Blog: Een vette worst

​Door Rein Korthals Altes

De meest waardevolle tip die ik elke ondernemer die lid is van een netwerkclub kan geven is het volgende:

Nodig je prospects uit om kennis te komen maken met jou en jouw netwerk. Dan heb je veel meer kans op succes dan waanneer je hen benadert om jezelf te presenteren. Biedt ze de kans om andere ondernemers te ontmoeten. Dat maakt dat het voor hen veel interessanter is. Zo vergroot je jouw kans op succes enorm.

Elke ondernemer heeft een lijst met prospects. Bedrijven of personen waar je natuurlijk graag aan tafel komt. Maar hoe? Je kunt natuurlijk het best ‘via via’ een afspraak regelen. Een andere manier is koud te bellen om jezelf voor te stellen, maar dat is meestal zonder succes.

Toen ik met Business Open begon ontdekte ik het volgende. Het bleek heel eenvoudig ondernemers te overtuigen een keertje aan te schuiven bij een van onze clubs. “Daar spreek je 15 ondernemers binnen anderhalf uur. Hoe effectief is dat?” Daar ging men vaak wel op in.

Nodig je prospects uit om kennis te komen maken met jou en jouw netwerk. Die 15 andere ondernemers waarmee zij hun eigen netwerk kunnen uitbreiden, moet je gewoon als ‘een vette worst’ voor hun neus houden. Je zult zien dat ze bijten. Zo boek je veel meer resultaat. Eenmaal aan tafel is een afspraak om nader kennis te maken zo gemaakt.

Overigens werkt het ook goed om personen met wie je nog in onderhandeling bent, mee te nemen naar jouw business club. Door jezelf en je netwerk open te stellen win je snel aan vertrouwen en komt de deal weer een stap dichterbij.