Blog: Netwerken met winstverdubbelaar

Door Rein Korthals Altes

Ik weet nog goed hoe Business Open ooit begon. Het was crisis en de meeste bedrijven waren naarstig op zoek naar opdrachten om de zaak draaiende te houden. Ons netwerk groeide snel, want in slechte tijden draait alles om de relatie en de gunfactor. En men had, laten we eerlijk zijn, soms tijd over.

De zoekvragen waren vrijwel altijd gericht op bedrijven, in de hoop een mooie opdracht binnen te slepen. Maar eenmaal aan tafel bij die partij, bleek dan vaak de hand nog op de knip te zitten of werden projecten vertraagd of uitgesteld.

Hoe anders is dan nu? De economie draait weer op volle toeren en bedrijven durven weer te investeren. Dat heeft twee opvallende gevolgen.

De zoekvragen bij ons aan tafel richten zich steeds vaker op het vinden van de juiste toeleveranciers. Vaak worden dan andere Business Open leden weer naar voren geschoven, dus dat is mooi. Maar ook de vraag naar samenwerkingen, goed personeel, sparringpartners of andere projecten neemt toe. Ik blijf het geweldig vinden om te zien hoe verrassend en snel deze vragen soms worden ingelost. Zo zocht een fotograaf laatst naar mensen die aan de wederopbouw van Rotterdam hadden mee gewerkt, oude mannen met karakteristieke koppen voor een fotoserie. En wat bleek? Het evenementen organisator aan tafel, had net een groot diner georganiseerd voor ruim honderd van deze helden. Hij kon hem eenvoudig in contact brengen met de stichting die dit had verzorgd. Bingo!

Maar het mooiste is toch wel dat als je nu ergens aan tafel komt de kans dat daar een mooie opdracht uit voort komt enorm is toegenomen. Dat zie ik ook vrijwel dagelijks om mij heen in de ronde dat onze leden hun successen delen. Het aantal bedankjes en succesverhalen is aanzienlijk. Eigenlijk is het nu netwerken met een winstverdubbelaar. De tijd die men de afgelopen jaren geïnvesteerd heeft in het opbouwen van vriendschappelijke relaties betaalt zich nu dubbel en dwars uit. Dus juist nu het economisch mee zit en men het steeds drukker krijgt, is netwerken waardevoller dan ooit!

Benieuwd of dit ook voor jouw business geldt? Kom dan gauw eens vrijblijvend kennismaken bij één van onze Business Open clubs en ontdek het zelf.