpen.

De bijeenkomsten vinden altijd plaats op een golfclub. Dit zijn gastvrije en prettige locaties omgeven door natuur. De vaak makkelijke en goede bereikbaarheid is een pré. Het golfspel is een ideale manier om leden met elkaar te verbinden en tot zaken te komen.

Voor wie is Business Open?

Business Open is er voor ondernemers, zelfstandigen en ondernemende salespersonen uit de dienstverlenende sectoren en algemene bedrijven. Onze leden zijn ervaren netwerkers (en anders kun je het leren), sociaal, gesneden uit het juiste “ondernemershout” en vinden het leuk om anderen te helpen.

Netwerken

De eerste stap naar omzetgroei is zo gezet. Versterk je netwerk met de honderden bedrijven in het netwerk van onze leden. Business Open biedt ondernemers een platform om elke 14 dagen tijdens een ontbijt of lunch elkaar en elkaar’s bedrijf beter te leren kennen. Deze bijeenkomsten kennen een zeer effectief karakter. Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid zichzelf te presenteren en aan te geven met wie men graag zaken wil doen. Tijdens de bijeenkomst zijn de resultaten al direct zichtbaar. Verdieping van deze contacten vindt plaats tijdens het golfspel of de vele initiatieven die er buiten de netwerkbijeenkomsten om ontplooid worden.

Vrijblijvende kennismaking

Bezoek geheel vrijblijvend een aangenaam effectief netwerkontbijt van Business Open. Beslis daarna of je je netwerk op structurele basis wilt onderhouden en laten groeien.

Netwerken & golf

​Business Open is een netwerkontbijtclub waarbij het zakelijk netwerken vooropstaat. De bijeenkomsten zijn er op gericht om zakelijke leads uit te wisselen met als doel new business te genereren. Daarnaast moedigen we de leden aan met elkaar de golfbaan in te gaan of gezamenlijk een clinic te volgen. Want daar leert men elkaar pas echt kennen. Want bovenal blijft zaken doen mensenwerk. De gunfactor is daarbij van doorslaggevend belang.


 • 14 December

  Businessplan op 1 A4 ( OGSM methode)

 • 28 December

  Businessplan op 1 A4 ( OGSM methode)

Gouden Putter Weesp 3

​Wedstrijd 3 van de Gouden Putter 2022 - Aansluitend Winter BBQ

Aanvang : 15:00 uur

Einde : 19:00

Kosten

 • 2 BO GFK voor alle drie de wedstrijden incl. borrel. Kan je een keer niet kan je een vervanger sturen.
 • Gasten kunnen deelnemen kosten 2 BO GFK of € 87,50 voor alle drie de wedstrijden.
 • Deelname aan één wedstrijd kan ook. Eén BO GFK voor twee personen (dan kan je een gast meenemen).
 • Gasten betalen € 35,- per wedstrijd incl. borrel.
 • Winter BBQ € 17,50.

Gouden Putter Weesp 2

​​Wedstrijd 2 van de Gouden Putter 2022

Aanvang : 15:00 uur

Einde : 18:00

Kosten

 • 2 BO GFK voor alle drie de wedstrijden incl. borrel. Kan je een keer niet kan je een vervanger sturen.
 • Gasten kunnen deelnemen kosten 2 BO GFK of € 87,50 voor alle drie de wedstrijden.
 • Deelname aan één wedstrijd kan ook. Eén BO GFK voor twee personen (dan kan je een gast meenemen).
 • Gasten betalen € 35,- per wedstrijd incl. borrel.

Business Open Gouden Putter Weesp

​Een unieke kans om te winnen, én de eerste te zijn die hem in huis heeft! De Gouden Business Open Putter!

Graag willen wij jullie via deze weg uitnodigen om deel te nemen aan de battle voor de Gouden Putter!

Om de samenwerking tussen de beide Weesp clubs te versterken, en om elkaar uiteraard beter te leren kennen, is deze competitie in het leven geroepen.

De bedoeling is om 3 wedstrijden te spelen op de baan waarin we team Weesp 1 en team Weesp 2 zullen hebben. De flights zullen ingedeeld worden met 2 leden van beide clubs en eventuele gasten (zijn van harte welkom!)

De wedstrijden staan gepland op de volgende data:

20 januari 2022 start 14:00 zonsondergang 17:11 : Geef je op!

24 februari 2022 start 15:00 zonsondergang 18:08 : Geef je op!

24 maart 2022 15:00 zonsondergang 19:00 (aansluiten winter BBQ) : Geef je op!

Geef je snel op om zeker te zijn van een plekje om deze unieke prijs te winnen!

Want zeg nou eens eerlijk? Jij wil toch de eerste gouden putter winnen?

Kosten

 • 2 BO GFK voor alle drie de wedstrijden incl. borrel. Kan je een keer niet kan je een vervanger sturen.
 • Gasten kunnen deelnemen kosten 2 BO GFK of € 87,50 voor alle drie de wedstrijden.
 • Deelname aan één wedstrijd kan ook. Eén BO GFK voor twee personen (dan kan je een gast meenemen).
 • Gasten betalen € 35,- per wedstrijd incl. borrel.
 • Winter BBQ 17,50

Amsterdamse UIT

​Op vrijdag 17 juni 2022 golfen we bij de Amsterdamse Golfclub. Vanaf 15.30 uur zijn er flights gereserveerd en aansluitend drinken we gezellig een borrel.

Introducés zijn van harte welkom.


Programma

15.00 uur - Ontvangst

15.30 uur - 1e starttijd

17:30 uur - Borrel


Locatie

Amsterdamse Golfclub

Bauduinlaan 3

1047 HK Amsterdam


Kosten

De deelnamekosten voor een Business Open UIT bedragen 35 euro, deze kan middels factuur of Business Open GFK worden voldaan.

Ben jij nog geen lid van Business Open en wil je graag meedoen? Stuur dan een e-mail met jouw aanmelding naar: events@businessopen.nl. Je bent van harte welkom!

Business Open UIT

Het golfseizoen is weer begonnen! Ga samen met je club en regio genoten de baan in! Hier volgt binnenkort de volledige agenda.

Wij kunnen niet wachten, en kijken er naar uit jullie weer op de banen te mogen verwelkomen!


Agenda 2022


20 mei 2022 - Business Open Weesp UIT : Geef je op!

17 juni 2022 - Business Open de Amsterdamse UIT : Geef je op!


Business Open UIT

Elke Business Open club organiseert eenmaal per jaar een Business Open UIT waarbij relaties en leden van de omliggende Business Open clubs worden uitgenodigd om te golfen (9 holes) en te netwerken. Spelvorm en prijzenpakket worden door de organiserende club bepaald.

Aansluitend is er gelegenheid tot borrelen, waarbij Buisness Open de eerste drankjes aanbiedt. Introducees zijn van harte welkom.


Programma

15.00 uur - Ontvangst

15.30 uur - 1e starttijd

17.30 uur - Borrel


Kosten

De deelnamekosten voor een Business Open UIT bedragen 35 euro, deze kan middels factuur of Business Open GFK worden voldaan. Dit is inclusief twee consumptiebonnen en borrelhappen.

Business Open MVO

Robbert Trimbos over Business Open en MVO :

“Goede doelen hebben we allemaal wel maar je er ook daadwerkelijk voor inzetten voor een goed doel is een ander ding. Vaak kregen we de vraag of wij goede doelen wilden ondersteunen. Voor ons werd dat op een gegeven moment lastig omdat er zoveel zijn door het hele land. Zodoende zette dit ons aan het denken met als gevolg dat we met een mooi idee kwamen wat een win-win situatie is voor de goede doelen, de leden en voor Business Open zelf. Iedere club heeft met zijn leden de gelegenheid om zelf een goed doel te omarmen. Dit houdt in dat een goed doel een jaar (of langer) lid mag zijn van een club van Business Open. En de win-win zit hem in het feit dat de goede doelen vaak ook al een netwerk hebben met leuke ondernemers die ook weer bij BO kunnen netwerken.”

Goede doelen

De volgende goede doelen zijn inmiddels aangesloten bij Business Open! Neem vooral een kijkje op hun website om te kijken waar zij zich mee bezig houden, of wellicht donateur te worden.

BO Crayestein - Autisme Experience www.autismeexperience.nl

BO De Keppelse - Stichting Sravana (Hospice Doetinchem) www.sravana.info

BO De Pettelaar - Quiet Den Bosch www.quiet.nl/den-bosch

BO De Woeste Kop - Vrienden van Zorgsaam www.zorgsaam.org

BO Golfclub Albatross - Stichting Beschermde Wieg www.beschermdewieg.nl

BO Kralingen - Excelsior4All www.excelsior4all.nl

BO Kralingen II - Rotterdammers4rotterdammers www.rotterdammers4rotterdammers.nl

BO Kralingen III - Stichting Zero Foodwaste Rotterdam www.zerofoodwaste.nl

BO Kromme Rijn - Stichting Pole Position www.stichtingpoleposition.nl

BO Ockenburgh - Golf voor Gehandicapten (GvoorG) www.gvoorg.nl

BO The Links Valley - Stichting Langs de Zijlijn www.langsdezijlijn.com

BO Weesp - Bart de Graaff Foundation www.bartfoundation.nl

BO Weleveld - Leger des Heils www.legerdesheils.nl

BO Zwolle - Het 8ste Werk www.het8stewerk670656944.wordpress.com

BO Zwolle Lunch club - Autisme Huis www.autismehuis.nl

Wat zeggen de goede doelen over hun lidmaatschap bij Business Open?

“Stichting Langs de zijlijn zet zich in om aandacht en ondersteuning voor kinderen te vragen waarvan hun ouder getroffen is door kanker. We zijn enorm blij met het netwerk van de Business Open. Binnen het BO netwerk kunnen we de missie en activiteiten van Langs de zijlijn verspreiden. We houden ons graag aanbevolen voor nieuwe contacten en waarderen de actieve bijdrage vanuit het Business Open netwerk.” Aldus Ingeborg Lups -Dijkema, Stichting Langs de Zijlijn www.langsdezijlijn.com

“Om onze doelen te realiseren zijn we altijd op zoek naar nieuwe donateurs, want als donateur van R4R sponsor je indirect een variëteit van maatschappelijke projecten in Rotterdam. Samen met deze ondernemers steken wij meerdere malen per jaar onze handen uit de mouwen om ons in te zetten voor een ander! Naast deze maatschappelijke verbinding met de stad, zorgen we ook voor een verbinding met elkaar. Tot nu toe heeft BO ons nieuwe en nuttige contacten opgeleverd, maar ook twee nieuwe donateurs. Hier zijn wij erg blij mee!” Aldus Robin Wolf-Westerveld, Rotterdammers4Rotterdammers www.rotterdammers4rotterdammers.nl

“Stichting Pole Position vervult de mooiste sportwens van mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen wij door het realiseren van de liefste wens van onze helden en door onze helden op speciale “heldendagen” met elkaar en met topsporters te laten sporten. Business Open is voor ons de ideale manier om ons netwerk te vergroten en partners te vinden die onze doelstelling ondersteunen. Zo hebben wij vanuit het netwerk recent een kledingpartner kunnen verwelkomen die onze vrijwilligers van herkenbare shirts heeft voorzien welke zij tijdens de heldendagen zullen dragen.” Aldus Wilco van Gelder, Stichting Pole Position www.stichtingpoleposition.nl

“Quiet Community Den Bosch verzacht armoede door mensen, die leven in armoede, om beurten iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen. Netwerken bij Business Open maakt dat wij een groep lokale ondernemers om ons heen hebben verzameld die ons een warm hart toedragen. Die, wanneer zij dat kunnen, voor ons klaar staan met sponsoring, hulp, kennis, om te sparren over diverse onderwerpen en het delen van hun netwerk.” Aldus Yvette Hurkens, Quiet Den Bosch www.quiet.nl

“De leden geven ons tips, handvaten en delen hun netwerk. Ons netwerk is enorm gegroeid en we hebben er zoveel waardevolle connecties aan over gehouden. Dankzij Business Open heeft onze stichting zoveel kansen gekregen en hulp ontvangen waar nodig. Ondernemers uit alle hoeken van het land schoten te hulp voor onze specifieke zoekvragen. Het voelt echt als een krachtige community en wij hebben er ontzettend veel uitgehaald.” Aldus Ella Roelfsema, Zero Foodwaste Rotterdam www.zerofoodwaste.nl

Gedurende ons lidmaatschap hebben we geleerd dat de B.O. ondernemers willen helpen, mee willen denken en enthousiast zijn. Als je de verbinding hebt gevonden met die ondernemers is dat hét vliegwiel voor verder hulp en ondersteuning. No nonsens, handen uit de mouwen, begripvol en als buddy met je oplopen en brainstormen.Juist de enorme diversiteit, humor en gezelligheid maakt dat wij ons steeds meer thuis voelen bij BO.” Aldus Gea Overweg, Het 8ste werk Zwolle, www.het8stewerk670656944.wordpress.com

coronacompensatieregelingII

​​Woensdag 24 november hebben we onze Corona Compensatie Regeling II kenbaar gemaakt.

Wanneer je hieronder jouw email en wachtwoord invult, kun je jouw keuze kenbaar maken. Het is onze wens deze gelden het komende jaar te
inversteren in de ontwikkeling en groei van ieders netwerk, maar we respecteren het als je toch liever wilt afrekenen of andere wensen hebt.

Indien je niks laat weten, kies je automatisch voor optie 1.

1. Investeer in je relatie en doe proeflidmaatschap cadeau.Gedurende de eerste 6 maanden van 2021 mag elk lid één gratis proeflidmaatschap cadeau doen aan een relatie.

2. Even bellen

Wil je toch liever een andere oplossing, dan kun je dat ook aangeven. Dan bellen we je graag om de mogelijkheden te bespreken.

Geef hier je keuze door voor 11 december en wij gaan ermee aan de slag!

Coronoiacompensatieregeling II

​Woensdag 24 november hebben we onze Corona Compensatie Regeling II kenbaar gemaakt.

