Blog: Netwerken in de zomer

De zomervakantie staat voor de deur. Veel van jullie gaan op vakantie en de druk gaat even van de ketel. Dat maakt de zomervakantie misschien wel de beste periode om te netwerken.

Meer tijd
In de meeste branches is het wat rustiger in de zomer, dus heeft men meer tijd. Meer tijd om af te spreken, meer tijd om te luisteren, meer tijd om elkaar beter te leren kennen. En natuurlijk ook meer tijd voor een rondje golf! Maar daarover later meer.

Zaaien en oogsten
Als de
vakantie er straks weer op zit, gaat iedereen weer vol energie aan het werk om de jaardoelen te halen of te overtreffen. We zien dan altijd een enorme toename in het aantal gasten en nieuwe leden. Ondernemers die zich opmaken voor de eindsprint. Te laat, denk ik dan. In ieder geval voor 2019, want start je pas in september met netwerken, dan ben je al gauw drie maanden verder voordat je clubgenoten je goed genoeg kennen om je overtuigend te kunnen aanbevelen.

Ga in de zomervakantie netwerken en dat moment komt al gauw twee maanden dichterbij. Zeker omdat je in de zomermaanden, zoals hierboven al aangegeven, meer tijd hebt voor elkaar. Juist als nieuw lid kun je zo sneller stappen maken. Als de clubs wat kleiner zijn, is er meer tijd en interesse voor jouw verhaal. Wat je nu zaait, kan je dan waarschijnlijk in het najaar al oogsten. Daarom kent Business Open ook geen zomerstop.

Golf
Ik ken
vrijwel geen betere manier om iemand snel en goed te leren kennen dan tijdens een rondje golf. Je bent in beweging en hebt alle tijd voor een goed gesprek. Bovendien legt het spel feilloos het karakter van je medespeler(s) bloot, dus weet je wat je aan elkaar hebt. Ik kom zelf vrijwel altijd vol nieuwe ideeën en plannen de baan uit en heb op z’n minst een paar verbindingen die ik ga leggen. Dus een waardevolle en aangename tijdsbesteding!

Ga netwerken!
Ik raad
daarom iedereen aan om juist de komende maanden vol in te zetten op netwerken. Bezoek zoveel mogelijk netwerkbijeenkomsten. Neem eens een kijkje bij andere clubs of netwerkorganisaties om te zien hoe zij het doen. Zo leer je snel nieuwe mensen kennen, verbreed je je kennis en vergroot je jouw netwerk. Dat levert op termijn meer opdrachten op, maar direct al dat je meer mensen kunt helpen. Want dat is waar netwerken om draait, anderen helpen door ze met de juiste personen in contact te brengen. Zo komen we uiteindelijk allemaal aan de beurt, maar hoe eerder hoe beter!

Geniet van de zomer!