Vrienden voor het leven

Wij trakteren graag!

Even voorstellen: Robbert Trimbos en Rein Korthals Altes. De twee founders van Business Open. Ze kennen elkaar al een eeuwigheid. Robbert is de zesde van een gezin met 7 kinderen. Hechte familie met 6 kwajongens en een zus. Rein komt uit de sloppenwijken van Rotterdam. Volgens Robbert, niet volgens Rein. Rein was wel kampioen schoolverlaten, hij werd overal afgetrapt. Natuurlijk kwam het later helemaal goed. Een nadere kennismaking.

Verliefd, verloofd?

Robbert: Jazeker, ik ben al meer dan 10 jaar verliefd op Catelijne en al zo’n 45 jaar verliefd op Rein.

Rein: Ik ben al jaren getrouwd met Annette en ik hou ook wel een beetje van Robbert.

Jochies

Robbert: Rein en ik kennen elkaar al als kleine mannetjes. 8 jaar oud waren we. Echt samen opgegroeid. Na ons 14de verloren elkaar een beetje uit het oog. Om jaren later in de filmwereld elkaar weer tegen te komen.

Rein: Ik werkte voor De kleine blonde dood en we zochten een producer. Ik had gehoord dat Robbert werkte voor Ivo Niehe, ik bellen en zo gingen we samenwerken en werden we voor de tweede keer vrienden.

Zakelijk

Rein: Op een gegeven moment vroeg een vriendin van ons of we ook een congres konden organiseren. Voor Buitenlandse Zaken. Natuurlijk zeiden we ja, al hadden we het nooit eerder gedaan.

Robbert: Dat ging hartstikke goed en dat succes smaakte naar veel meer. Zo werd aRTi Producties een feit: een eventorganisatie voor de zakelijke markt.

Start

Robbert: Na jaren met succes kwam bij aRTi Producties ook de crisis langs. Bam, heftig. Ik ging zoeken naar nieuwe manieren om klanten te winnen. Ik netwerkte toen al veel, stond vaak op de golfbaan en toen
landde het idee om dat te combineren.

Rein: We zijn in Kralingen begonnen. Maar snel hoorden anderen ervan en vroegen ons of we ook een club in Rhoon wilden beginnen en in Dordrecht. Na nog een paar verzoeken zijn we met de bank gaan praten.

Business Open

Robbert: Ik wilde een netwerkclub die ik zelf fijn zou vinden. Warm, sociaal, betrokken. Niet dat super zakelijke, afstandelijke gedoe. Gewoon leden die elkaar helpen en op een hele prettige manier zaken doen.

Rein: Zo is het gegaan. We hebben nu 48 clubs. Robbert focust zich meer op het sociale gedeelte en ik probeer het allemaal in goede banen te leiden. Intussen hebben we 600 leden. En nu met zeven man zijn we allemaal druk om alle ideeën en veranderingen goed doorgevoerd te krijgen op clubniveau.

Beetje jammer

Robbert: Vroeger waren we overal bij. Maar met 48 clubs kan dat helaas niet meer. Ik bezoek wel zoveel mogelijk bijeenkomsten en via onze nieuwsbrief BuzzOpen proberen we nu ook de lijntjes naar iedereen korter te maken.

Rein: De structuur is daarom ook aangepast. Er zijn nu mensen die in allerlei gebieden ons gezicht naar buiten zijn. We willen onze betrokkenheid ook via hen laten voelen.

Netwerktip

Robbert: Blijf altijd jezelf. Zo belangrijk. En daarnaast: mensen laten zoveel kansen liggen. Ondernemers van klein tot op het hoogste niveau zorgen voor alles: hun bedrijf, mensen, product, financiën maar het netwerken staat op een laag pitje. Terwijl het zo belangrijk is. En dat blijft me verbazen.

Rein: Ik durf te stellen dat onze leden zo’n 70% aan kansen laten liggen. Het maakt echt uit als je je goed voorbereidt, nadenkt wie je wilt ontmoeten, werkt aan je gunfactor en investeert in anderen. Wij kunnen er uren over praten, hebben rugzakken vol tips en we trakteren graag.

Wie zouden jullie eigenlijk willen ontmoeten?

Rein: Arnold Schwarzenegger, hij is op dezelfde jarig als ik. Lijkt me leuk om een keer samen een dikke sigaar op te steken.

Robbert: Doe mij maar een rondje met Willem Alexander. Volgens mij is dat een leuke kerel en hij zal vast mooie verhalen kunnen vertellen.

Hebben jullie een geheim?

Rein: Ik vertel wel even wat Robbert zijn geheim is. Hij is een beetje te dik, maar dat is ook niet heel vreemd want hij is wereldkampioen pannenkoeken bakken . Maar hij gaat het aanpakken! Na de zomer. Zo Robbert nu weet iedereen het en nu gewoon doen!

Robbert: Rein zijn geheim is dat hij een heel klein hartje heeft. Maar de meeste mensen zien het niet, zo klein. Dus vertel ik het maar. Zo en nu ben ik even klaar met dat softe gedoe.

Interview Roel Heetman