Wanneer je hieronder jouw email en wachtwoord invult, kun je jouw keuze kenbaar maken. Het is onze wens dezwe gelden het komende jaar te inversteren in de groei van ieders netwerk, maar we respecteren het als je toch liever wilt afrekenen of andere wensen hebt. Indien je niks laat weten, kies je dus voor optie 1.

1. Investeer in je relatie en doe een proeflidmaatschap cadeau. Gedurende de eerste 6 maanden mag elk lid één gratis proeflidmaatschap vergeven aan een relatie. Op die manier versterken we elkaars netwerk en zorgen we voor vele nieuwe contacten voor iedereen.

2. Even afrekenen/even bellen

Leden die toch liever willen afrekenen of een andere oplossing willen kunnen dat ook aangeven. Dan bellen we je om de mogelijkheden te bespreken.

Geef hier je keuze door voor 11 december en wij gaan ermee aan de slag!

Aangenaam netwerken

Het ziet er naar uit dat we nog even niet op de golfclubs terecht kunnen voor onze netwerkontbijten en lunches. Dat is natuurlijk vervelend, maar we gaan er wel het beste van maken. Het zoomen is wel effectief, maar een deel van onze leden haakt helaas regelmatig af bij deze bijeenkomsten en daardoor missen we hun betrokkenheid. Erg jammer, want andere leden kunnen hun netwerk juist nu goed gebruiken.

Ideeën voor Online/Offline

We stellen daaorm voor om het zoomen af te wisselen met leuke creatieve manieren om elkaar toch (veilig) fysiek te ontmoeten of om een andere leuke manier elkaar beter te leren kennen.

Hieronder geven we een aantal gekke ideeën om zowel de offline- als de onlinebijeenkomsten zo aangenaam en effectief mogelijk te maken.

Doe het samen

We vragen daarom alle leden om samen leuke initiatieven te ontpooien. Laat het niet allemaal over aan de voorzitters.

Ideeën Offline-bijeenkomsten

Par 3 kampioenschappen
Het voordeel van de par 3 baan is dat ook beginnende golfers mee
kunnen doen.

Organiseer een par 3 toernooi, waarbij op elke hole een of twee pitches plus zoekvraag van een van de leden liggen. De deelnemers kunnen de pitch dan hardop voordragen aan elkaar en bespreken. Zoekvragen worden achteraf verzonden.

Leden rally

Zet een tourrit uit langs de (werk)adressen van de leden. Elk lid hangt bij de deur een A4 met zijn of haar pitch en zoekvraag op. Eventueel vergezeld door een versnapering. Het lid is zelf natuurlijk niet thuis/op kantoor, want doet mee aan de rally, maar wellicht kan een huis of kantoor genoot voor een klein ontvangst zorgen.

Eventueel kun je met twee in een auto deelnemen. Iedereen mailt zijn zoekvraag afzonderlijk naar de voorzitters, zodat die verzonden kunnen worden

Puzzeltocht op golfclub

Zet een puzzeltocht op de golfclub uit om de historie van de baan te leren kennen. Denk aan de volgende stops: Driving range, putting green, caddiemaster, directeur/baanmanager, pro, shop, etc.

Leg eventueel op elke stop een pitch van een van de leden neer en een vraag die daarop aansluit.

Putting challenge

Variatie op de par 3 baan, waarbij je (om de deelnemers te spreiden) naast de putting green ook de driving range bezoekt.

9 holes met caddie

Je kunt natuurlijk ook 9 holes lopen, waarbij de niet-golfers kunnen meelopen als caddie, fotograaf of verslaggever.

Stadwandeling

Wellicht is het leuk om een stadswandeling uit te zetten, of is er een lid in de club die bij een leuke activiteit (Boerengolf, natuurwandeling, strandwandeling, puzzelroute) betrokken is en dat eenvoudig kan faciliteren.

Drive – In meeting

Spreek af op een (ruime) parkeerplaats en pitch buiten de auto of via Zoom (op je telefoon), ga aansluitend de baan in.

Verzin zelf iets leuks

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere morgelijkheden om elkaar op een leuke en veilige manier te ontmoeten, zonder dat we daarvoor de grenzenhoeven op te zoeken. We laten het ook graag over aan jullie (clubgenoten) omzelf met ideeën te komen. Die kunnen we dat ook weer delen met andere clubs.

Ideeën online- bijeenkomsten

3 sheet pitch

Geef de leden van tevoren aan dat ze 3 sheets mogen laten zien om hun pitch te presenteren. Ze kunnen dit zelf doen via share screen of vooraf de sheets aan de voorzitter sturen die alles achter elkaar zet:

Pitch tombola

Laat de leden de pitch houden voor een ander. Tip: Ook als leden er niet bij zijn, wordt hun pitch gehouden door iemand. Dat maakt waarschijnlijk dat meer mensen erbij willen zijn. Kan ook hele leuke momenten opleveren

Externe spreker/presentatie

Nodig een externe spreker uit of ruim tijd in voor een speciale presentatie. Hiermee kun je (online) extra gasten aantrekken.

Kahoot quiz

Organiseer een quiz via Kahoot over de club, de leden of over netwerken in het algemeen.

BO Cards

Maak gebruik van de BO cards (zitten in het kratje) en laat elke deelnemer antwoord geven op een speciale vraag.

Gebruik break-out rooms

Zoom biedt de mogelijkheid gebruik te maken van break out Rooms. Hierin kun je leden in kleine groepjes over een bepaald onderwerp laten discussiëren (bijvoorbeeld leuke ideeën verzinnen), waarna ze hun bevindingen kunnen delen met de hele groep.

Interessante vragen:

· Hoe blijf jij zichtbaar tijdens een lockdown?

· Waar liggen de grootste kansen voor 2021?

· Hoe vul jij je funnel voor 2021?

· Wat is het beste dat 2020 jou gebracht geeft?

· Etc.


Zet je club in de spotlight

Je netwerk is altijd gebaat bij nieuwe contacten en nieuwe leden voor de club. Online is het zowel voor de leden als voor gasten interessant om aan te sluiten. Hoe leuk is het om elke bijeenkomst tenminste 3 of 4 nieuwe gezichten ‘aan tafel’ te hebben? Vraag je leden om juist in deze tijd relaties uit te nodigen.

Doe daarnaast verslag van alle club activiteiten via LinkedIn, facebook, Instagram en andere kanalen. Zo presenteert Business Open zich als een leuk en actief netwerk dat open staat voor iedereen.

Laten we nu de zaadjes planten voor een zakelijk succesvol 2021!

Coronaprotocol Business Open

Coronaprotocol Business Open

Om voor iedereen het netwerken op een zo veilig mogelijke manier te laten verlopen hanteren wij het volgende protocol:

Indien het antwoord op een van de vragen ‘ja’ is, kun je niet deelnemen aan de live bijeenkomst. Je kunt mogelijk wel via Zoom deelnemen.

· Hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten. Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?

· Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?

· Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

· Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

· Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Daarnaast gelden nog de volgende gedragsregels:

· Blijf thuis als je je niet lekker voelt;

· Zorg zelf voor een uitgeprinte deelnemerslijst en pen

· Schud geen handen;

· Houd 1,5 meter afstand;

· Draag een gezichtsmasker als je je daar prettig bij voelt;

· Zit niet met je handen aan het buffet, koffie- of theekan. Business Open zal één persoon aanwijzen die hier verantwoordelijk voor is.

· Nies in de ellenboog of zakdoek (eenmalig gebruik)

· Volg de aanwijzingen op van het personeel.

· Spreek bij het pitchen zo veel mogelijk in de vrije ruimte.

Houd je liever nog even afstand?· Mocht je vanwege persoonlijke redenen voorlopig liever nog niet naar de bijeenkomsten gaan, dan kun je op de meeste locaties via Zoom blijven deelnemen. Geef dit uiterlijk 48 uur voor de bijeenkomst door aan de voorzitter van de club.

Wachtwoord wijzigen

Caddie

​Beste Business Opener,

Leuk dat jij de rol van Caddie op je neemt. Bij Business Open bieden we elk lid een tas vol mogelijkheden. Het biedt veel kansen. Eigenlijk zo veel dat het soms lastig is om door de bomen het bos te zien.

Aan jou de eer om het nieuwe (proef)lid, jouw buddy, te helpen zijn of haar slag te slaan. En niet onbelangrijk, te zorgen dat die zo enthousiast raakt over Business Open, dat hij of zij lid blijft.

Je kunt dit het best doen aan de hand van het ledenhandboek. Daar staan alle mogelijkheden op een rijtje. Denk aan: pitchen, zoekvraag, ambassadeurs maken, relaties meenemen, andere clubs bezoeken, 1 op 1’s plannen en natuurlijk samen (leren) golfen!

Spreek snel met elkaar af om dit samen door te nemen. Leer je elkaar meteen beter kennen. Ook leuk!

Gedurende het (proef)lidmaatschap kun je hem of haar blijven coachen en je zult zien dat je buddy waarschijnlijk al gauw op eigen benen staat.

Succes en veel dank!

Robbert en Rein

FAQ

Het proeflidmaatschap is driemaal aaneengesloten. Wat als ik een keertje niet kan?

Net als bij een vast lidmaatschap kun je dan een vervanger in jouw plaats laten gaan. Leuk om aan een relatie cadeau te geven. Deze kan dan naast zijn eigen pitch ook jouw pitch en zoekvraag stellen. Ben je twee keer onverwachts verhinderd, neem dan even contact op met de voorzitter om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Mag ik als proeflid ook andere clubs bezoeken?

Ja, tijdens je proeflidmaatschap mag je eenmaal een andere Business Open club bezoeken. Je moet daar dan wel 15 euro afrekenen voor ontbijt.

Hoe vaak mag ik als vast lid andere clubs bezoeken?

Volgens de regels mag je elke andere club tweemaal per jaar bezoeken, maar Business Open moedigt je juist aan om vaker te gaan. Maar als je elke 14 dagen bij dezelfde club aanschuift kun je wel een belletje verwachten, want dan wordt het een soort tweede lidmaatschap.

Mag ik het lidmaatschap delen met een collega?

Ja, dan mag. Jij bent dan hoofdlid komt op de deelnemerslijst. Je collega wordt dan co-lid en mag komen wanneer jij verhinderd bent. Spreek wel goed af wie er komt en geef dit door aan de voorzitter.

Moet ik verplicht golfen?

Nee, Business Open gebruikt het golf als instrument om ondernemers met elkaar in contact te brengen. Dit werkt enorm goed. Maar als je niet wilt golfen kun je er ook voor kiezen om een Strategische Netwerktraining te volgen. Meer informatie en data via leden@businessopen.nl of op de website.

Kan ik ook lid worden zonder het netwerkpakket (golf, leskaart of netwerktraining)?

Dit kan helaas niet. De eerste twee jaar is de afname van dit pakket verplicht. Dat is vanwege afspraken met de golfclubs waar we te gaste zijn en omdat Business Open je wel wilt aanmoedigen om dit te leren en samen de baan in te gaan.

Zijn er geen uitzonderingen?

Jawel, wanneer je om medische redenen niet kunt golfen of wanneer je al lid bent van de baan waar jouw Business Open club zit, mag het zonder.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat kan. In 4 termijnen. Dit kost 430 euro per kwartaal (25 euro extra) wanneer je dit met automatische incasso doet en anders is het 440 euro per kwartaal.

Overige vragen

Mocht je nog andere vragen hebben? Vraag het je voorzitter of neem dat contact op me Business Open via 010 452 57 25 of leden@businessopen.nl.

FAQ

​Hoe vaak mag ik als gast langskomen?

Als gast ben je tweemaal welkom om kennis te maken. Daarna kun je besluiten proeflid of direct lid te worden.

Als ik lid word. Moet ik mij dan bij een club aansluiten of kan ik overal aanschuiven?

Je wordt lid van één specifieke Business Open club. Dat worden je vaste netwerkmaatjes met wie je elke 14 dagen bijeenkomt. De formule is er op gericht dat je met hen een goede band opbouwt en elkaars ambassadeur wordt. Daarnaast mag je, onder voorbehoud van branche-exclusiviteit, ook aanschuiven bij andere clubs.

Wat houdt Branche-exclusiviteit in?

Business Open hanteert branche-exclusiviteit om concurrentie aan tafel te voorkomen. Dus vanuit elke branche kan er maar één persoon lid zijn. Hoe een branche precies gedefinieerd wordt, is aan de personen die lid zijn. Die moeten de aanvrager toestemming geven zich aan te sluiten. Voorbeeld: Een online reclamebureau en een bureau in promotieartikelen kunnen natuurlijk prima samen ook al zitten ze beide in de marketing. Twee ondernemingsrechtadvocaten, dat gaat zeer waarschijnlijk niet.

Maar als gast ben je sowieso welkom om een keer kennis te maken, dan kan op basis daarvan bekeken worden of er plaats is.

Mag ik als lid van Business Open ook andere clubs bezoeken?

Ja, dat mag. Business Open biedt jou zo de gelegenheid zowel lokaal, als regionaal, als landelijk te netwerken.

Hoe vaak mag ik als vast lid andere clubs bezoeken?

Volgens de Algemene Voorwaarden mag je elke andere club tweemaal per jaar bezoeken, maar Business Open moedigt je juist aan om vaker te gaan. Maar als je elke 14 dagen bij dezelfde club aanschuift kun je wel een belletje verwachten, want dan wordt het een soort tweede lidmaatschap.

Mag ik het lidmaatschap delen met een collega?

Ja, dan mag. Jij bent dan hoofdlid en komt op de deelnemerslijst. Je collega wordt dan co-lid en mag komen wanneer jij verhinderd bent. Spreek wel goed af wie er komt en geef dit door aan de voorzitter.

Moet ik verplicht golfen?

Nee, Business Open gebruikt golf als instrument om ondernemers met elkaar in contact te brengen. Dit werkt enorm goed. Maar als je niet wilt golfen kun je er ook voor kiezen om een Strategische Netwerktraining te volgen. Meer informatie.

Kan ik ook lid worden zonder het netwerkpakket (golf, leskaart of netwerktraining)?

Dit kan helaas niet. De eerste twee jaar is de afname van dit pakket verplicht. Dat is vanwege afspraken met de golfclubs waar we te gast zijn en omdat Business Open je wel wil aanmoedigen om dit te leren en samen de baan op te gaan.

