Lancering online netwerkplatform Speakap

​Op 6 november lanceert Business Open Speakap, het nieuwe online communicatieplatform voor alle leden van Business Open. Wat is Speakap, wat kun je ermee en waarom gaat dit je enorm helpen bij het netwerken? We spraken daarover met Helena Blum van DNA Connect en Erwin van der Vlist van Speakap.

Wie zijn jullie?

Ik ben Helena Blum, eigenaar van DNA Connect en lid van Business Open Spaarnwoude. Mijn achtergrond is organisatiepsychologie. Ik word enthousiast van de onderwerpen social media en (culturele) veranderprocessen van organisaties. De rode draad door mijn carrière is het verbinden van mensen. Vanuit DNA Connect verbinden we medewerkers door interne social media met als doel medewerkers snel, effectief en doelgericht te kunnen laten communiceren en samenwerken. Speakap is het interne communicatieplatform waar we veel mee samenwerken om dit te bewerkstelligen. Hierbij helpen we bij de doelbepaling, strategievorming en implementatie.

Hallo, ik ben Erwin van der Vlist. Ik ben gepassioneerd ondernemer en co-founder van Speakap. Ik geloof dat interne communicatie sneller, socialer en eenvoudiger kan. Dat we niet meer eindeloos e-mails hoeven te sturen, maar dat we direct op de hoogte zijn. Ik geloof in een mooiere, socialere en effectievere manier van communiceren en dus samenwerken. Vanuit deze gedachte is Speakap opgericht. Een intern communicatieplatform, gericht op het delen van waardevolle kennis, expertise en informatie. Omdat we geloven in de kracht van social media. Juist voor organisaties.

Wat is Speakap?

Speakap is een intern communicatieplatform. Hier deel je kennis, informatie en bestanden. Net zo gemakkelijk als de gebruikelijke social media; op een manier die mensen gewend zijn maar dan geheel veilig en afgeschermd.

Waar is het voor bedoeld?

Met Speakap ondersteunen we medewerkers op alle niveaus binnen de organisatie, op de manier die zij het prettigst vinden: via smartphone, of pc, waar ze ook zijn. Medewerkers, afdelingen en vak- of projectgroepen werken zo efficiënt samen, maar kunnen ook afzonderlijk communiceren.

Wat zijn de voordelen van Speakap?

Met de inzet van een intern communicatieplatform zijn diverse voordelen te behalen, denk aan het vergroten van de algehele betrokkenheid, het verlagen van email-druk, besparen op communicatiekosten en het verbeteren van de bereikbaarheid van juiste personen, over afdelingen en/of locaties heen.

Waarom is dit een goed platform voor leden van netwerkorganisaties als Business Open?

Alle leden van Business Open kunnen zich met elkaar verbinden. Zowel binnen de eigen club als overstijgend, bijvoorbeeld via branchegroepen. Op deze manier kan iedereen makkelijk met elkaar in contact komen en nieuwe business genereren. Door te discussiëren, gerichte zoekvragen te kunnen stellen en ideeën uit te wisselen kom je samen echt verder.

Speakap on tour

Vanaf 7 november zullen we bij alle Business Open clubs langskomen en een presentatie geven. We zijn ons er namelijk goed van bewust dat het implementeren van een nieuw platform aandacht nodig heeft en handige tips en trucs aanzienlijke meerwaarde hebben. Overigens krijgen we louter positieve geluiden terug van de leden die we een sneak preview hebben gegeven. We geloven er dan ook in, dat we met Speakap iedereen van een heel krachtig netwerkplatform voorzien.