Business Open viert vierjarig bestaan 10-10-14

Op 10 oktober 2010 gingen we naar de Kamer van Koophandel om Business Open Nederland in te schrijven. Na een paar gezellige proefsessies op ons parkeerterrein (in kleurige zitzakken), besloten we het officieel te maken. Eind oktober kwamen we voor het eerst bijeen op Openbare Golfbaan Kralingen. In april 2011 was het tijd voor een tweede club. Deze kwam bijeen op Hitland (inmiddels verhuisd naar De Hooge Rotterdamsche), een derde club in Rhoon volgde enkele weken later.

Het was begin 2012 dat we voor het eerst een stapje buiten onze veilige ‘comfort zone’ waagden en ook in Amsterdam en Breda van start gingen. Dat ging soms best moeizaam, vooral in Breda (Bergvliet), waar al veel netwerkmogelijkheden waren. Maar de aanhouder wint, inmiddels is Bergvliet onze grootste club en hebben we een snelgroeiende 2e club bij Etten-Leur. Den Haag, Almkerk en Utrecht volgden later dat jaar. Met acht clubs gingen we 2013 in, het jaar waarin we besloten echt vol voor Business Open te gaan. Er werden clubs in onder meer Eindhoven, Tilburg en Haarlem gestart en we namen personeel aan voor de sales, events en vele administratieve werkzaamheden. Business Open werd een echt bedrijf. In 2013 groeiden we van 110 naar 237 leden. Een groei die zich in 2014, waarin we ook in Zeeland en Limburg van start gingen, doorzette.

Vandaag vieren we ons vierjarig bestaan met een mooi golfevent op Golfbaan Bentwoud. In november volgt het tweede landelijke congres. We hebben inmiddels 27 clubs en ruim 350 leden. Op het hoge noorden na is er voor vrijwel iedereen in Nederland binnen een half uur rijden een netwerkontbijt te bezoeken.

We willen onze leden bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hebben, maar vooral voor het vertrouwen dat ze in elkaar hebben en de open manier waarop men met elkaar netwerkt. Want het delen van kennis en contacten is waar het om draait binnen Business Open. We hopen dat jullie ook komend jaar weer veel aan elkaar hebben, elkaar helpen, inspireren, maar vooral ook veel lol hebben en vaak samen de baan in gaan. Daar worden namelijk de beste samenwerkingen beklonken.

Nog een speciaal dankwoord aan al onze voorzitters, jullie zijn geweldig!

Veel succes allemaal!

Robbert & Rein