Zijn er geen uitzonderingen?

Jawel, wanneer je om medische redenen niet kunt golfen of wanneer je al lid bent van de baan waar jouw Business Open club zit, mag het zonder.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat kan. In 4 termijnen. Dit kost 440 euro per kwartaal (65 euro extra) onder voorwaarde van automatische incasso.*


Overige vragen

Mocht je nog andere vragen hebben, neem dan contact op met Business Open via 010 452 57 25 of info@businessopen.nl.

*Prijspell januari 2020

Business Open Belgie

Business Open is een zakelijk netwerk gebaseerd op vertrouwen en vriendschap. We brengen ondernemers op een aangenaam effectieve manier met elkaar in contact met als doel bij te dragen aan elkaars succes. Belangrijk uitgangspunt is dat je elkaar beter leert kennen, zodat je het vanzelfsprekend vindt om elkaar te inspireren, te helpen en aan te bevelen.

Wij zijn al ruim acht jaar actief in Nederland en hebben op dit moment één succcesvolle club in België; Business Open Spiegelven bij Genk. Wij willen dit netwerk graag versterken en bruggen slaat tussen ondernemers in Belgie. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste ondernemers die samen met ons Business Open België willen opzetten.

Wat kenmerkt Business Open?

Belangrijk uitgangspunt is dat Business Open er voor zorgt dat je elkaar beter leert kennen. Zo wordt het vanzelfsprekend om elkaar te inspireren, te helpen en aan te bevelen. Het golfspel is één van de middelen die we inzetten om dit proces te versnellen. Het biedt de gelegenheid om elkaar op ontspannen wijze beter te leren kennen en gemeenschappelijke zienswijzen of gezamenlijke interesses te ontdekken. Zo leggen we de basis voor langdurige zakelijke en vriendschappelijke relaties die op termijn voor alle partijen winstgevend zijn.

Zakelijke vriendschappen zijn ook heel belangrijk tijdens de ups en downs die we allemaal als ondernemer kennen. Wanneer je met elkaar een vriendschapsband onderhoudt, is het onderling vertrouwen groot, net als de bereidwilligheid elkaar te steunen. In die onderlinge verbondenheid schuilt de kracht van Business Open. Dat is wat ons onderscheid van andere netwerkclubs.

Wat is Business Open?

Business Open is een internationaal netwerk en staat voor aangenaam effectief netwerken. Kenmerken hiervan zijn:

 • Gastvrij
 • Strak concept
 • Ondernemersvrijheid
 • Vriendschap
 • Sportiviteit
 • Exclusiviteit

Per club is wordt elke 14 dagen een ondernemersontbijt (of lunch) georganiseerd. Daarnaast is er de mogelijkheid bij andere Business Open-clubs aan te schuiven. Zo biedt Business Open toegang tot ruim 600 leden (waarvan het meerendeel nu nog in Nederland) en hun netwerk! Daarnaast verzorgt Business Open netwerktrainingen, advies en organiseert het tal van (golf)events om leden van verschillende clubs met elkaar in contact te brengen. Tot slot is er een business app (Speakap), die alle leden (online) verbindt.

Door branche-exclusiviteit ontstaat een heel divers netwerk. Het rijke en diverse netwerk stelt de leden als geen ander in staat om anderen te kunnen helpen. De bijeenkomsten vinden altijd plaats op een golfclub. Dit zijn gastvrije en prettige locaties omgeven door natuur. De vaak makkelijke en goede bereikbaarheid is een pré. Het golfspel is een ideale manier om leden met elkaar te verbinden en tot zaken te komen.

Business Open België

Interesse om lid te worden of mee te helpen deze aangenaam effectieve manier van netwerken in België te stimuleren? Stuur dan een email naar Annemarie@businessopen.be.

Spice up your meeting

Op deze pagina hebben we een aantal ideeën verzameld om de bijeenkomsten van variatie te voorzien.

Appeltaart challenge (Kondig dit twee tot vier weken van te voren aan)

Spreek met de hele club af dat iedereen de volgende bijeenkomst een gast bij zich heeft. Iedereen die het niet lukt een relatie mee te nemen moet een appeltaart meenemen. Gevolg: veel gasten en voor iedereen ook een stuk appeltaart (er zijn immers altijd leden die geen gast bij zich hebben) Het is wel belangrijk dat de club zich op voorhand hieraan committeert en er plezier in schept.

Pitch Tombola (Zonder voorbereiding)

Doe de pitch van het lid dat links (of rechts) van jou zit. Gasten kunnen hun eigen pitch houden. Het werkt vaak op een positieve manier heel confronterend omdat het duidelijk maakt welk beeld je clubgenoten van jou hebben. Zoekvraag eerst (zonder voorbereiding) Laat iedereen zijn pitch beginnen met het stellen van de zoekvraag en in de pitch ingaan op hetgeen hij of zij voor deze persoon of dit bedrijf wil betekenen. Dit leidt vaak tot veel sterkere pitches Geef de pitch door (zonder voorbereiding) Laat leden zelf aangeven wie de volgende is die mag pitchen. Dat geeft ene hel verrassende en leuke dynamiek

Denkbeeldige aanbeveling (Zonder voorbereiding)

De voorzitter leest het volgende voor aan de leden: Peter Gerritsen en Annabel Smit gaan trouwen. Ze zijn van plan om vandaag over 10 maanden te trouwen. Ze zijn net begonnen om hun trouwdag te plannen, maar hebben nog niets vastgelegd. Ze willen twee weken op huwelijksreis, maar weten nog niet waarheen.Hun gezamenlijk jaarinkomen bedraagt € 90.000. Richard werkt als inkoper voor een grote fabrikant in de stad. Voor zijn werk moet hij verschillende aanbiedingen voor gereedschappen en professionele diensten binnen de organisatie beoordelen. Lieneke is kledingontwerper en -producent en heeft een eigen bedrijf. Haar bedrijf bestaat jaar. Zij neemt alle beslissingen op het gebied van administratie en marketing binnen haar bedrijf. Zowel Richard als Lieneke hebben veel hobby’s. Ze houden allebei van sneeuw- en waterskiën, wandelen, uit eten gaan en golfen. Ze willen zo snel mogelijk een gezin stichten en ze willen gaan sparen om de studies van hun kinderen te kunnen bekostigen. Hiervoor willen ze na hun trouwen gezamenlijk gaan investeren. Welke diensten of producten kunnen jullie, als Business Open-leden, leveren om Richard en Lieneke persoonlijk of zakelijk te helpen? Geeft tijdens je pitch aan hoe je dit stel kunt helpen.

Kaarten in een mandje (Zonder voorbereiding)

Vraag bij binnenkomst van ieder lid een visitekaartje en doe deze in een mandje of bak. Eén van de voorzitters of ander lid van het bestuursteam gaat vervolgens tijdens de bijeenkomst met het mandje rond en vraagt iedereen een kaart uit het mandje te halen. De aanwezigen moeten vervolgens de pitch houden voor de persoon wiens kaartje zij getrokken hebben. Deze oefening helpt de leden op twee manieren. In de eerste plaats helpt het hen om te bepalen hoe goed ze hun boodschap over weten te brengen aan de andere leden. In de tweede plaats geeft het hun de mogelijkheid om hun boodschap door een nieuw persoon te laten overbrengen, wat de bijeenkomst interessant maakt en vaak ook grappig is.

Papieren-zak-presentatie (Zonder voorbereiding)

De voorzitter begint de papieren-zak-presentatie door een bruine papieren zak omhoog te houden en het volgende aan te kondigen: Betrek de inhoud van deze zak in je pitch van deze week. Werp een blik in de zak en vertel ons op welke manier het betrekking heeft op jouw unieke product of service. Op het moment dat iemand in de zak kijkt, hoor je hem/haar waarschijnlijk lachen. Terwijl de zak rondgaat, zullen degenen die nog niet weten wat er in de zak zit, zich afvragen wat er in vredesnaam in zit. Het geheim? In de zak bevindt zich een spiegel, met de spiegelkant naar boven! Alle leden die in de zak kijken, zullen ontdekken dat zij zelf “het object” zijn dat zij zien!! Het enige dat je ter voorbereiding nodig hebt, is een papieren zak een klein make-up spiegeltje.

Waar/Niet-waar-quiz-presentatie (Twee weken van te voren aan te kondigen)

De voorzitter kondigt het volgende aan voor de bijeenkomst van de volgende bijeenkomst: Bereid voor je pitch voor volgende week een Waar/Niet-waar-quiz over je bedrijf voor, bestaande uit 3 vragen. De vragen kunnen betrekking hebben op feiten over je diensten of over je beroep in het algemeen. Tijdens de volgende bijeenkomst zal je deze vragen stellen tijdens je pitch en van de andere leden horen of het antwoord op de vraag ‘waar’ of ‘niet waar’ is. Dit kan een bijzonder leerzame en informatieve vorm van presentatie zijn om minder bekende feiten over je leden te leren kennen.

Presentatie-inleidingen (Twee weken van te voren aan te kondigen)

Hieronder volgen een aantal inleidende openingszinnen. Selecteer er eentje om als openingszin van de presentaties te dienen tijdens de bijeenkomst van volgende week. Alle leden moeten hun presentatie beginnen met de zin die voor deze bijeenkomst is geselecteerd en deze op zichzelf betrekken. Dit kan worden opgeslagen en nog veel weken gebruikt worden. Voorbeelden:

 • Het type aanbeveling dat voor mij werkt is .....
 • Het type aanbeveling dat niet voor mij werkt is .....
 • Ik doe mijn beste werk met .....
 • Ik ben vooral geïnteresseerd in het type klant dat .....
 • De drie belangrijkste voordelen van wat ik doe, zijn .....
 • Wat ik het beste doe, is .....
 • Klanten waar ik voor werk zijn onder meer .....
 • De mensen waarmee ik het beste samenwerk, zijn .....
 • De bedrijven waarmee ik het beste samenwerk, zijn .....
 • Ik heb besloten om dit te doen, omdat .....
 • Wat mij anders maakt dan een ............... is .....
 • Mijn speciale kwalificaties zijn onder meer .....

Vak gereedschap (Twee wekenvan te voren aan te kondigen)

Breng voor je pitch van volgende week iets mee dat je in jouw beroep gebruikt en verwerk dit in je presentatie. Dit voorwerp kan net zo groot of klein zijn als je zelf wilt. Laat de leden tijdens de volgende bijeenkomst het meegebrachte vak gereedschap gebruiken om de anderen te laten zien wat zij doen.

Dances with Wolves (Twee wekenvan te voren aan te kondigen)

Luister alsjeblieft naar de volgende aanwijzingen en bereid je thuis voor om dit tijdens je pitch van volgende week toe te passen. In de film Dances with Wolves, kreeg Kevin Costner deze naam omdat de Indianen
gezien hadden hoe hij een wolf achterna zat. Als de Indianen jou tijdens je dagelijkse zakelijke bezigheden zouden gadeslaan, hoe zouden zij je dan noemen en waarom?

Trends in je vakgebied (Zonder voorbereiding)

We willen graag dat je ons tijdens je pitch van vanmorgen deelgenoot maakt van de nieuwste trends die in opkomst zijn binnen jouw vakgebied of je vakgebied beïnvloeden. Vertel ons welke invloed dit kan hebben op de mensen voor wie je werkt en wat we voor de toekomst kunnen verwachten.

Kleinste Gemeenschappelijke Noemers (KGN’s) (Al dan niet voorbereid)

Breek je bedrijf/beroep op in essentiële elementen (speciale producten of diensten, geselecteerde doelgroepen, bijzondere voordelen, enz.). Neem hierbij het ondersteunend materiaal op (brochure, brieven, referenties, voorbeelden, afbeeldingen, enz.) dat elke KGN ondersteunt. Laat de leden dit uitwerken in drie delen, één deel voor elk van de komende drie weken.

1. Selecteer ÉÉN aspect van je bedrijf.
2. Leg dat aspect in detail uit.
3. Gebruik visuele ondersteuning, indien mogelijk (afbeeldingen, brochures, lectuur,enz.).

Meest ongebruikelijk ding dat je tijdens je werk gedaan hebt. (Zonder voorbereiding)

We willen dat je tijdens je pitch beschrijft welk meest ongebruikelijk ding je ooit hebt gedaan, of hebt moeten doen, tijdens je werk en waarom.

De gekke hoed (Twee weken van te voren aan te kondigen)

Draag tijdens de pitch van volgende week een hoed die te maken heeft met je bedrijf, hobby of je persoonlijk leven en verwerk dit in je presentatie.
Nadat iedereen een presentatie heeft gehouden, neem je je hoed af en geeft deze door aan de derde persoon aan je linkerkant. Om je hoed terug te krijgen, moet je het lid dat je hoed heeft, mee uit lunchen nemen!!

Hoe goed is jouw geheugen (Zonder voorbereiding)

Ieder lid moet zijn presentatie beginnen met een bijvoeglijk naamwoord dat begint met de eerste letter van de eigen voornaam (bijvoorbeeld: Dynamische Daniël, Positieve Paula, Fantastische Freek, enz.). Probeer het bijvoeglijk naamwoord toe te passen op het werk dat bij jouw beroep hoort. Waarom ben jij dynamisch, positief of fantastisch? Wanneer het tweede lid klaar is met zijn pitch, vraag dat lid dan om de naam te herhalen van de vorige spreker. Tegen de tijd dat je bij het 5e lid bent gekomen, zou deze in staat moeten zijn om zich de namen van de vier voorgangers te herinneren en deze te herhalen (Dynamische Daniël, Positieve Paula, Fantastische Freek, enz.)

