Blog: Er komt een run op netwerken

​Er komt een run op netwerken. Een run op netwerken? Ja, dat leest u goed. Er komt een run op netwerken.

De beperkende maatregelen trekken een zware wissel op ieders persoonlijke- en werkomgeving. We zijn het zat, maar begrijpen ook dat we nog even moeten volhouden. Gelukkig staat de lente voor de deur en ook het vaccineren is begonnen. Bovendien lopen de besmettingscijfers gestaag naar beneden. Er is licht aan het eind van de tunnel.

Voor de leden van Business Open betekent het dat we nog even aangewezen zijn om netwerken via Zoom of met z’n tweeën de golfbaan in. Persoonlijk vind ik zoomen en prima alternatief. Krijg er echt energie van om de dag te beginnen met een gezellige meeting met 15-20 andere ondernemers. De effectiviteit heeft er niet onder te leiden. Maar live is leuker dat vinden we allemaal.

Online netwerken

Ook online zijn gasten van harte welkom. Altijd leuk om nieuwe gezichten te zien. Dat moedigen we ook altijd aan. Veel leden geven echter aan dat hun relaties niet online willen aansluiten, maar graag langskomen, ‘zodra we weer fysiek bijeenkomen’. En dat is een gemiste kans! Ik zal uitleggen waarom.

Drie hele goede redenen

Er komt straks een run op netwerken. Als we dadelijk weer met 20-30 personen bijeen mogen komen, dan staat iedereen plots op de stoep. Net zoals men dan massaal naar de kapper gaat of afreist richting bouwmarkt. Of nog erger; wat dacht je van de rij straks voor de Efteling? Het hele land staat te trappelen…

Ik zal daarom drie hele goede reden geven om, juist nu, alvast online aan te sluiten.

1. Veel ondernemers hebben het afgelopen jaar te weinig tijd geïnvesteerd in netwerken. Ze hebben nauwelijks nieuwe contacten opgedaan en zijn ook niet meer on top of mind bij hun eigen relaties. Er is dus een enorme inhaalslag te maken.

2. De netwerkbijeenkomsten die straks als eerste doorgaan zijn kleinschalig, dus het aantal plaatsen is beperkt. Bovendien werken de meeste van dergelijke clubs met een vorm van branche-exclusiviteit. Als je het nog langer uitstelt en in een populaire branche zit, kun je straks waarschijnlijk een nummertjes gaan trekken.

3. Door nu al online te gaan netwerken doe je jezelf een groot plezier. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en proberen er samen toch een feestje van te maken. Zo leer je alvast nieuwe mensen kennen, en zij jou. Het opbouwen van vertrouwen kost tijd. Dus als je daar nu mee begint, sta je 3-0 voor als we de lockdown uit mogen.

Kortom reden genoeg om je vandaag aan te melden. En als je nu alvast aansluit heb jij in ieder geval jeplekje alvast gereserveerd. En dat is echt wel nodig, want er komt een run op netwerken…

Nog niet overtuigd? Luister dan naar onze podcast op New Business Radio