​12 jaar Business Open!

Het is vandaag op de kop af 12 jaar geleden dat ik samen met Robbert naar de KvK ging om Business Open in te schrijven.

Na een proefbijeenkomst, in zitzakken op ons parkeerterrein, startten we onze eerste club op OGC Kralingen. Als snel volgden clubs in Capelle ad IJssel, Rhoon en Dordrecht. Soms sla ik ons oorspronkelijke businessplan open en dan zie ik dat de ambitie was om eerst zo’n 15 a 20 clubs in Zuid-Holland op te zetten. Hoe anders liep dat…

We zijn nooit verder gekomen dan 7 a 8 clubs in Zuid Holland. Daarentegen zaten we het jaar erop door heel Nederland en hebben we zelfs nog een hele leuke club in België gehad.

Toch denk ik nog steeds dat 15 a 20 clubs in Zuid-Holland en een veel grotere clubdichtheid door heel Nederland mogelijk moet zijn.

Elke ondernemer en zelfstandige is gebaat bij een goed netwerk. Het ondernemen gaat immers nooit vanzelf en een actief netwerk dat je regelmatig treft, kan vrijwel elk probleem waar je tegen aanloopt voor je oplossen. Dat heb je nodig en dat helpt je verder.

Hoe gekker het probleem, hoe leuker ook de anekdote die het oplevert. Zo vertel ik altijd graag hoe het netwerk een gastgezin in Zuid-Korea heeft geregeld en dat iemand bij ons aan het ontbijt z’n romantische partner heeft ontmoet. Dat soort zaken spreken nu eenmaal meer tot de verbeelding dan meer omzet, hoewel er ooit iemand een klus van 1,2 miljoen via Business Open heeft gescoord.

Of laatst kwam er nog een studente langs bij een club. Ze was op zoek naar een stageplek. ‘Iets met styling’, veel meer idee had ze nog niet. Hoe leuk om een week later in de groepsapp van de club te lezen dat ze via een van onze leden een stageplek had gekregen bij een internationaal opererende top stylist! Dat wordt Dubai, Ibiza, Cote D’azur…

Een speciaal woord van dank aan Robbert Trimbos. Het idee van aangenaam effectief netwerken op de golfbaan, waarbij ondernemersvrijheid hoog in het vaandel staat, komt uit zijn koker. Ik heb me al die jaren vooral opgesteld als adjudant, die na wat scepsis in het begin, er ook vol voor is gegaan. Samen hebben we met Kiki, Beate, Koen, Remco en iedereen die onderdeel heeft uitgemaakt van ons team een prachtig netwerk opgebouwd rondom een formule die na al die jaren nog niks aan kracht heeft ingeboet.

Eigenlijk wordt het alleen maar beter. Dat is best bijzonder. Ook om het vorige week weer te vieren met zo’n 100 leden in de Awarehouse. De congreslocatie van Interface, ook al 10 jaar lid!

Enfin, het is geweldig om wekelijks met onze leden te netwerken. Elkaar te helpen en te zien hoe iedereen zich ontwikkelt op zijn ondernemerspad. Dat van Business Open strekt zich voor ons uit de toekomst in. Ben erg benieuwd welke contacten en avonturen het nog voor ons in petto heeft. Dat geeft me elke dag weer energie!

Ik wil in ieder geval iedereen bedanken die onderdeel uitmaakt van ons netwerk. Samen kunnen we nog zoveel moois voor elkaar betekenen.