Bolletje wol (Twee weken van te voren aan te kondigen)

Vertel de leden dat ze voor volgende week een 0-seconden-testimonium over BUSINESS OPEN
moeten voorbereiden. Breng ter voorbereiding een bolletje wol mee naar de bijeenkomst. De leden dienen hun 0-seconden-testimonium over BUSINESS OPEN te geven, terwijl ze het uiteinde van het garen vasthouden. Wat staat jou het meest aan in de organisatie, hoe veel werk heeft het voor jou gegenereerd en/of hoe heb jij geprofiteerd van je lidmaatschap? Gooi de bol vervolgens naar een ander, willekeurig, lid, terwijl de vorige spreker de draad blijft vasthouden. Dit lid zal dezelfde procedure volgen terwijl hij de draad vasthoudt. Aan het eind van dit proces zullen leden zien hoe de draden aangeven hoe alle leden binnen de afdeling met elkaar in wisselwerking staan. Alsvoorzitter moet je uitleggen hoe individueel deze onderlinge relaties zijn voor elk van de leden.

Uitzonderingspositie (Twee wekenvan te voren aan te kondigen)

Vertel ons tijdens je pitch van volgende week wat jou onderscheidt van alle anderen in jouw beroep. Leg aan de groep uit wat jou speciaal, uniek, en/of anders maakt dan de concurrentie. Geef voorbeelden. Leden kunnen hulpmiddelen of gereedschappen meenemen die ze in de uitoefening van hun beroep gebruiken.

Verrassingsmand (Zonder voorbereiding)

Grijp voordat je van huis gaat om naar de bijeenkomst te gaan, een mand en vul deze met willekeurige huishoudelijke artikelen, zoals: kinderspeelgoed, kookgerei en andere dingen die je tegenkomt terwijl je de deur uitgaat. Laat de mand rond gaan tijdens de pitch en vraag de leden om er één ding uit te halen en dit ding te verwerken in hun presentatie. Bijvoorbeeld: Een loodgieter haalt een theezeefje uit de mand en zegt: “Als je wc verstopt zit, bel mij dan.” Een architect koos een Mickey-Mouse-pop en zei: “We bouwen geen poppenhuizen.” De psycholoog pakte een speelgoedtrein en zei: “Ik kan u helpen uw leven weer op de rails te zetten.”

Woordenboekspel (Zonder voorbereiding)

De voorzitter neemt een woordenboek mee naar de bijeenkomst en kondigt het volgende aan: Ik heb vanochtend een woordenboek meegenomen naar de bijeenkomst en ik zal de pitch beginnen door het woordenboek te openen en een willekeurig woord te selecteren. Vervolgens moet de eerste spreker dit woord gebruiken en verwerken in diens pitch. Nadat een spreker zijn/haar presentatie heeft gehouden, selecteert deze een nieuw woord dat dan weer door de volgende spreker moeten worden verwerkt in de 0 seconden presentatie. Het woordenboek gaat zo de hele kring rond en iedereen volgt dezelfde procedure.

Olympische winterspelen (Zonder voorbereiding)

Stel onderstaande vraag en laat de leden het antwoord daarop verwerken in hun 0- seconden presentaties. Als jij in het Nederlands Olympisch Team zou zitten voor de winterspelen, welke sport zou jij dan beoefenen en waarom? Verwerk dit in je pitch (leden kunnen dezelfde sport kiezen, zolang ze maar verschillende redenen aangeven.) Voorbeeld: Een haarstylist zou een schansspringer kunnen kiezen en zeggen: “Mijn haren zouden daar van overeind gaan staan.” Een bloemist zou een kunstschaatser kunnen kiezen en zeggen: “Omdat het artistiek, fris en altijd van goede kwaliteit is.”

Ken je netwerker (Twee weken van te voren aan te kondigen)

De voorzitter heeft een mandje met daarin de visitekaartjes van alle leden en kondigt het volgende aan: Over twee weken, op (datum), zullen we het vervolg houden van de bijeenkomststimulans waar we vandaag mee zullen beginnen. Ik zal zo een mandje rond laten gaan met de visitekaartjes van alle leden. Neem er allemaal één visitekaartje uit (niet je eigen). We willen graag dat jullie in de komende twee weken een afspraak maken met degene wiens kaartje je hebt gepakt om een kijkje te nemen bij het bedrijf van die persoon en meer te leren over zijn/haar beroep of activiteiten. Op (datum) wordt er van jullie verwacht dat jullie de pitch van die andere persoon doen. Dit is een geweldige manier om je medeleden te leren kennen. Ik raad jullie vooral ook aan om hulpmiddelen te gebruiken tijdens deze pitches. Bijvoorbeeld, als je met een aannemer hebt gesproken, zou je een gereedschapsriem mee kunnen nemen.

Goede voornemens voor het nieuwe jaar (Twee weken van te voren aan te kondigen)

Vraag je leden om voor de volgende bijeenkomst hun goede voornemens voor het nieuwe jaar te verwerken in hun pitch. Laat hen in ieder geval één zakelijk en persoonlijk doel aangeven. Vraag hun om aan te geven hoe ze dit goede voornemen waar zullen maken en hoe de medeleden hen eventueel kunnen helpen dit doel te bereiken.

Olympische zomerspelen (Zonder voorbereiding)

Stel onderstaande vraag en laat de leden het antwoord daarop verwerken in hun pitch. Als jij in het Nederlands Olympisch Team zou zitten voor de zomerspelen, welke sport zou jij dan beoefenen en waarom? Verwerk dit in je pitch. Voorbeeld: Een verhuisbedrijf koos boxen en zei: “Met onze verhuisservice ben je in één ronde klaar!” Een loodgieter koos duiken en zei: “We vinden het niet erg om in ons werk te duiken”.

Schoencadeautje (Zonder voorbereiding)

Stel onderstaande vraag en laat de leden het antwoord daarop verwerken in hun pitches. Als jij een cadeautje in de schoen van een klant of cliënt zou stoppen, wat zou dit dan zijn? Het cadeau moet iets zijn dat gerelateerd is aan jouw bedrijf of dienst en dat alleen jij kunt geven. Voorbeeld: Een haarstylist zou een of andere haarborstel in de schoen van de klant kunnen stoppen.

Carrière dag (Zonder voorbereiding)

Wanneer je gaat staan om je pitch te houden, stel je dan voor dat je tegen een klas eindexamenscholieren zit te praten tijdens een carrièredag. Je zult hen moeten voorlichten over de kenmerken van jouw functie en over de vaardigheden en training die specifiek nodig zijn voor jouw bedrijf of beroep.

Testimoniums (Twee weken van te voren aan te kondigen)

Breng voor de pitch van volgende week een aanbevelingsbrief mee die je hebt ontvangen van een klant, cliënt of patiënt. Als je er geen hebt, heb je een week de tijd om je beste klant, cliënt of patiënt om een aanbevelingsbrief te vragen.

Het favoriete T-shirt (Twee weken van te voren aan te kondigen)

Vraag iedereen van de groep om volgende bijeenkomst hun favoriete T-shirt mee te nemen naar de bijeenkomst en deze eventueel te dragen. Vraag alle leden om tijdens de pitches het shirt te laten zien aan de groep en aan te geven hoe het T-shirt hun persoonlijkheid weergeeft.

Positief bombardement (Zonder voorbereiding)

Geef iedereen een vel papier en geef ieder lid de opdracht om zijn of haar naam bovenaan te schrijven. Vraag iedereen om het papier door te geven aan het lid dat rechts van hem of haar zit. De leden moeten vervolgens één positief commentaar opschrijven over de persoon wiens naam op het papier staat. Geef het papier steeds door naar rechts totdat ieder lid zijn of haar eigen vel weer voor zich heeft. Laat vervolgens alle leden hun eigen lijst hardop voorlezen tijdens de pitch.

Het jaar van de eurocenten (Zonder voorbereiding)

Leg een eurocent op de stoel van elk lid. Vraag de leden om naar de datum van de eurocent te kijken en in hun presentaties in te gaan op iets zeer belangrijks dat hun in dat jaar is overkomen. Dit kan zowel iets persoonlijks als iets zakelijks zijn. Bijvoorbeeld: als de datum op het muntstuk 2001 is, bedenk dan iets dat je tijdens dat jaar overkwam, zoals:
· Dit is het jaar waarin je je grootste klant binnenhaalde
· De geboorte van je kind
· De start van je eigen bedrijf
MWS – Meest Waardevolle Speler (zonder voorbereiding)
Leg aan je medeleden uit waarom JIJ als “MWS” (Meest Waardevolle Speler) bent gekozen (of bent) binnen jouw bedrijf of vakgebied. Laat je medeleden weten hoe zij je kunnen helpen om nog een niveau hoger te komen (je te helpen om je bedrijf uit te breiden).

Algemene bijeenkomst-stimulansen

Kies een partner (Zonder voorbereiding)

Vraag je bezoekersgastheren om voor de volgende afdelingsbijeenkomst naamparen op te stellen (zie onderstaande voorbeelden). Individuele namen (op stickers die op de kleding worden geplakt) worden aan de leden en bezoekers gegeven wanneer zij aankomen bij de bijeenkomst. Alle leden moeten hun partner zoeken en met hen netwerken. Aan het einde van het vrije-netwerkgedeelte van de bijeenkomst gaan de ontmoetingsparen naast elkaar zitten. Het is de bedoeling dat zij vóór de volgende bijeenkomst een ontmoeting hebben om meer te weten te komen over hoe zij aanbevelingen voor elkaar kunnen verzorgen. (Als de partner een bezoeker is, is de ontmoeting optioneel.) Je kunt besluiten om het vrije netwerkgedeelte voor deze oefening iets langer te laten duren. Hieronder staan een paar voorbeelden van “partners”:

 • Starsky & Hutch
 • Richard & Daphne
 • Bill & Hillary
 • Laurel & Hardy
 • Mickey & Minnie
 • French & Saunders
 • Snip & Snap
 • Adam & Eva
 • Tom & Jerry
 • Willem-Alexander & Maxima
 • Lennon & McCartney
 • Koot & Bie
 • Fokke & Sukke

De afspraakkaart

Laat je bezoekersgastheer tijdens de volgende bijeenkomst de aandacht van ieder lid vestigen op de afspraakkaarten die op een tafel moeten zijn uitgestald. Laat de leden tijdens de eerste 15 minuten van het vrije netwerken een afspraakkaart invullen door de namen van leden met wie ze graag een ontmoeting willen hebben, op te schrijven, inclusief het tijdstip waarop. Nadat een lid een afspraakkaart heeft ingevuld, moet hij/zij de komende week de gelegenheid aangrijpen om een vervolg te geven aan de genoteerde afspraken. Dit is weer een andere manier voor leden om meer te weten te komen over het bedrijf van een ander. Als de leden begrijpen welke diensten ze allemaal te bieden hebben, zal dit hen helpen om voor elkaar opdrachten te verwerven.

Kun je het raden? (Algemeen, in plaats van de 10-minutenpresentatie)

Geef elk lid van je afdeling een vel papier. Vraag de leden om:
1) Te schrijven over iets waar ze goed in zijn en waarvan de rest van de groep niet op de hoogte is.
2) Het papier op te vouwen en in een papieren zak te stoppen.
Laat de leden één voor één een papier uit de zak halen, de tekst hardop voorlezen en raden wie de persoon is met een toelichting voor de gemaakte keuze. Ga het rijtje af en geef iedereen een kans om te raden.

Proeflidmaatschap

Business Open is een aangename effectieve netwerkclub waarvan de leden elke 14 dagen bijeenkomen om kennis en contacten uit te wisselen. Daarnaast treffen we elkaar op de golfbaan om elkaar nog beter te leren kennen. We willen je graag de mogelijkheid bieden om op een plezierige manier te ontdekken of deze vorm van netwerken bij jou past. Daarom bieden wij ondernemers, die serieus overwegen toe te treden tot het netwerk van Business Open, de mogelijkheid gebruik te maken van een proeflidmaatschap.

Ben jij op zoek naar een aangename en effectieve netwerkclub, maar ben je nog niet volledig overtuigd van onze aanpak? Dan nodigen we je graag uit gebruik te maken van het proeflidmaatschap.

Dit proeflidmaatschap bestaat uit:

- Drie aaneengesloten bijeenkomsten


- Je eigen Business Open Caddie; begeleiding door één van de vaste leden van Business Open.

- Toegang tot Speakap, het online communicatieplatform van Business Open.

- De mogelijkheid éénmaal een andere Business Open club te bezoeken tegen de betaling van de lunch of het ontbijt.

Spelregels

- Het proeflidmaatschap geldt als een volwaardig lidmaatschap.

- Je bepaalt zelf wanneer je het proeflidmaatschap laat ingaan.

- De periode wordt niet opgeschort wanneer je één of meerdere bijeenkomsten niet aanwezig kunt zijn.

- Bij afwezigheid kun je wel een vervanger sturen om jouw plaats in te nemen. Dit kan een collega of zakenrelatie zijn. Deze hoeft dan geen ontbijtkosten af te rekenen. De vervanger kun je vooraf aanmelden bij de voorzitter van de club.

- Proefleden kunnen geen aanspraak maken op branche-exclusiviteit.

- Bij het omzetten van een proeflidmaatschap naar een jaarlidmaatschap worden de kosten van het proeflidmaatschap in mindering gebracht op het lidmaatschap.

- De startdatum van het jaarlidmaatschap valt daarmee gelijk met die van het eerder afgenomen proeflidmaatschap. Indien het jaarlidmaatschap niet direct aansluitend ingaat, wordt de startdatum even redig opgeschoven.

Kosten

De kosten voor het proeflidmaatschap bedragen 49,50 euro excl. 21% btw voor drie aaneengesloten bijeenkomsten inclusief ontbijt.

Business Open Congres 2019

​Op donderdag 17 oktober 2019 organiseren we de zevende editie van ons jaarlijkse congres: Kennis, Kennissen en Inspiratie.

INSCHRIJVING GESLOTEN

Op het Business Open Congres:

- kun je je kennis vergroten en je laten inspireren door de een aantal bijzondere presentaties,

- kun je je netwerk uitbreiden door gericht leden van andere clubs te ontmoeten,

- kun je kennismaken met één van de meest duurzame bedrijven ter wereld, onze gastheer Interface.

En natuurlijk gaan we ook veel lol hebben met elkaar. Het programma is toegankelijk voor leden van Business Open en hun introducés. Het volledige programma kun je hier downloaden. De workshops en presentaties worden hierin nader toegelicht. Schrijf je snel in, voordat de workshops van jouw voorkeur vol zitten en ook voor de rondleiding is beperkt plek.

