Blog: The show must go on!

​Door Rein Korthals Altes

De maatregelen rondom het coronavirus treft ondernemend Nederland hard. Het is vooral de onzekerheid over de duur van de maatregelen die mensen onzeker maakt. Een maand houdt vrijwel iedereen het nog wel vol, maar als het veel langer gaat duren, komen ook de gezondste bedrijven in de problemen. Daartegenover staat dat in sommige branches juist de telefoons roodgloeiend staan. Een bijzondere situatie waarop iedereen zich moet aanpassen.

Behoefte

Bij onze online netwerkbijeenkomsten merken we dat er op dit moment veel behoefte is aan steun en kennis. Vragen lopen uiteen van “Hoe zit het nu met de overheidsmaatregelen?” tot “Hoe ga jij om met de thuissituatie? Waar je plots op elkaars lipleeft en soms de rol van leerkracht erbij krijgt.” Of “Kun je op dit moment wel commercieel naar buiten treden?” Voor al dit soort vragen hebben we een aantal Expertsessies ingepland. Hier kunnen leden met hun vragen terecht bij professionals op de diverse vlakken.

Afspraken

Maar na de eerste hulp die zowel op inhoudelijk als mentaal vlak geboden moet worden, wil ik ondernemers toch vooral oproepen om actief te netwerken en concrete zoekvragen te blijven stellen. Want als we straks weer naar buiten’ mogen, kun je er maar beter voor zorgen dat jouw pijplijn gevuld is met afspraken. De economie zal hoe dan ook een klap krijgen, maar het leven gaat door. Ondernemer of zzp-er je zult toch aan de slag moeten blijven. Hoe lastig dat in sommige branches ook mag zijn. Wees daarom creatief en ga niet bij de pakken neerzitten. Bezoek de online netwerkbijeenkomsten, stel zoekvragen, maak afspraken. De kans is groot dat men in deze periode juist tijd heeft om (online) af te spreken. Maar ook face-to-face ontmoetingen blijft een optie en met 1,5 meter afstand kun je een prima kennismakingsgesprek of brainstorm voeren.

Netwerken

Het is ook belangrijk dat je nieuwe mensen ontmoet, ook die kunnen van waarde voor je zijn. Gasten blijven daarom van harte welkom en zo lang we online bijeenkomen kunnen ze kosteloos aanschuiven. In deze tijd zullen we elkaar waar mogelijk moeten ondersteunen. Nodig daarom je relaties uit om deel te nemen aan ons netwerk. Ook zij zullen alle steun kunnen gebruiken.

Samen kom je verder dan alleen. En dat geldt de komende tijd meer dan ooit.

Ik wens daarom iedereen een goede gezondheid en wil alle leden oproepen om actief online te netwerken, zodat als we weer naar buiten mogen, wij met z’n allen vooraan staan!