Business Open

Netwerken en zakelijke relaties blijven de sleutels voor continuïteit en een succesvolle toekomst voor je bedrijf. De basis van een goed netwerk is dat men elkaars business door en door kent, dan wordt het vanzelfsprekender elkaar te introduceren bij de eigen relaties.

Vanuit die filosofie startten Robbert Trimbos en Rein Korthals Altes eind 2010 hun eerste Business Open club op Golfclub Kralingen. Vanwege de ‘branche-exclusiviteit’ was er al snel een wachtlijst om lid te worden. In de lente van 2011 werd er een tweede en een derde club in de regio Rotterdam geopend. Dat was het startschot voor uitbreiding naar de rest van Nederland.

Golfevents

Door naast de nertwerkontbijten ook golfevents te organiseren, ontstond er een leuke interactie tussen de leden van de verschillende Business Open clubs. Zo kon men zowel lokaal als op regionale en uiteindelijk ook landelijke schaal met elkaar netwerken. Een gedeelde interesse (voor golf) zorgt ervoor dat de ondernemers elkaar snel weten te vinden. In de baan leer je elkaar snel beter kennen, waardoor er tijdens de netwerkbijeenkomsten gemakkelijk onderlinge contacten worden uitgewisseld en zaken worden gedaan.

Netwerkbijeenkomsten

De netwerkontbijten (en lunches), eigenlijk een soort salesbijeenkomsten, kennen een vast verloop:

- Eerst krijgt elke deelnemer kort de tijd op zichzelf voor te stellen en aan te geven met wie of welk bedrijf hij of zij graag in contact komt of op welke manier hij anders als ondernemer geholpen wil worden.

-Vervolgens krijgt een van de vaste leden de mogelijkheid zichzelf wat uitgebreider te presenteren.

-Tot slot volgt er nog een ronde waarbij gekeken wordt of men elkaars ‘zoekvragen’ uit de eerste ronde invulling kan geven.

-Aansluitend is er gelegenheid 1 op 1 verder te praten of de golfbaan in te gaan.

Door deze aanpak kenmerken onze clubs zich als zakelijke vriendenclubs, waarbij op aangename en effectieve wijze relaties worden opgebouwd en op een leuke manier zaken wordt gedaan.

Benieuwd? Kom dan eens kennismaken op een club bij jou in de buurt.