Programma

12.00 uur - Ontvangst met lunch (van Land Lunch)

12.15 uur - Start rondleiding Interface VOL

13.15 uur - Opening & Welkomstwoord

13.30 uur - Keynote spreker George Parker over Het Pippi Langkous Effect: Disruptieve Innovatie

14.30 uur - 1e workshopronde

- Mission Climate Take Back - John Haenen & Elvin de Rooij (Interface)

- Pure Passie - Dennis Mijssen (The Native Chef)

- Vitaal Leiderschap - Rick Berkhout, Collin Oosthof & Eric de Jong (Enforce)

- Pensioen in Beweging - Francis van Hout (pensioen deskundige)

15.15 uur - 2e workshopronde

- On-Nederlands ondernemerschap, wereldwijde aandacht - Michiel Stokman (RevenYOU)

- Gastvrijheid, de sleutel tot het hart van de klant - Bob van Wieren (Horecaheld)

- Droompartner, workshop voor singles - Alexia Robbemont (Matchmaker, Datingcoach en Single-Events)

- Cybercrime, Booming Business - Pim ten Pierick (TPM Groep)

16.00 uur - Afsluiting door Roel Pot & George Parker

16.30 uur - Start netwerkborrel

18.00 uur - Einde

Kosten

Voor leden van Business Open is deelname kosteloos*. Proefleden*, gasten en introducées betalen 89,95 excl btw.

Aanmelden via het formulier hieronder of per mail naar events@businessopen.nl Geef dan wel je programmavoorkeur door.

Heb je nog vragen? Stuur ons dan een bericht via events@businessopen.nl.

Industrielaan 15, 3925 BD te Scherpenzeel

* Kom je zonder afmelding niet opdagen, dan zijn wij genoodzaakt de waarde van de inschrijving (89,95 euro per persoon) in rekening te brengen.

** Indien je als proeflid overgaat tot een vast lidmaastchap heb je recht op resitutie.

Weesp UIT

​Op vrijdag 20 mei 2022 golfen we bij Golfbaan Weesp. Vanaf 15.30 uur zijn er flights gereserveerd en aansluitend drinken we gezellig een borrel.

Introducés zijn van harte welkom.


Programma

15.00 uur - Ontvangst

15.30 uur - 1e starttijd

17:30 uur - Borrel


Locatie

Golfbaan Weesp

Basisweg 2

1383 NC Weesp


Kosten

De Greenfee kan er per cash, pin of met een Business Open greenfeekaart voldaan worden.

Ben jij nog geen lid van Business Open en wil je graag meedoen? Stuur dan een e-mail met jouw aanmelding naar: events@businessopen.nl. Je bent van harte welkom!

Netwerktipsvoorleden

​​Leuk dat je nog meer netwerktips wilt ontvangen. Je ontvangt elke 14 dagen drie tips. Probeer ze direct in de praktijk te brengen en je zult zien dat je daarmee sneller tot resultaten komt.

We wensen je heel veel succes!

Het Business Open Team

Feedback

​Leuk dat je ons feedback wilt geven. We hebben drie vragen voor je.

Netwerktips

​Leuk dat je nog meer netwerktips wilt ontvangen. Je ontvangt elke 14 dagen drie tips. Probeer ze direct in de praktijk te brengen en je zult zien dat je daarmee sneller tot resultaten komt.

We wensen je heel veel succes!

Het Business Open Team

Business Open Almere

Wil jij jouw business laten bloeien? Kom dan eens langs bij Business Open Almere.

Business Open is een internationaal netwerk van ondernemende professionals die zich graag voor elkaar inzetten voor meer zakelijk succes. Onze belangrijkste kenmerken: de ongedwongenheid, de gezelligheid maar wel met de focus op zaken doen. Met ruim 600 leden en 40 business clubs in de Benelux is Business Open het snelst groeiende netwerk in de Benelux en onze leden groeien met ons mee. We zijn nu ook een club gestart in Almere en zouden het leuk vinden als jij binnenkort eens langskomt om kennis te maken met onze leden en onze formule. Wij zijn ervan overtuigd dat we ook jou kunnen helpen jouw bedrijf te laten groeien!

Programma

07.30 uur: Inloop & ontvangst
08.00 uur: Start ontbijt
08.10 uur: Voorstelronde met ‘zoekvraag’
08.50 uur: Presentatie door één van de vaste leden
09.00 uur: Resultatenronde: Wat kunnen we voor elkaar betekenen?
09.30 uur: Afsluiting

Einde ontbijt : ± 09.30 uur
Aanvang golf(les): 10.00 uur (optioneel)

Wil je een keertje meedoen met booming Business Open?

Meld je dan aan via deze link voor een gezellige kennismaking met onze club in Almere en laat geen business lopen.


Privacy statement Business Open

Privacy statement Business Open

Business Open is een netwerkorganisatie. Het doel van Business Open en de aangesloten personen is om met elkaar in contact te komen. Hiertoe verzamelt en distribueert Business Open persoonlijke gegevens van u, als lid of als gast. Persoonlijke gegevens worden verzameld en gedistribueerd via de website, Speakap en via hard-copy formulieren tijdens de bijeenkomsten.

Soort gegevens

Business Open verwerkt uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, profielfoto, foto’s van evenementen, bedrijfsnaam, branche, aanwezigheid of u al dan niet lid bent en uw zoekvraag ten behoeve van de netwerkbijeenkomsten.

Daarnaast verwerkt Business Open uw (bedrijfsmatige) betaalgegevens ten behoeve van de financiële administratie.

Doelen van de verwerking

Wij gebruiken uw gegevens voor 4 doelen:

1. Uitwisselen van contactgegevens zodat leden onderling contact kunnen leggen en elkaar kunnen voorstellen bij derden om zo business opportunity’s te genereren.

2. Voeren van een financiële administratie met betrekking tot de verschuldigde lidmaatschaps- en abonnementsgelden.

3. Het informeren over evenementen, nieuwtjes en veranderingen in de organisatie.

4. Het opzetten en beheren van een community.

Wie hebben inzage in uw gegevens?

Leden kunnen van elkaar, zowel in de web applicatie, als in Speakap en op de hardcopytijdens de bijeenkomsten, de contactgegevens van elkaar en eventuele gasten inzien.

Voorzitters, clubbeheerders, clubstarters en regiodirecteuren kunnen bovendien de contactgegevens van leden en gasten inzien en muteren.

Alleen de directie en de administratief medewerker van Business Open kunnen daarenboven de financiële gegevens van de leden inzien en muteren.

Bewaartermijnen

 • Leden: de gegevens worden bewaard tot drie jaar na beëindiging van het lidmaatschap.
 • Gasten: de gegevens worden tot maximaal drie jaar na de laatste bijeenkomst waaraan de gast heeft deelgenomen bewaard.

Privacy maatregelen

Business Open beschermt de privacy van haar leden en gasten door:

 • de systemen waarin de gegevens worden opgeslagen te beveiligen en
 • door zowel leden als gasten actief te laten tekenen voor dan wel akkoord te geven op hun verantwoordelijkheid om gepast met de aan hen toevertrouwde gegevens om te gaan.

Uw privacy rechten

U heeft recht op inzage in uw persoonsgegevens en het recht op correctie of verwijdering van uw persoonsgegevens.

Daarnaast kunt u verzet aantekenen tegen het gebruik van uw gegevens. U heeft het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

Contactgegevens Business Open

Telefoon: 010-452 57 25

Adres: Haringvliet 92, 3011 TH Rotterdam

E-mail: info@businessopen.nl

Start je eigen businessclub

Ben jij ondernemer?
Help je graag andere ondernemers?

Heb jij een groot netwerk?
Hou je van golf?
Wil jij jouw bedrijf laten groeien?

Dan komen we graag met jou in contact.

Business Open wil je hierbij graag helpen. Onze aangename effectieve netwerkformule biedt ondernemers een platform om optimaal gebruik te maken van het netwerk van jouw netwerk. Jouw netwerk kan je veel werk uit handen nemen. Denk aan samenwerkingsverbanden, introducties bij prospects, selectie van toeleveranciers of het vinden van het juiste personeel. Bovendien is het prettig om als ondernemer te kunnen klankborden met gelijk gestemden.

Op dit moment telt Business Open bijna 40 Business businessclubs en meer dan 500 leden. Ook Business Open wil groeien en gelooft dat je samen verder komt dan alleen. Graag gaan we daarom met jou in gesprek over het oprichten van een Business Open club in jouw regio.

Jouw voordelen

- Directe aansluiting bij landelijk netwerk.

- Bewezen aangename en effectieve netwerkformule.

- Training & begeleiding.

- Ondersteuning om het gebied van marketing, adminsitratie, organisatie, events en doorontwikkeling van het format.

- Vergoeding per lid en bonusregeling.

- Jij bepaalt het DNA van de club!

Voor meer informatie: neem cotact op met Robbert Trimbos of Rein Korthals Altes via 010 452 27 25.

Agenda

Workshops

Business Open Academy is gericht op kennisdeling en ontwikkeling. We bieden in samenwerking met onze partners diverse trainingen aan om effectiever te netwerken. Daarnaast bieden we onze leden de mogelijkheid hun eigen trainingen en/of workshops onder de aandacht te brengen in het netwerk. Met voorkeur tegen een gereduceerd tarief.

Wil jij een training of workshop op Business Open Academy plaatsen? Neem dan contact op met beate@businessopen.nl of bel met 010 452 57 25.

BO Academy

Business Open Cup

​​Op dinsdag 30 augustus organiseren we de eerste wedstrijd om de Business Open Cup. Wie mag zich in 2016 de beste golfer van Business Open Nederland kronen?

De Business Open Cup wordt gehouden op Het Rijk van Nunspeet, een schitterende baan op de Veluwe. We spelen strokeplay met handicapverrekening. Dus enkel spelers met gvb/handicap 54 kunnen deelnemen. We spelen in twee divisies. Spelers onder handicap ±21* en spelers met een hogere handicap.

* waar de splitsing exact bvalt, wordt bepaald als alle aanmeldingen binnen zijn.

Programma

11:30 uur - Ontvangst met koffie & lunchpakket

12:00 uur - Inslaan

12:30 uur - Afslag 1e flight

17:00 uur - Aankomst flight 1/start borrel

18.00 uur - Prijsuitreiking

19.00 uur - Diner (optioneel/ voor eigen rekening)

Kosten

De kosten voor dit evenement bedragen €120,- p.p.

Te kan hiervoor tot 2 greenfeekaarten inleveren, de kosten zijn dan 85 euro (bij 1) of 50 euro (bij 2).

Bovengenoemde prijzen zijn excl. btw. Graag zo snel mogelijk aanmelden. Het aantal plaatsen is beperkt.

Locatie

Rijk van Nunspeet

Plesmanlaan 30

8072 PT Nunspeet

Aanmelden via: Events@businessopen.nl

Succesvol doelgroep benaderen

​Elke ondernemer heeft klanten nodig. Maar hoe kom je daaraan?

Wie is jouw doelgroep en waarom?
Met welk verhaal benaderen je die doelgroep?
Wat is jouw onderscheidende waarde en hoe houdt je die vast?
Hoe sta jij in de markt en wat doe je daaraan?

Deze vragen en anderen komen aan bod in de workshop “Succesvol Doelgroepen benaderen”. Jij krijgt inzicht dan wel je scherpt jouw beeld aan van wat klanten van je hebben en je weet nauwkeurig hoe je jouw doelgroep kunt benaderen en met welke boodschap.

De workshop wordt verzorgd door Laurens van den Bosch, bedrijfsadviseur & coach.

Datum: 8 juli 10.00 - 12.00 uur
Kosten: 50 euro (100 euro voor niet-leden)
Locatie: Prise d’eau

Aanmelden via: info@affetto.nu

Nut en noodzaak van een jaarplan

M​aak jij elk jaar een jaarplan? Niet? Succesvolle ondernemers/bedrijven hebben altijd een concreet (jaar)plan om de komende periode acties uit te voren om hun doelen te halen. Zonder dat is als vliegen zonder flightplan en niet weten waar je uitkomt. In deze workshop gaan we in op het maken van een jaarplan en het stellen van concrete haalbare doelen en de daarbij behorende acties om die doelen te halen.

De workshop wordt verzorgd door Laurens van den Bosch, bedrijfsadviseur & coach.

Datum: vrijdag 14 oktober 10.00 - 12.00 uur
Kosten: 50 euro (100 euro voor niet-leden)
Locatie: Prise d’eau

Aanmelden via: info@affetto.nu

LinkedIn voor Ondernemers

Workshop LinkedIn voor Ondernemers

LinkedIn effectief inzetten is meer dan alleen een bijgewerkt profiel.

 • Benut jij de mogelijkheden van LinkedIn?
 • Zet jij LinkedIn in als acquisitietool?
 • Heb jij een LinkedIn bedrijfspagina?

Herken je deze vragen? Heb je andere LinkedIn vragen? Meld je dan aan voor de workshop LinkedIn. In een ochtend leer je hoe je LinkedIn effectief kunt inzetten. Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor MKB-ondernemers, zzp’ers, freelancers en interimmers.

LinkedIn

In Nederland zijn er zo’n 6 miljoen LinkedIn-accounts actief. Volgens NewCom is het dagelijkse gebruik van LinkedIn met 4% gestegen ten opzichte van 2014. LinkedIn is hét zakelijke netwerk om contacten te onderhouden, nieuwe contacten te maken, acquisitiedoeleinden of profilering van jezelf en je organisatie.

De workshop

LinkedIn effectief inzetten is meer dan alleen een bijgewerkt profiel. De workshop is geen zit- en luistersessie, want je gaat actief aan de slag. Wat je leert is direct toepasbaar. Daarom ga je aan de slag met:

 • Jouw profiel optimaliseren
 • Contacten onderhouden
 • Aanmaken of compleet maken bedrijfspagina
 • Relevante groepen inzetten

Data:

> dinsdag 28 juni @ Zaltbommel bij FSV Accountants & Adviseurs

08:30 Ontvangst

09:00 – 12:30 uur Workshop

Neem een laptop of tablet mee!

