Blog: Koude douche

Door Rein Korthals Altes

Ik kreeg vanochtend onder de koude douche plots een ingeving.

Mijn ‘why’ stond me plotseling volledig helder voor de geest. Waarom doe ik wat ik doe? We kennen allemaal het verhaal van Simon Sinek wel, dat het ‘waarom’ je iets doet, veel belangrijker is dat het ‘wat’ je doet. Daar ligt je onderscheidend vermogen.

Bij Business Open organiseren we netwerkontbijten, golfevents en verbinden we ondernemers online. Leuk om te weten, maar wat onderscheidt Business Open nu van al die andere business clubs? Er zijn er in Nederland meer dan 2500!

Waarom werk ik bijna dag en nacht aan deze netwerkorganisatie? Waarom sta ik driemaal in de week voor 6 uur op? Waarom rij ik soms wel 110 km heen en terug om anderhalf uur met 15 ondernemers te netwerken? En waarom vind ik dat, ook na 6 jaar nog steeds waardevol en leuk?

Die vraag had ik mijzelf al vaker gesteld, maar het was mij nooit echt gelukt om deze goed te beantwoorden. Tot vanochtend om een uur of zes, daar onder die koude douche.

Ik vind namelijk niets zo leuk als omgaan met andere mensen. Samen onbevangen dingen ondernemen, plezier maken en sociale interactie. Dat is mijn ‘why’, daar zit mijn drijfveer, onze drijfveer denk ik wel te kunnen zeggen. Want Robbert en ik hebben eigenlijk ons hele leven niks anders gedaan.

Robbert en ik kennen elkaar vanaf de lagere school en ook toen waren we altijd dingen aan het ondernmen. We riepen elke dag onze vrienden bij elkaar voor een potje voetbal, we bouwden hutten en verzonnen zelfs nieuwe spellen die wij in het park voor onze deur konden spelen. En natuurlijk haalden we ook kattenkwaad uit, ook veel kattenkwaad. wink

Die onbevangenheid van onze jeugd is hetgeen we in Business Open willen herbeleven. Samen avonturen beleven. Ik vind het heel leuk dat er nog veel leden van het eerste uur zijn. Ondernemers die met ons gepionierd hebben en samen hebben we deze club gebouwd. Dank daarvoor.

Daarin ligt, denk ik ook het succes. Samen is altijd leuker dan alleen en samen bereik je ook veel meer. Meer kennis, meer ideëen, meer interactie, meer voldoening, meer succes, maar bovenal meer plezier. Want dat is waarom we Business Open ooit begonnen zijn. Samen ondernemen is het leukste wat er is!

Robbert en ik gaan dit nog vele jaren vol houden. Met elkaar, maar ook zeker met jullie!

Daar doe ik het dus voor!