Wie is Vincent Vermeer?

​Nieuw bij het Business Open Team: Vincent Vermeer. Strak gekapt, baard, tattoos, bretels en kleurrijke schoenen. Past ook helemaal bij zijn persoonlijkheid èn nieuwe job: clubs starten in het hele land. Dan moet je ook gezien worden. Hoogste tijd voor een nadere kennismaking met deze superverbinder met een mooi hart.
Locatie: De Haarlemmermeersche.

Verliefd, verloofd?
Verliefd, jazeker. Op Graciëlle. Al 15 jaar samen. Twee prachtige kids: zoon Lee en een dochter Faye. Zo trots op. We wonen al weer jaren happy in Dordrecht, mooie stad, fijn huis maar toch denk ik vaak ‘geef mij maar Rotterdam’!

Business Open?
Ik geloof zo in dat concept. Zo’n fijne manier om mensen te treffen, verbinding maken en kijken of je elkaar kunt versterken en zaken doen. Business Open gaat goed. De cultuur spreekt steeds meer mensen aan. Veel enthousiaste leden en er is groei. Rob en Rein verdienen echt een compliment. Het succes wordt hen ook gegund. Dat hoor ik van iedereen die ik spreek.

Nieuwe clubs?
We hebben nu 48 clubs maar, geloof me, dat gaan er honderd worden. Na de snelle groei nu eerst zorgen voor meer structuur, een duidelijke missie en visie. En focus. Niet 10 nieuwe clubs starten omdat het zo goed gaat. Eerst vier en die helemaal laten landen. Maar die honderd komen er. Dat gaat iedereen zoveel kansen bieden!

Netwerken?
Mijn geheim? Open, eerlijk en betrokken zijn. Geen spelletjes, geduld hebben, respect, brengen en niet halen. Ook snappen dat dingen wel eens anders in elkaar zitten dan je
eerste indruk. Vanmiddag nog. Kennis gemaakt met een advocaat. Toch een totaal ander vlak dan het mijne. 9 holes gelopen met hem. Bij hole 4 blijkt dat we alle twee een kind met autisme hebben. We raakten niet meer uitgepraat.

Waar mogen we je voor wakker maken?
Films van StarWars. Daar ben ik zo’n fan van. Zelfs een tattoo op mijn arm. Ik mag er nu ook weer speelgoed van kopen. Mijn lief vond dat die hobby een beetje uit de hand liep. Ik koop het nu voor mijn zoon …. en speel er natuurlijk ook zelf mee, haha.

Heb je een geheim?
Maar weinigen weten dat ik alleen een diploma heb voor veterstrikken en schaken. Alles wat ik bereikt heb komt niet via de schoolbanken. Ik was 11 jaar oud toen mijn vader wegging en ik moest in recordtijd volwassen worden. Ik heb hem nooit meer gezien. Het is niet anders. Ik vind het veel belangrijker dat mijn kinderen mij wel een topvader vinden.

Wie zou je graag willen ontmoeten?
Mijn vader dus niet. Dat snap je. Maar laat ik het op Business Open betrekken: ik zoek ondernemers die net als ik netwerken, verbinden en de mensen helpen aan succes in hun DNA hebben. Die wil ik graag ontmoeten om samen een nieuw club te starten. Er zit voor iedereen zoveel in het vat. En dan die kick als het gelukt is!

Interview Roel Heetman, 25 juli