Voor Business Open-leden geldt een speciaal tarief van Euro 125,- excl. btw.

Hiermee krijg je 20% korting op de normale prijs van Euro 155,-.

Deze workshop wordt verzorgd door Diana Pluut van DiCompass.

Aanmelden via: diana@dicompass.nl

Presentatietraining

​Business Open Nederland biedt in samenwerking met Hans Jansen van Open Doors Academy en Diana Pluut van DiCompass presentatietrainingen aan. Leden van Business Open kunnen hier tegen een scherp tarief van 35 euro (of een greenfeekaart) aan deelnemen en zo hun presentatievaardigheden verbeteren. Gasten vragen we 50 euro voor deze interactieve workshop.

Deze training worden na het netwerkontbijt georganiseerd, dus het is een uitgelezen kans om beide zaken te combineren.

Data:

Binnenkort maken we nieuwe data bekend.

—————————————————————————————————————

Aanmelden kan per email: events@businessopen.nl

LInkedIn & Speakap workshop

​Op de volgende data verzorgen we een LinkedIn & Speakap workshop:

Donderdag 13 juli - Prise d’eau 10.00 - 12.00 uur

Donderdag 8 september - Sluispolder 10.00 - 12.00 uur

Donderdag 16 september - Amsteldijk 10.00 - 12.00 uur

Woensdag 21 september - De Haenen10.00 - 12.00 uur

Vrijdag 7 oktober - Kralingen 10.00 - 12.00 uur

Vrijdag 21 oktober - De Scherpenbergh 10.00 - 12.00 uur

Woensdag november - De Tongelreep 10.00 - 12.00 uur

Vrijdag 17 november - Welderen 10.00 - 12.00 uur

Woensdag 23 november - Leeuwenbergh 10.00 - 12.00 uur


Wat gaan we doen?

- LinkedIn: Advanced Search, zoeken naar prospects in het netwerk van je clubgenoot

- Speakap: Hoe zorg ik voor de juiste zichtbaarheid, waar kan ik uitnodigingen voor mijn club vinden en wat kan er allemaal nog meer mee?

Benodigdheden: Laptop met wifi en je paswoorden.

Aanmelden via: events@businessopen.nl o.v.v. LinkedIn Workshop

Kosten: Gratis

Deze bijeenkomsten vinden plaats aansluitend het reguliere netwerkontbijt van de betreffende clubs. Indien je ook het ontbijt wilt bijwonen dien je je daar apart voor op te geven. Let daarbij wel op de branche-exclusiviteit en neem het anders vooraf ven op met je branchegenoot. Dat is het meestal geen probleem.

Workshop LinkedIn- & Speakap

​Binnen Business Open Nederland zijn LinkedIn en Speakap twee geweldige tools om je business uit te breiden en zo je omzet te verhogen.

Met LinkedIn kun je het netwerk van je clubgenoten in kaart brengen. Speakap geeft je direct toegang tot alle leden van Business Open. Hoe je hier effectief gebruik van kan maken komt aan bod in onze workshop “LinkedIn & Speakap”.
Deze workshop duurt 2 uur en wordt aansluitend op een netwerkontbijt gegeven tussen 10 en 12 uur. De volgende zaken komen aan bod:

LinkedIn

- Open stellen van je netwerk

- Prospecting

- Advanced Search

- Zoeken binnen je regio

- Zoeken op beroepsgroep

- Zoeken op keyword

Speakap

- Profiel aan maken

- Berichten plaatsen

- PM berichten

- Belangrijke groepen

- Documenten

Agenda

De eerstvolgende workshops zijn:

- Donderdag 18 februari - Spaarnwoude

- Donderdag 10 maart - Prise d’eau

- Vrijdag 11 maart - Rotterdam (10.30-12.30 uur, locatie tba)

- Woensdag 16 maart - Kromme Rijn

- Vrijdag 18 maart - Welderen

Wil je hieraan deelnemen stuur dan een mail naar events@businessopen.nl. Geef duidelijk aan voor welke locatie en datum je je opgeeft en of je ook aan het ontbijt die ochtend wilt deelnemen. Indien er sprake is van branche-overlap, bespreek dat dan op voorhand even met je vakbroeder. Als je het goed afstemt, is dat meestal geen probleem.

Business Open Academy

​Vanuit de Business Open Academy organiseert Business Open in samenwerking met ervaren professionals diverse trainingen en workshops.

Deze workshops zijn erop geselecteerd dat ze je ondernemersvaardigheden versterken, waardoor je succesvoller wordt. We kiezen onze samenwerkingspartners zorgvuldig. Al onze samenwerkingspartners hebben jarenlange ervaring en een
indrukwekkende track record.

Voor de trainingen profiteren onze leden van een aantrekkelijk tarief. Daarnaast bieden we onze trainers een mooi podium om zich binnen het Business Open netwerk te profileren.

Kortom het is een duidelijke win-win situatie, waarbij de toegevoegde waarde van Business Open mooi tot uiting komt.

Meer informatie over:

- Strategische Netwerktraining

- Strategische Netwerktraining (vervolg)

- Pitch training

- Training salesvaardigheden

Pitchtrainingen

​Business Open Nederland biedt in samenwerking met Hans Jansen van Open Doors Academy en Diana Pluut van DiCompass pitchtrainingen aan. Leden van Business Open kunnen hier tegen een scherp tarief van 35 euro (of een greenfeekaart) aan deelnemen. Gasten vragen we 50 euro voor deze interactieve workshop.

Waar ga je ondermeer mee aan de slag?

- Bepaal je why

- Benoem je trigger

- Leer je propositie helder over te brengen

- Geef en krijg feedback van andere ondernemers

Deze training worden na het netwerkontbijt georganiseerd, dus het is een uitgelezen kans om beide zaken te combineren.

Data:

Binnenkort maken we nieuwe data bekend.

—————————————————————————————————————

Aanmelden kan per email: events@businessopen.nl

Salesvaardigheden

​Business Open Nederland heeft in samenwerking met Kenneth Smit de ééndaagse maatwerktraining “Salesvaardigheden” ontwikkeld. Deze training wordt verzorgd door Dick Bentveld, trainer/consultant bij Kenneth Smit.

Korte omschrijving

Goede salesvaardigheden opent deuren en creëert kansen. Uit de praktijk blijkt dat ondernemers daar (nog) niet het maximale rendement uit halen. In de ééndaagse training salesvaardigheden leer je structuur aan te brengen in verkoopgesprekken. Je leert hoe je bezwaren kunt overwinnen en je commerciële slagkracht kunt vergroten door het verkrijgen van relevante informatie. Uiteindelijk ben je beter in staat de klant met de juiste argumenten te overtuigen, zodat de order kan worden afgesloten.

Onderwerpen

* Communicatie
* Professionele gespreksopening
* Aansluiting vinden en vertrouwen opbouwen
* Gesprekstechnieken
* Bezwaren, verwijten en beweringen
* Argumenteren
* Afsluittechnieken

Methodiek

De trainingen van Kenneth Smit zijn interactief. De combinatie van rollenspelen, praktijkcases en theorie staan borg voor een training met onmiddellijke toepassingsmogelijkheden in de praktijk. In deze resultaatgerichte training is de praktijk leidend en de theorie ondersteunend.

Investering

De kosten voor de ééndaagse maatwerktraining bedragen 495* euro (excl. BTW) per persoon en geldt exclusief voor leden van Business Open Nederland. Het tarief is inclusief deelnemersmaterialen, audiovisuele middelen, alsmede gebruik van lunch, koffie, thee en frisdranken tijdens de training.

Data

Woensdag 18 november - Mainport Design Hotel Rotterdam
Dinsdag 2 februari 2016 - Prise d’eau (Tilburg)

* Hiervoor kunnen tot 5 greenfeekaarten (35 euro korting per kaart) worden ingewisseld.

BO Academy

Vanuit de Business Open Academy organiseert Business Open in samenwerking met ervaren professionals diverse trainingen en workshops.

Deze workshops zijn erop geselecteerd dat ze je ondernemersvaardigheden versterken, waardoor je succesvoller wordt. We kiezen onze samenwerkingspartners zorgvuldig.
Al onze samenwerkingspartners hebben jarenlange ervaring en een indrukwekkende track record.

Voor de trainingen profiteren onze leden van een aantrekkelijk tarief. Daarnaast bieden we onze trainers een mooi podium om zich binnen het Business Open netwerk te profileren.

Kortom het is een duidelijke win-win situatie, waarbij de toegevoegde waarde van Business Open mooi tot uiting komt.

Meer informatie over:

- LinkedIn- & Speakap workshop (gratis)

- Pitch training

- Presentatietraining

- Nut en noodzaak van een jaarplan: 14 oktober

- Strategische Netwerktraining

- Strategische Netwerktraining (Vervolg & Borging)

Netwerktraining

​Business Open Nederland organiseert in samenwerking met Jochem Klijn van Netwerken.nl netwerktrainingen. Leden van Business Open kunnen hier tegen een gereduceerd tarief van 295 euro (normaal 350 euro) aan deelnemen. (Deze netwerktraining kan ook als onderdeel van het lidmaatschap worden gekozen ipv een leskaart of greenfeekaarten.)

Deze training wordt voor leden die het niet als onderdeel van hun lidmaatschap hebben gekozen op no cure no pay-basis* aangeboden.

Datum:

Dinsdag 27 september Efteling (Noord-Brabant), 9.30 - 17.30 uur

Dinsdag 18 oktober Kromme Rijn (Utrecht), 9.30 - 17.30 uur

Dinsdag 22 november Efteling (Noord-Brabant), 9.30 - 17.30 uur

—————————————————————————————————————

Tijdens deze interactieve training gaan we aan de slag met:

- Hoe je aan meer klanten en meer omzet kan komen door effectief te netwerken

- Hoe je kunt stoppen met verkopen en beginnen met gekocht te worden

- Hoe je onafhankelijk wordt van koude acquisitie

Zo ga je onder andere:

- je netwerk in kaart brengen

- je zakelijke doelen formuleren

- aan de slag met je succes pitch

- leren hoe je een goede aanbeveling vraagt en kan geven

- een groep potentiële ambassadeurs ontmoeten waar je direct mee aan de slag gaat

- doelgroep bepalen

- netwerk van de doelgroep inzichtelijk maken

- en nog veel meer…

Over Jochem Klijn

Jochem Klijn verzorgt 1 tot 4-daagse netwerktrainingen voor ondernemers, salesmanagers en accountmanagers. Daarnaast is hij als netwerkexpert actief voor ING en geeft hij als gastdocent college op verschillende Hogescholen.

* Voorwaarden:

- Actie geldt voor de trainingen op 27 september, 18 oktober en 22 november

- Actie geldt niet voor leden die het als onderdeel van hun lidmaatschap voor de strategische netwerktraining hebben gekozen.

- De deelnemer dient de gehele training te hebben bijgewoond.

- De deelnemer zal dit aan het eind van de dag, direct na de bijeenkomst aan Jochem Klijn kenbaar maken dat hij of zij aanspraalk maakt op teruggave.

- De deelnemer zal onderbouwen waarom hij of zij de training niet waardevol vond.

- De teruggave betreft enkel de kosten van de training. Kosten voor het vergaderarrangement a 65 euro vallen hier niet onder.

Bedankt voor uw inschrijving

Inschrijving

Lidmaatschap

Wij bieden ondernemers een platform om aangenaam en effectief te netwerken. We verbinden ondernemers tijdens kleinschalige bijeenkomsten. Zo leert met elkaar goed kennen met aanbevelingen en introducties in elkaars netwerk als gevolg.

Lid worden van Business Open betekent lokale, regionale & landelijke netwerkkansen. Een standaard lidmaatschap bevat onderstaande faciliteiten.

 • Tweewekelijkse, gemodereerde netwerkontbijten
 • Branche-exclusiviteit
 • Directe groei van je netwerk
 • 10 Golf/eventvouchers, golflessen of netwerktraining ter waarde van € 350,-
 • Uitnodiging voor meer dan 20 regionale golfevents (Business Open UIT)
 • Uitnodiging voor 4 landelijke golfevents (The Special Four)
 • Uitnodiging voor een landelijk congres
 • Gebruik van ons interne communicatieplatform Speakap, met directe toegang tot 300+ bedrijven
 • De mogelijkheid om andere Business Open clubs te bezoeken
 • Een voor Google geoptimaliseerd bedrijfsprofiel

Lidmaatschapsvormen

Optie 1. Lidmaatschap Netwerken

Een lidmaatschap voor 1 jaar à € 955,-

Ontbijtbijdrage voor 1 jaar à € 390,-

1-daagse strategische netwerktraining à € 350,-

Kosten totaal: € 1.695,- per jaar excl. btw.


Optie 2. Lidmaatschap Golf/Events

Een lidmaatschap voor 1 jaar à € 955,-

Ontbijtbijdrage voor 1 jaar à € 390,-

10 golf/eventvouchers à € 350,-

Kosten totaal: € 1.695,- per jaar excl. btw.


Optie 3. Lidmaatschap Golfles

Een lidmaatschap voor 1 jaar à € 955,-

Ontbijtbijdrage voor 1 jaar à € 390,-

Golfles prepaid tegoed à € 350,-

Kosten totaal: € 1.695,- per jaar excl. btw.


Optie 4. Bedrijfslidmaatschap

Indien er sprake is van vestigingen over het hele land, kun je in aanmerking komen voor een bedrijfslidmaatschap. Vanaf vier abonnementen doen we graag een aanbieding op maat. We lichten dit graag toe in een persoonlijk gesprek.

Interesse? Neem contact met ons op: 010 452 57 25.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btwDownload hier onze brochure

Wachtwoord aanvragen

​Vul hieronder het e-mailadres in waarmee je bij Business Open bekend bent. Vervolgens krijg je de mogelijkheid een wachtwoord te kiezen en je profiel in te vullen.

Veel succes!

Business Open

Netwerken en zakelijke relaties blijven de sleutels voor continuïteit en een succesvolle toekomst voor je bedrijf. De basis van een goed netwerk is dat men elkaars business door en door kent, dan wordt het vanzelfsprekender elkaar te introduceren bij de eigen relaties.

Vanuit die filosofie startten Robbert Trimbos en Rein Korthals Altes eind 2010 hun eerste Business Open club op Golfclub Kralingen. Vanwege de ‘branche-exclusiviteit’ was er al snel een wachtlijst om lid te worden. In de lente van 2011 werd er een tweede en een derde club in de regio Rotterdam geopend. Dat was het startschot voor uitbreiding naar de rest van Nederland en België.

Golfevents

Door naast de nertwerkontbijten ook golfevents te organiseren, ontstond er een leuke interactie tussen de leden van de verschillende Business Open clubs. Zo kon men zowel lokaal als op regionale en uiteindelijk ook landelijke schaal met elkaar netwerken. Een gedeelde interesse (voor golf) zorgt ervoor dat de ondernemers elkaar snel weten te vinden. In de baan leer je elkaar snel beter kennen, waardoor er tijdens de netwerkbijeenkomsten gemakkelijk onderlinge contacten worden uitgewisseld en zaken worden gedaan.

Netwerkbijeenkomsten

De netwerkontbijten (en lunches), eigenlijk een soort salesbijeenkomsten, kennen een vast verloop:

- Eerst krijgt elke deelnemer kort de tijd op zichzelf voor te stellen en aan te geven met wie of welk bedrijf hij of zij graag in contact komt of op welke manier hij anders als ondernemer geholpen wil worden.

-Vervolgens krijgt een van de vaste leden de mogelijkheid zichzelf wat uitgebreider te presenteren.

-Tot slot volgt er nog een ronde waarbij gekeken wordt of men elkaars ‘zoekvragen’ uit de eerste ronde invulling kan geven.

-Aansluitend is er gelegenheid 1 op 1 verder te praten of de golfbaan in te gaan.

Door deze aanpak kenmerken onze clubs zich als zakelijke vriendenclubs, waarbij op aangename en effectieve wijze relaties worden opgebouwd en op een leuke manier zaken wordt gedaan.

Benieuwd? Kom dan eens kennismaken op een club bij jou in de buurt.

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Business Open B.V.

Business Open B.V. bestaat uit netwerkclubs, zogenaamde Business Open Clubs (BOC’s) die gevestigd zijn op verschillende golfclubs. Er kunnen meerdere BOC’s gevestigd zijn op één golfclub.

1.0 Algemene Regels

* Iedere BOC heeft zich te houden aan de regels op de golfbaan van de golfclub waar de desbetreffende BOC is gevestigd.

* Business Open B.V. is niet aansprakelijk voor schade opgelopen, op of rond de golfbaan, toegebracht door leden van Business Open B.V. Business Open B.V. adviseert zijn leden om een golfverzekering af te sluiten.

2.0 Lidmaatschap

* Men wordt lid van een BOC als bedrijf binnen één specifieke vakdiscipline. Wel wensen we een vast contactpersoon (het lid), maar men kan zich door meerdere medewerkers binnen het bedrijf laten vertegenwoordigen bij de BOC waar men lid van is.

* Per BOC kan er per vakdiscipline maar één bedrijf lid zijn (branche-exclusiviteit). Zijn er per vakdiscipline meerdere classificaties, dan is het aan de leden en de voorzitter (als eindverantwoordelijke) van de desbetreffende BOC of iemand wel of geen lid kan worden.

* Een lid mag elke andere BOC maximaal twee maal per jaar bezoeken, maar enkel als zijn vakdiscipline daar niet vertegenwoordigd is. In dat laatste geval enkel na toestemming van de branchegenoot.

* In vakantieperiodes of in verband met feestdagen, kan Business Open B.V. ertoe besluiten clubs incidenteel samen te voegen. In dat geval kan men geen aanspraak maken op branche-exclusiviteit.

* Een bedrijf of persoon kan lid zijn van meerdere BOC’s. Dit wordt gezien en berekend als een op zichzelf staand lidmaatschap. Wel is men vereist de verschillende BOC’s regelmatig te bezoeken.

* Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd met steeds een jaar. Opzeggen kan tot een maand van tevoren door dit per brief of e-mail (naar leden@businessopen.nl) kenbaar te maken aan Business Open B.V..

* Wil een lid overstappen naar een andere BOC dan moet hij/zij dit aanvragen bij de voorzitter van de BOC waar hij/zij naartoe wil. Bij goedkeuring wordt het lid overgedragen naar de “nieuwe” BOC. Als dit is goedgekeurd, loopt het lidmaatschap gewoon door. Bekeken wordt of een eventuele leskaart kan worden meeverhuisd. Voor het overstappen wordt € 50,00 excl. btw aan administratiekosten in rekening gebracht.

* Business Open B.V. kan besluiten een BOC te verplaatsten naar een andere dag of golfclub. Indien de nieuwe locatie binnen een straal van 25 kilometer van de oude locatie ligt, wordt het lid geacht mee te verhuizen. Indien de locatie verder weg ligt of er van dag veranderd wordt, wordt gekeken of het lid voor wie het bezoeken van de netwerkbijeenkomsten daardoor niet meer mogelijk is, bij een andere club kan worden ondergebracht. Mocht dat ook niet kunnen, dan wordt het lidmaatschap gepauzeerd tot de mogelijkheid zich wel weer voordoet. Slechts in hoge uitzondering kan het lidmaatschap beëindigd worden met teruggave van een deel van de lidmaatschapskosten. Er is geen recht op schadevergoeding.

3.0 Bijeenkomsten

* De bijeenkomsten zijn om de twee weken. De tijden kunnen variëren per netwerkclub. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de desbetreffende golfclubs. De voorkeurstijden vanuit Business Open B.V. zijn van 07.45 uur tot 09.30 uur daarna is er de mogelijkheid tot golfen (9 holes) of een golfles via de pro van de desbetreffende club. Bij een lunchclub zijn de voorkeurstijden 13.00 uur tot 14.30 uur voor de bijeenkomst.

* Mocht een bijeenkomst door bijvoorbeeld feestdagen of beschikbaarheid niet op de geplande datum gehouden kunnen worden, dan wordt getracht de bijeenkomst op een ander moment of op een andere locatie te laten plaatsvinden. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de voorzitter van de BOC.

4.0 Bezoekers & Proefleden

* Bezoekers mogen maximaal twee keer een netwerkbijeenkomst bijwonen, waarna zij moeten aangeven of ze lid willen worden of niet. De kosten voor het ontbijt bedragen €15 en zijn voor rekening van de gast of voor degene die de gast heeft uitgenodigd (dit mag de uitnodiger zelf bepalen).

* Bezoekers die voor het eerst bij een Business Open bijeenkomst aanwezig zijn kan een proeflidmaatschap worden aangeboden. Dit bestaat uit 4 aaneengesloten bijeenkomsten, waarvan de bijeenkomst waarop dit wordt aangeboden de eerste is. Kosten hiervoor bedragen 49,50 euro. Men heeft als proeflid geen recht op branche exclusiviteit en mag in die periode ook slechts eenmaal een andere Business Open club bezoeken.

5.0 Golf

* Leden zijn er zelf verantwoordelijk voor om een flight te bespreken of aan te geven dat men les wil volgen. De flights bespreekt men rechtstreeks bij de golfclub o.v.v. de eigen naam en Business Open B.V. Deze kunnen op elk moment van de week besproken worden. Eventueel kan er een toeslag gelden als men in het weekend of op feestdagen e.d. wil golfen. Indien men wil lessen dient men dit uiterlijk twee dagen voor de bijeenkomst aan te geven bij de golfpro. Bij te late afmelding kan de pro de lessen in rekening brengen. Lessen zijn in de regel aansluitend op de BOC bijeenkomsten.

* Mochten er problemen ontstaan met een lid met betrekking tot de golfclub en golfactiviteiten dan is het aan de desbetreffende golfclub om daar actie op te ondernemen. Dit behoort niet tot de verantwoordelijkheid van Business Open B.V. of de desbetreffende BOC.

6.0 Dispuut

* Mochten er problemen ontstaan met een lid dan is het aan de voorzitter en de desbetreffende BOC om het lid hierop aan te spreken. Leidt dit tot onenigheid, dan wordt in overleg met het landelijk bestuur van Business Open B.V. naar een oplossing gezocht. Zij zullen bekijken of zij het desbetreffende lid kunnen herplaatsen bij een andere BOC. Is dit niet mogelijk dan wordt het lidmaatschap ingetrokken. In de regel vindt er geen restitutie van het lidmaatschapsgeld plaats.

* Business Open B.V. behoudt zich het recht voor het lidmaatschap niet te verlengen zonder opgaaf van redenen met inachtneming van een maand opzegtermijn.

* De beleidsregels van Business Open B.V. zijn onderhevig aan veranderingen en wijzigingen. Ingediende voorstellen worden aangepast indien goedgekeurd door Business Open B.V..

* Op rechtsverhoudingen tussen Business Open B.V. en zijn leden, althans op alle door Business Open B.V. verrichte handelingen waaronder de door hem gesloten overeenkomsten, is Nederlands recht van toepassing.

7.0 Financiële en administratieve regels

* De contributie bestaat uit drie delen; Het lidmaatschap van Business Open
à €955, 26 maal ontbijt à €390 en een netwerkpakket à €350, samen €1695 excl. btw is jaarlijks verschuldigd, ingaande op de dag van aanmelding. Men kan in vier termijnen betalen a 440 euro per kwartaal. Bij toestemming tot automatische incasso wordt dit bedrag verlaagd naar 430 euro per kwartaal. Deze termijnen worden per direct en op de 1e januari, april, juli of oktober afgeschreven of op de eerst volgend werkdag, wanneer deze datum in het weekend of op een feestdag vallen.

* Leden 24 die maanden of langer lid zijn, kunnen bij een volgende verlenging van het lidmaatschap afzien van het netwerkpakket à €350. In dat geval is men voor het komend jaar €1345 excl. btw. verschuldigd. Men dient dit dan wel meer dan een maand voor die verlengingsdatum schriftelijk, per brief of e-mail, kenbaar te maken.

* Bij niet tijdige betaling wordt er €35 administratiekosten in rekening gebracht.

* Contributie kan niet gedeeld worden door meerdere personen van verschillende bedrijven of als persoon die meerdere bedrijven vertegenwoordigt.

* Indien een lid na goedkeuring overstapt naar een ander BOC, dan is diegene eenmalig €50 excl. btw administratiekosten verschuldigd.

* Business Open B.V. kent verschillende lidmaatschapsvormen.

7 .1 Standaard Lidmaatschap Netwerken : Kosten €1695 excl. btw. Dit lidmaatschap bestaat uit ± 26 netwerkbijeenkomsten inclusief ontbijt. Daarnaast kan het lid binnen het jaar dat men lid is een Strategische Netwerktraining twv €350 volgen. Data en locaties worden bekend gemaakt via de website van Business Open B.V. (www.businessopen.nl).

7.2a Standaard Lidmaatschap Golfles : Kosten €1695 excl. btw. Dit lidmaatschap bestaat uit ± 26 netwerkbijeenkomsten inclusief ontbijt. Daarnaast krijgt het lid een leskaart t.w.v. €350, enkel te gebruiken op de golfclub waar men lid is.

7.2b Standaard Lidmaatschap Golf & Events : Kosten €1695 excl. btw. Dit lidmaatschap bestaat uit ± 26 netwerkbijeenkomsten inclusief ontbijt. Daarnaast krijgt het lid 10 greenfeekaarten (9 holes) te gebruiken op alle bij Business Open B.V. aangesloten golfbanen. Tevens zijn deze greenfeekaarten te gebruiken om korting te krijgen op bepaalde (golf)events.

7.3 Bedrijfslidmaatschap: Vanaf 4 standaardlidmaatschappen. Kosten en voorwaarden op aanvraag.

* Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd met steeds een jaar. Opzeggen kan tot een maand van tevoren door dit per brief of e-mail naar leden@businessopen.nl kenbaar te maken aan Business Open B.V..

* Indien een lid een persoon in het netwerk van Business Open introduceert, dan ontvangt het introducerende lid 1 maand extra lidmaatschap of 3 Business Open Greenfeekaarten bij eigen lidmaatschap indien:

- De introducé het ontbijt daadwerkelijk bijwoont,

- De introducé binnen 3 maanden na deze eerste introductie lid wordt,

- De introducé kiest voor een standaard lidmaatschap van een jaar.

8.0 Annuleringvoorwaarde Events

* Naast de netwerkbijeenkomsten organiseert Business Open B.V. ook trainingen, congressen, (Golf)events, etc. * Bij annulering korter dan 7 dagen voor de bijeenkomst is 50% verschuldigd.

* Bij annulering korter dan 2 dagen voor de bijeenkomst is 100% verschuldigd.

* Indien de events worden (mede)georganiseerd door een derde partij gelden de annuleringsvoorwaarde van die partij.

Golf

Netwerken verbindt, golf verbroedert

Golf is geen verplichting, maar het speelt wel een belangrijke rol binnen Business Open. Het golfspel bied je een ideale manier om elkaar als mens en ondernemer beter te leren kennen. Door samen te (leren) golfen kom je eerder tot samenwerking en stelt men sneller het eigen netwerk voor jou open.

Om de leden van de verschillende Business Open clubs met elkaar in contact te brengen, organiseren we op jaarbasis een groot aantal regionale golfevents, zogenaamde Business Open UIT’s. Eenmaal per jaar organiseren we een landelijk event: De Business Open Cup.

Leren golfen?

Kun je nog niet golfen, dan bestaat er de mogelijkheid dit, als onderdeel van je lidmaatschap, samen met andere ondernemers te leren. Ontzettend leuk en het biedt je ook buiten Business Open tal van zakelijke kansen.

Wachtwoord herstellen

Kies een nieuw wachtwoord en klik op ‘opslaan’.

Wachtwoord vergeten

Vul hieronder je e-mailadres in en klik op ‘Versturen’.

Disclaimer

Privacyverklaring

Privacy statement Business Open

Business Open is een netwerkorganisatie. Het doel van Business Open en de aangesloten personen is om met elkaar in contact te komen. Hiertoe verzamelt en distribueert Business Open persoonlijke gegevens van u, als lid of als gast. Persoonlijke gegevens worden verzameld en gedistribueerd via de website, Speakap en via hard-copy formulieren tijdens de bijeenkomsten.

Soort gegevens

Business Open verwerkt uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum, profielfoto, foto’s van evenementen, bedrijfsnaam, branche, aanwezigheid of u al dan niet lid bent en uw zoekvraag ten behoeve van de netwerkbijeenkomsten.

Daarnaast verwerkt Business Open uw (bedrijfsmatige) betaalgegevens ten behoeve van de financiële administratie.

Doelen van de verwerking

Wij gebruiken uw gegevens voor 4 doelen:

1. Uitwisselen van contactgegevens zodat leden onderling contact kunnen leggen en elkaar kunnen voorstellen bij derden om zo business opportunity’s te genereren.

2. Voeren van een financiële administratie met betrekking tot de verschuldigde lidmaatschaps- en abonnementsgelden.

3. Het informeren over evenementen, nieuwtjes en veranderingen in de organisatie.

4. Het opzetten en beheren van een community.

Wie hebben inzage in uw gegevens?

Leden kunnen van elkaar, zowel in de web applicatie, als in Speakap en op de hardcopytijdens de bijeenkomsten, de contactgegevens van elkaar en eventuele gasten inzien.

Voorzitters, clubbeheerders, clubstarters en regiodirecteuren kunnen bovendien de contactgegevens van leden en gasten inzien en muteren.

Alleen de directie en de administratief medewerker van Business Open kunnen daarenboven de financiële gegevens van de leden inzien en muteren.

Bewaartermijnen

Leden: de gegevens worden bewaard tot drie jaar na beëindiging van het lidmaatschap.

Gasten: de gegevens worden tot maximaal drie jaar na de laatste bijeenkomst waaraan de gast heeft deelgenomen bewaard.

Privacy maatregelen

Business Open beschermt de privacy van haar leden en gasten door:

· de systemen waarin de gegevens worden opgeslagen te beveiligen en

· door zowel leden als gasten actief te laten tekenen voor dan wel akkoord te geven op hun verantwoordelijkheid om gepast met de aan hen toevertrouwde gegevens om te gaan.

Uw privacy rechten

U heeft recht op inzage in uw persoonsgegevens en het recht op correctie of verwijdering van uw persoonsgegevens. Daarnaast kunt u verzet aantekenen tegen het gebruik van uw gegevens. U heeft het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens https://autoriteitpersoonsgegevens.nl

Contactgegevens Business Open

Telefoon: 010 452 57 25

Adres: Haringvliet 92, 3011 TH Rotterdam

E-mail: info@businessopen.nl

Cookies

Gebruik van permanente cookies

Met behulp van een permanente cookie kunnen wij je herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw
voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie
onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Gebruik van sessie cookies

Met behulp van een sessiecookie kunnen wij zien welke onderdelen vand e website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen onze dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser
afsluit.

Trackingcookies van onszelf

Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt.
Hierdoor kunnen wij te weten komen of je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest.

Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst
om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien
Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben
Google toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt, wordt zoveel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google
opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het SafHarbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Social media

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en
Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn. Door middel van
deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke
regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te
voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie,
dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in dinstellingen van je browser.”

In- en uitschakelen van cookies en verwijderen daarvan

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kun je vinden met behulp van de Help-functie van jouw browser.

BO in sociale media

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en activiteiten op onderstaande social media kanalen.

#Follow #Like #Share

​Facebook : https://www.facebook.com/BusinessOpen/

Twitter : @Business_Open

LinkedIn : https://www.linkedin.com/company/business-open/

Sitemap

Site

Inloggen

Ik ben al bekend bij Business Open

Ben je lid bij Business Open? Gebruik dan je e-mailadres en wachtwoord om in te loggen, of klik op Wachtwoord vergeten? om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Ik ben nieuw bij Business Open

Wil je graag met ons netwerken? Registreer je dan snel voor een bijeenkomst bij een van onze Netwerkclubs.

Bedankt voor je aanmelding

Bedankt voor je aanmelding!

Aanmelden

Leuk dat je met ons komt netwerken!

Vul hieronder je gegevens in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om je deelname te bevestigen.

Home

Lidmaatschap

​Netwerken en zakelijke relaties blijven de sleutels voor continuïteit en een succesvolle toekomst voor je bedrijf. De basis van een goed netwerk is dat men elkaars business door en door kent, dan wordt het vanzelfsprekender elkaar te introduceren bij de eigen relaties.

Vanuit die filosofie startten Robbert Trimbos en Rein Korthals Altes eind 2010 een eigen netwerkclub op Openbare Golfbaan Kralingen. Al gauw ontstond er een wachtlijst aangezien er werd uitgegaan van ‘branche-exclusiviteit’. In de lente van 2011 werd er een tweede club geopend. Dat was het startschot voor uitbreiding naar de rest van Nederland. Dankzij de diverse golfevents die Business Open voor haar leden organiseerde, ontstond er veel interactie tussen de leden van de verschillende clubs. Zo kon men zowel lokaal als op regionale en uiteindelijk ook landelijke schaal met elkaar netwerken. De gedeelde interesse voor golf zorgt ervoor dat de ondernemers elkaar snel wisten te vinden en er zowel tijdens de ontbijtsessies als in de baan veel onderlinge contacten werden uitgewisseld en zaken werden gedaan.

Nieuws

Agenda

Aanmelden

Meld je aan door een bijeenkomst te kiezen die je wilt bijwonen.

Indien je nog niet weet welke club bij jou in de buurt is, kijk dan bij netwerkclubs en selecteer je regio.

Leden

Business Open leden hebben elk een profielpagina met daarop bedrijfsgegevens. Niet alle informatie is zichtbaar voor bezoekers van de website.

Netwerkclubs

​Netwerken en zakelijke relaties blijven de sleutels voor continuïteit en een succesvolle toekomst voor je bedrijf. De basis van een goed netwerk is dat men elkaars business door en door kent, dan wordt het vanzelfsprekender elkaar te introduceren bij de eigen relaties.

Special events

Netwerkbijeenkomst

Doel

De bijeenkomsten zijn er op gericht ondernemers te ondersteunen in hun groei en de ontwikkeling van hun bedrijf. Denk hierbij aan het verkrijgen van nieuwe klanten, maar ook het aangaan van partnerships en betrouwbare inkoopkanalen behoren tot de mogelijkheden. Wat dacht je van sparren of te klankborden over het ondernemerschap?
Jij bepaalt zelf wat je nodig hebt en maakt dit kenbaar door het stellen van een ‘zoekvraag’. De club zal je helpen deze wens te verwezenlijken.

Netwerkbijeenkomst

Iedere bijeenkomst krijg jij een paar minuten de tijd om te vertellen wie je bent, voor welk bedrijf je werkt en naar welke introductie of conact jij op zoek bent. Een paar minuten lijkt misschien kort, maar het houdt de bijeenkomsten dynamisch en effectief.

Elke 14 dagen krijgt één van de leden de gelegenheid een bedrijfspresentatie te verzorgen. Zo kom je minimaal een keer per jaar aan de beurt om meer van jezelf en jouw bedrijf te laten zien. Zo leren je clubgenoten je beter kennen, waardoor het voor hen eenvoudiger en leuker wordt om jou te helpen.

Dezelfde bijeenkomst worden er afspraken gemaakt en contacten uitgewisseld. De zoekwensen uit de eerste ronde vormen hierbij de basis. Je zult versteld staan hoeveel resultaat er tijdens zo’n korte bijeenkomst geboekt wordt.

Aansluitend is er de gelegenheid om te gaan golfen of om een golfles te nemen. Nergens leer je elkaar sneller kennen dan in de baan. Dit is echter optioneel.

Agenda

07.45 uur ontvangst

08.00 uur start bijenkomst

08.10 uur voorstelronde

08.45 uur bedrijfspresentatie

09.00 uur uitwisseling leads, introducties, aanbevelingen & successen

09.30 uur einde bijeenkomst

10.00 uur golf of golfles (optioneel)

Bezoekers

Je bent van harte welkom om geheel vrijblijvend kennis te maken. Vervolgens kun je besluiten lid te worden en je netwerk struktureel te laten groeien.

Branche-exclusiviteit

Wij bieden onze leden branche-exclusiviteit. Dit betekent dat elke vakdiscipline maar eenmaal vertegenwoordigd kan zijn binnen een Business Open club. Mocht je een club willen bezoeken waar jouw vakdiscipline al ingevuld is, neem dan eerst even contact met ons op, dan onderzoeken we de mogelijkheden.

Bijeenkomst bijwonen

Wil je een effectief netwerkontbijt van Business Open bijwonen? Meld je dan hier aan voor een vrijblijvende kennismaking of neem contact met ons op via e-mail of telefoon: 010-4525725.

Visie & Info

Visie

Op een leuke manier zaken doen.
Business Open biedt ondernemers een zakelijk netwerk gebaseerd op vertrouwen en vriendschap. We brengen je op een aangenaam effectieve manier in contact met als doel bij te dragen aan elkaars succes. Belangrijk uitgangspunt is dat je elkaar beter leert kennen, zodat je het vanzelfsprekend vindt om elkaar te inspireren, te helpen en aan te bevelen.

Het golfspel is één van de middelen die we inzetten om dit proces te versnellen. Het bied je de gelegenheid om elkaar op ontspannen wijze beter te leren kennen en gemeenschappelijke zienswijzen of gezamenlijke interesses te ontdekken. Zo leg je de basis voor langdurige zakelijke en vriendschappelijke relaties die op termijn voor alle partijen winstgevend zijn.

Zakelijke vriendschappen zijn ook heel belangrijk tijdens de reis die we als ondernemer afleggen. In die onderlinge verbondenheid schuilt de kracht van Business Open. Dat is wat ons onderscheid van andere netwerkclubs.

En dat vinden wij: ‘Op een leuke manier zaken doen’.

Missie

Wij willen alle ondernemers in Nederland een platform bieden om op een leuke manier zaken te doen op een golfbaan bij hen in de buurt.
Binnen deze missie zien wij het begrip ‘ondernemer’ ruim. Het gaat om een ‘ondernemende mindset’ waardoor jij je actief inzet voor je club en clubgenoten. Ook komt hier onze ambitie naar voren dat we in heel Nederland clubs willen hebben waar iedereen op een leuke manier tot zaken komt. Tot slot spreken we onze verbondenheid met de golfsport uit.

Ons waarom

Wij vinden het leuk om samen te ondernemen.
Samen kom je veel verder dan alleen. Samen ondernemen betekent ook, kennis, kennissen en inspiratie opdoen en ook zeker delen. Bovendien is het ook plezierig om zaken samen op te pakken. Bij Business Open zoeken we actieve en enthousiaste ondernemers, leden die het leuk vinden om andere ondernemers te helpen. Zo krijg je een veel krachtiger netwerk en samen ook veel meer voor elkaar.

Wat is Business Open?

Business Open is een landelijk netwerk en staat voor aangenaam effectief netwerken.
Kenmerken hiervan zijn:

 • Gastvrij
 • Strak concept
 • Ondernemersvrijheid
 • Vriendschap
 • Sportiviteit
 • Exclusiviteit

Als lid heb je elke 14 dagen een georganiseerd ondernemersontbijt (of lunch). Daarnaast is er de mogelijkheidbij ruim 40 andere clubs aan te schuiven. Zo biedt Business Open je toegang tot ruim 600 leden en hun netwerk! Bovendien verzorgt Business Open netwerktrainingen, advies en organiseert het tal van (golf)events om leden van verschillende clubs met elkaar in contact te brengen. Tot slot is er een business app (Speakap), die alle leden (online) verbindt.

Door branche-exclusiviteit ontstaat een heel divers netwerk. Het rijke en diverse netwerk stelt de leden als geen ander in staat om anderen te kunnen helpen.

De bijeenkomsten vinden altijd plaats op een golfclub. Dit zijn gastvrije en prettige locaties omgeven door natuur. De vaak makkelijke en goede bereikbaarheid is een pré. Het golfspel is een ideale manier om leden met elkaar te verbinden en tot zaken te komen.

Voor wie is Business Open?

Business Open is er voor ondernemers, zelfstandigen en ondernemende salespersonen uit de dienstverlenende sectoren en algemene bedrijven. Onze leden zijn ervaren netwerkers (en anders kun je het leren), sociaal, gesneden uit het juiste “ondernemershout” en vinden het leuk om anderen te helpen.

Netwerken

De eerste stap naar omzetgroei is zo gezet. Versterk je netwerk met de honderden bedrijven in het netwerk van onze leden. Business Open biedt ondernemers een platform om elke 14 dagen tijdens een ontbijt of lunch elkaar en elkaar’s bedrijf beter te leren kennen. Deze bijeenkomsten kennen een zeer effectief karakter. Iedere deelnemer krijgt de gelegenheid zichzelf te presenteren en aan te geven met wie men graag zaken wil doen. Tijdens de bijeenkomst zijn de resultaten al direct zichtbaar. Verdieping van deze contacten vindt plaats tijdens het golfspel of de vele initiatieven die er buiten de netwerkbijeenkomsten om ontplooid worden.

Vrijblijvende kennismaking

Bezoek geheel vrijblijvend een aangenaam effectief netwerkontbijt van Business Open. Beslis daarna of je je netwerk op structurele basis wilt onderhouden en laten groeien.

Netwerken & golf

​Business Open is een netwerkontbijtclub waarbij het zakelijk netwerken vooropstaat. De bijeenkomsten zijn er op gericht om zakelijke leads uit te wisselen met als doel new business te genereren. Daarnaast moedigen we de leden aan met elkaar de golfbaan in te gaan of gezamenlijk een clinic te volgen. Want daar leert men elkaar pas echt kennen. Want bovenal blijft zaken doen mensenwerk. De gunfactor is daarbij van doorslaggevend belang.

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Businessplan op 1 A4 ( OGSM methode)

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

Businessplan op 1 A4 ( OGSM methode)

29

30

31

1

2